19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Najočakávanejšie filmové premiéry pre deti v roku 2021

Autor: Annie, Foto:

Tom a Jerry

Slovenská premiéra: 27.05. 2021

Poznáme ich z animovaných príbehov, na ktorých vyrástli celé generácie. Čo ak sa však vyberú do sveta - a to rovno do toho nášho, reálneho? Keď sa Jerry presťahuje do luxusného hotela, kde práve prebieha svadba storočia, jej zúfalá organizátorka si najme Toma, aby jej pomohol sa myšiaka zbaviť. Naháňačka kocúra a myši však skoro zničí nielen jej kariéru a chystanú svadbu, ale aj celý hotel.


Duša

Slovenská premiéra: 03.06. 2021

Studio, ktoré uviedlo snímku V hlave, prináša ďalšiu animovanú novinku nazvanú Duša. Film predstavuje Joa Gardnera, učiteľa stredoškolskej študentskej kapely, ktorého skutočnou vášňou je jazz. Stále sníva svoj celoživotný sen o tom, ako sa stane svetoznámym jazzovým muzikantom a pýta sa sám seba: Prečo som tu? Čo chcem robiť?


Poly

Slovenská premiéra: 10.06. 2021

Desaťročná Cécile sa spolu s matkou Louise presťahuje do dedinky na juh Francúzska. Začleniť sa medzi ostatné deti nie je jednoduché, Cécile však začne robiť starosti aj čosi ďalšie. Zistí, že v cirkuse, ktorý sa usadil neďaleko, týrajú poníka Poly. Rozhodne sa zviera zachrániť a naplánuje útek. Prenasledované obávaným vedúcim cirkusu a záhadným Victorom sa Cécile a Poly vydávajú na útek plný zvratov, na cestu dospievania, ktorá ukáže silu skutočného priateľstva.


Králik Peter na úteku

Slovenská premiéra: 17.06. 2021

Obľúbený nespratník Peter sa tentokrát rozhodne utiecť z farmy, pretože si myslí, že svojím správaním všetkým spôsobuje iba problémy. V meste sa dostane do partie zvieracích zlodejov, ktorých novým cieľom sú farmárske trhy a šibal Peter do akcie zatiahne aj zvyšok rodiny a kamarátov. Záťah však nedopadne podľa plánu, a Peter tak za pomoci Thomasa a Bei musí napraviť, čo pokazil.


Luca

Slovenská premiéra: 17.06. 2021

Hotel Luca sa nachádza v krásnom prímorskom meste na talianskej riviére a je príbehom o jednom chlapcovi, ktorý zažíva nezabudnuteľné leto plné zmrzliny, cestovín a nekonečných jázd skútrom. Luca zažíva tieto letné dobrodružstvá spolu so svojím novonadobudnutým najlepším priateľom Albertom, ale všetka zábava je ohrozená hlboko ukrytým tajomstvom: obaja sú totiž morské príšerky z iného sveta, ktorý sa nachádza tesne pod hladinou mora. Zábavný a dojemný príbeh o priateľstve, vystúpení z našej komfortnej zóny a o dvoch dospievajúcich morských príšerkách, ktoré zažívajú leto ktoré zmení ich život.

 


Divoký Spirit

Slovenská premiéra: 24.06. 2021

Lucky hľadala tak dlho spriaznenú dušu, pokým sa jej do cesty nedostal  kôň. Divoký mustang Spirit jej dokáže, že priateľstvo na život a na smrť nemusí byť len medzi ľuďmi. 


More kúziel

Slovenská premiéra: 24.06. 2021

Rodinné animované dobrodružstvo z pera scenáristu Aleca Sokolowa, nominovaného na Oscara za film Toy Story: Príbeh hračiek. Delphi je mladý delfín, nadšený a beznádejný rojko, ktorý sa chce naučiť umenie starodávneho „tajného úderu“ chvostom, aby všetkých prekvapil. Jeho najlepší priateľ Zabe je večne ukecaný, Nonstop rozpráva a sníva o tom ako zbohatne. Spoločne plávajúc oceánom objavia Magický oblúk, ktorý dokáže premeniť každú rybu nato, čím si želá byť. Jedného dňa je oblúk zneužitý murénami, ktoré sa stali gigantickými a plánujú ovládnuť pokojné rybie mestečko. Delphi sa musí znova stretnúť so svojím dávno strateným otcom, aby získal silu a moc premôcť murény, zachrániť svoje mesto a získať svoju životnú lásku.

 


Raya a posledný drak

Slovenská premiéra: 01.07. 2021

V legendárnej ríši známej ako Kumandra, ktorú obýva staroveká civilizácia, žije mladá bojovníčka menom Raya, ktorá sa musí vydať na dobrodružnú a nebezpečnú cestu s cieľom nájsť posledného draka, ktorý jej ako jediný vie pomôcť zachrániť jej krajinu a ríšu pred zničením. Príbeh filmu “Raya a posledný drak” od štúdia Walt Disney Animation nás zavedie do fantazijného sveta a starovekej ríše Kumandra, kde ľudia a draci žijú spolu oddávna v harmónii a mieri. Ale keď jedného dňa zlá a deštrukčná sila napadla krajinu Kumandra s cieľom ovládnuť ju a zničiť, draci sa veľkoryso obetovali, aby zachránili ľudstvo. Teraz, o 500 rokov neskôr, sa to isté zlo vrátilo a záchrana ríše Kumandra leží na pleciach osamelej bojovníčke Rayi, ktorá musí nájsť legendárneho posledného draka, aby jej pomohol zachrániť a obnoviť zničenú a rozdelenú krajinu a spojiť jej rozdelených ľudí. Počas svojej dobrodružnej cesty však prichádza k poznaniu, že záchrana sveta bude vyžadovať viac ako len pomoc posledného legendárneho draka, bude hlavne potrebovať dôveru, spoluprácu a silu ozajstného priateľstva.

 


Červená črievička a sedem statočných

Slovenská premiéra: 08.07. 2021

Baculka Snehulienka nájde pár kúzelných červených črievičiek, ktoré ju premenia na chudučkú krásavicu. Má to ale jeden háčik! Črievičky patria zlej čarodejnici a tá, keď zistí, že zmizli, použije všetky kúzla a čary, aby ich dostala späť. Akoby nestačilo, že má Snehulienka plné ruky práce s ježibabou, do cesty sa jej musí ešte pripliesť sedem neodbytných trpaslíkov, ktorí od nej chcú pusu. Pokiaľ totiž títo zelení krpci dostanú bozk od krásnej ženy, bude zrušená ich kliatba a z nich sa znovu stanú udatní princovia Merlin, Artuš, (Jiří)Juraj, (Honza)Ján, Pino, Noki, Kio. Ale čo je vlastne krása? Pochopí Snehulienka a jej sedem statočných spoločníkov, čo krása skutočne znamená?

 


Chlpáčikovia

Slovenská premiéra: 15.07. 2021

OPka a ED sú súrodenci patriaci do živočíšneho druhu chlpáčikov. Chlpaté zvieratká, ktoré vyzerajú ako šištičky, žijúce na na Galapágoch v roku 1835. Ed je namosúrený pesimista a Opka nadmieru energická neustále okolo seba vytvárajúca chaos. Opka s Edom narazia na záhadný kvet, ktorý ich po roztvorení, vtiahne do časového portálu, z ktorého sa vynoria v dome v modernom Šanghaji. Zoznámia sa tu s Clarancom, rozkošným, malým psíkom. Clarance sa im snaží pomôcť pochopiť, na akom mieste a v akom čase sa nachádzajú. Zoberie ich do múzea, kde s hrôzou zistia, že chlpáčikovia vymreli v roku 1835. Opka a Ed si uvedomia, že sa musia vrátiť a svoj druh zachrániť. Trojica sa pomocou iného časového kvetu dopraví na miesto, ktoré existuje mimo priestoru a času. Nanešťastie, Opka a Ed spôsobia ďalšiu nehodu, ktorou dostanú Claranca na neznáme mieste do neznámeho času. Opka a Ed nevedia, čo robiť, a vtom sa zoznámia s Nevyhynutými, s rodinou čudných, vyhynutých tvorov, ktoré už celú večnosť žijú v bezpečí Časového terminálu. Opka si uvedomí, že za všetko môže ona, a sama vyráža domov späť do roku 1835, aby varovala ostatných chlpáčikov pred vyhynutím. Na ostrove sa znenazdania objaví Clarance, a vyjde najavo, že on je dôvodom, prečo chlpáčikovia vyhynuli. Už sa zdá, že Opka a chlpáčikovia stratili všetku nádej, keď vtom sa na scéne zjaví Ed spolu s Nevyhynutými, a zabránia katastrofe. Z Opky a Eda sa pre chlpáčikov nakoniec stanú hrdinovia a chlpáčikovia zostanú žiť medzi ľuďmi na večné veky.

 


Space Jam: Nová legenda

Slovenská premiéra: 15.07. 2021

James LeBron, svetoznáma basketbalová legenda, zažije na plátnach kín epické dobrodružstvo po boku Bugsa Bunnyho a ďalších animovaných postavičiek! Po tom, čo jeho syna uväznia v digitálnom svete, LeBron musí vybojovať jeho prepustenie v basketbalovom zápase. S takým bláznivým tímom, aký tvoria hrdinovia sveta Looney Tunes, to však nebude mať vôbec jednoduché...


Gump – pes, ktorý naučil ľudí žiť

Slovenská premiéra: 22.07. 2021

„Som Gump a bol som túlavý pes.“ Ono vlastne každý pes je v sebe tak trochu túlavý do tej doby, kým nájde svoje šťastie, a to šťastie nájde pes len s človekom. Môj príbeh je o hľadaní psieho šťastia a tiež o prekážkach na ceste k tomu správnemu človeku. Je o sile nezlomnosti, ktorá sa ukrýva v každom psovi. Áno, aj v tom vašom, vo vašej čivave, ktorá na vás čaká celý deň, kým prídete z práce. Aj v tom buldokovi, ktorý za vami pomaličky kráča a sotva chytá dych. Dám svoju dušu za to, že keby vám niekto chcel na tomto svete ublížiť, tak až potom spoznáte, aké silné má váš pes srdce a čo jeho láska k vám znamená. Tento film vám tak otvorí oči, pretože čo človek v psom srdci zničí, to môže zasa len človek uzdraviť. Rodinný film režiséra F.A. Brabca je o svete videným očami túlavého Gumpa. O svete, o ktorom mnoho z nás veľa nevie. O tom, ako nás vidia zvieratá a ako je ten náš svet pre ne dôležitý. Ten svet, ktorý im dáva domov, silu, nádej, ale taktiež bolesť. Dobrodružný príbeh skutočných psích hrdinov a ľudí okolo nich.


Krúdovci 2: Nový vek

Slovenská premiéra: 22.07. 2021

Najslávnejšie praveká rodina sa vracia! V pokračovaní úspešnej animovanej komédie Krúdovci zistia, že hrdinovia doby kamennej to vskutku nemajú jednoduché. Nestačí, že im na každom kroku hrozí zožratie od hladných potvor. Oni navyše museli stretnúť rodinu, ktorá je lepšia ako tá ich. Teda aspoň to tak vyzerá.


Expedícia džugľa

Slovenská premiéra: 29.07. 2021

Pridajte sa k štúdiu Disney a opäť zažite v kinách jednu úžasnú dobrodružnú plavbu po Amazonke s neohrozeným kapitánom Frankom Wolfom v podaní populárneho Dwayne Johnsona a s odvážnou výskumníčkou Dr. Lily Houghtonovou v podaní šarmantnej Emily Blunt v novej, akčnej komédii Expedícia: Džungľa.


Malý Yeti 2

Slovenská premiéra: 05.08. 2021

Adam sa vie rozprávať so zvieratami a je super rýchly. Jeho oco je totiž legendárny Yeti, po ktorom tieto superschopnosti zdedil. Celá rodinka si spokojne žije aj spolu s medveďom, medvedíkom čistotným a veveričkami v jednom dome až pokým obrovská spoločnosť nezačne ťažiť ropu v krásnej prírodnej rezervácií na Aljaške. Je potom na Adamovi a jeho rodinke, aby túto zlú spoločnosť zastavili a zachránili tak prírodu.


Yakari

Slovenská premiéra: 12.08. 2021

Malý Yakari z kmeňa Siuxov sa na vlastnú päsť vydáva hľadať divokého mustanga, ktorého vraj nemožno skrotiť. Po ceste stretne Veľkého Orla, svoje totemové zviera. Ten ho obdaruje neobyčajným pierkom a schopnosťou rozprávať sa so zvieratami. Ďaleko od domova a v teritóriu nepriateľských lovcov púm zažijú Yakari a mustang Malý Blesk veľké dobrodružstvo, na konci ktorého znova nájdu cestu domov. Putovanie cez dychberúcu, ale zradnú krajinu, navždy upevní priateľstvo medzi najodvážnejším malým Siuxom a poníkom rýchlym ako blesk.

 


Labková patrola vo filme

Slovenská premiéra: 19.08. 2021

Keď sa ich najväčší rival Humdinger stane starostom neďalekého Adventure City a začne robiť zmätok, Ryder a všetci obľúbení hrdinskí psíkovia zaradia najvyššiu rýchlosť aby čelili výzve. Zatiaľ čo jedno šteňa musí čeliť svojej minulosti v Adventure City, tím nájde pomoc u nového spojenca, dôvtipného jazvečíka Libertyho. Spoločne vyzbrojení vzrušujúcimi novými vychytávkami a výbavou bojuje Labková patrola za záchranu občanov Adventure City!


Dračia krajina

Slovenská premiéra: 26.08. 2021

Doba, kedy ľudia a draci žili spoločne v mieri, sú dávno minulosťou. Draci sa skrývajú vo vyhnanstve a majú zakázané lietať. Avšak jeden malý strieborný drak Lung už má takéhoto života dosť. Chce spoznať svet a zažiť dobrodružstvo. Keď sa Lung dozvie, že ľudia chcú zničiť aj posledný dračí domov, tajne sa vydá na nebezpečnú cestu, aby svoj rod zachránil. So svojou nerozlučnou kamarátkou Sírankou, chcú nájsť pradávny domov drakov, bájne miesto s názvom Lom nebies. Pri svojom putovaní sa stretnú s malým zlodejom Benom, ktorý sa vydáva za dračieho jazdca, aby ušiel pred políciou. Spoločne sa všetci traja vydajú na nebezpečnú cestu k zasneženým vrcholom sveta a Ben zisťuje, že byť dračím jazdcom je skvelé. Netušia, že najväčšie nebezpečenstvo majú v pätách. Prenasleduje ich nenásytné dračie monštrum, ktorého cieľom je zničiť všetky draky na Zemi.


Martin a tajomstvo lesa

Slovenská premiéra: 26.08. 2021

Hrdinom filmu je 11-ročný Martin, mestský chlapec rozmaznaný civilizačnými vymoženosťami, ktorého jeho otec prihlási do tábora uprostred divočiny, aby zažil „skutočné dobrodružstvo“. Lenže táborové hry Martina vôbec nebavia, radšej by trávil čas so svojím mobilom. V noci sa preto rozhodne z tábora utiecť, les ho však nepustí. Čarovné lesné bytosti trpia nedostatkom vody, ktorá sa ukryla pred „ťažiarmi“. Martinovi sa ukážu, lebo má tri predmety potrebné na ich záchranu. On však bytosti len zištne využije, aby mu pomohli vyhrať v táborovej hre. Keďže Martin svoju časť dohody nesplnil, čarovné tvory mu začnú škodiť, až sa napokon jeho podvodné konanie odhalí pred všetkými v tábore. Martin si uvedomí svoju chybu, postupne si nachádza cestu ku kolektívu a s pomocou dievčatka prezývaného Líška pomôže zachrániť les a vodu pred chamtivými, bezohľadnými dospelými.


Baby šéf 2: Rodinný podnik

Slovenská premiéra: 02.09. 2021

Baby šéf Ted a jeho brat Tim sú už dospelí a ich cesty sa rozišli, avšak spoločný nepriateľ ich vracia späť do kín. Musia totiž znovu spojiť svoje sily v boji proti ďalšiemu zloduchovi. Tým je Dr. Erwin Armstrong, ktorý má špeciálnu školu, kde učí a vychováva z detí tie najneposlušnejšie malé stvorenia. Jednou zo žiačok tejto školy je práve Timova staršia dcéra, zatiaľ čo jej mladšia sestra Tina sa ako nová agentka organizácie BabyCorp snaží jeho zámer prekaziť. Ale bez otca a jeho brata to nezvládne a aby do školy zapadli, musí upraviť do mladšej podoby.

 


100 % Vlk

Slovenská premiéra: 23.09. 2021

Tento Halloween bude stopercentne zábavný a stopercentne chlpatý. Freddy Lupine vyzerá ako obyčajný mladý chlapec, akurát nie je obyčajný a nie je ani tak celkom chlapec. Má štrnásť a je... vlkolak. Alebo skôr bude. Freddy je súčasťou hrdého starého rodu vlkolakov a všetci očakávajú, že sa raz z neho stane vodca svorky – rovnako ako kedysi jeho otec. Keď nadíde slávnostná noc jeho prvej premeny, Freddy je pripravený stať sa hrôzostrašným a silným vlkom. Niečo sa však zvrtne a Freddy sa zmení sa na nie príliš dravého ani veľmi strašidelného, zato ale mimoriadne rozkošného... pudlíka.


Vlk a lev: Nečakané priateľstvo

Slovenská premiéra: 14.10. 2021

V kanadskej divočine zvedie osud dokopy mladé dievča s mláďatami dvoch obávaných šeliem a na svete je priateľstvo, aké nemá páru. Dvadsaťročná Alma preruší štúdium hry na klavíri a odíde na nejaký čas na chatu po dedkovi, ktorá sa nachádza na ostrove uprostred majestátnej kanadskej divočiny. Krátko nato sa jej život obráti hore nohami. Po leteckej havárii objaví v lese malé levíča určené na výcvik v cirkuse a v rovnakom čase sa zároveň ujme aj mláďaťa vzácneho strieborného vlka, ktoré do chaty prinesie vlčica zvyknutá na prítomnosť a priazeň Alminho dedka. Rozhodne sa zvieratá ochrániť pred svetom ľudí a postarať sa o ne. Spolu tak vytvoria originálnu rodinu. Zvieratá majú ostrov len pre seba a v prírode si cvičia svoje divoké inštinkty. Alma ich učí počúvať hru na piane a hoci sa vlk a lev z rozkošných mláďat postupne vzhľadom a silou menia na obávané šelmy, puto medzi všetkými tromi je čoraz silnejšie. Ich idylické spolužitie však po čase naruší dotyk civilizácie.


Ron má chybu

Slovenská premiéra: 21.10. 2021

Filmové štúdiá 20th. Century Studios a Locksmith Animation Vám prinášajú animovaný film Ron má chybu, príbeh medzi čudáckym školákom Barneym a jeho novým chodiacim, hovoriacim a trochu neustále kaziacim sa digitálnym robotom –kamarátom Ronom. Ronove neustále poruchy spúšťajú kopec veselých príhod a zážitkov, ktoré utužujú rodiace sa skutočné priateľstvo medzi chlapcom a umelou inteligenciou.

 


Rodina Addamsovcov 2

Slovenská premiéra: 28.10. 2021

Vydajte sa na letnú dovolenku s rodinou Addamsovcov, ktorí svojím nevšedným a podivným chovaním terorizujú nové kraje.


Mohlo by vás zaujímať:

Najočakávanejšie filmové premiéry pre deti v roku 2022
Obľúbené rodinné filmy, ktoré sa oplatí vidieť


Napíšte komentár