19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Kamzík (Koliba)

Autor: Petula , Foto: sdetmi.com
Adresa:Bratislava Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Obľúbené miesto na relax, turistiku či rekreáciu v Bratislave je určite vrch Kamzík, v oblasti Koliba odkiaľ je krásny výhľad na okolie. Rodiny s deťmi poteší zázemie v podobe bufetov, wc, priestorov na opekanie, šantisko, detské ihrisko, bobová dráha či lanovka.


Atrakcie na Kamzíku

Na Kamzíku najmenších poteší detské ihrisko so šmykľavkou, hojdačkami a preliezacími prvkami. V roku 2020 k detskému ihrisku pribudlo aj prírodné šantisko, ktoré zaujme staršie deti. V okolí ihriska je niekoľko lavičiek na sedenie. V tesnom susedstve nájdete aj bufety a bobovú dráhu.

Dospelých športovcov poteší aj workoutové ihrisko a cyklotrasy.

Moderné WC je k dispozícií pre návštevníkov, kde nájdete miesto na prebaľovanie, WC pre invalidov a možnosť napustiť vodu do misky pre domáce zvieratko z vonkajšej strany.

20201023 110853

Zdroj: sdetmi.com

Ak si chcete spraviť zaujímavý výlet, svoje kroky smerujte na lanovku, ktorá vás zavezie na Železnú studienku.
Pekný nenáročný výlet od parkoviska vhodný aj pre kočíky je rozhľadňa na Kamzíku. Dostanete sa tam približne za pol hodinu a z rozhľadne si vychutnáte skutočne krásny výhľad na okolie.
Zaujímavý zážitok ponúka Veža na Kamzíku, kde si môžete vychutnať okrem jedla panoramatický výhľad do okolia v otočnej reštaurácii.

Opekanie

Mnoho návštevníkov prichádza na miesto s cieľom opekať. Nájdu tam niekoľko altánkov a ohnísk. Je však potrebné sledovať pred návštevou stránku mestských lesov, kde vyhlasujú zákaz zakladania ohňov v období sucha.

V zime

V zimných mesiacoch ožíva Cvičná lúka na Kamzíku nadšencami lyžovania či sánkovania. Veľa ľudí si tu užíva aj zimnú turistiku.

Ako sa na miesto dostať?

Mnohí návštevníci sa autom privezú na horné parkovisko, ktoré je východiskom na Rozhľadňu na Kamzíku (cca pol hodinku), či k detskému ihrisku (1 minútu). Ak je horné parkovisko obsadené, je možné využiť nižšie a prejsť sa nenáročným terénom cez les až k ihrisku a Cvičnej lúke.

Na miesto ide priamo autobus číslo 144. Ak si chcete spraviť dlhšiu prechádzku, môžete sa odviesť na Kolibu trolejbusom číslo 203.

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Lucy 03.01.2023, 21:40

    Super priroda, super ihrisko, super langose na Kamziku :-D

  • Peter 26.12.2022, 10:44

    Super pre športovo zdatných je ísť sem pešo alebo na bicykli. Tí menej zdatní môžu využiť lanovku.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár