26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Víkend otvorených parkov a záhrad v Obecnej záhrade

08.10.2020 Autor: Danka, Foto: FB
Termín: 10.10.2020 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
vikend

Zdroj: FB MČ RAČA

Aj Obecná záhrada bude v rámci tohtoročného Víkendu otvorených parkov a záhrad otvorená pre verejnosť. Ak ste ju ešte nenavštívili v bežných otváracích hodinách, už túto sobotu budete mať ideálnu príležitosť ju spoznať. Okrem kochania sa krásou tejto záhrady sa dozviete aj aké stromy, bylinky či kvety v nej rastú. Zabavia sa aj najmenší.

Podujatie je súčasťou medzinárodnej iniciatívy venovanej najmä historickým parkom a záhradám, do ktorej sa zapájajú mnohé krajiny z celej Európy.

V rámci VOPZ 2020 budú predstavené mnohé verejné i súkromné parky, záhrady, ovocné sady, ukážkové prírodné záhrady, arboréta alebo botanické záhrady, ktoré sú niečím zaujímavé – svojou históriou, nevšedným príbehom, záhradným dizajnom, ekologickým prístupom či zbierkou rozmanitej zelene.
Tento rok sa do podujatia zapojilo vyše 60 lokalít z celého Slovenska. Organizátori podujatia rešpektujú obavy mnohých vlastníkov a správcov jednotlivých lokalít ale aj návštevníkov, a preto sa viaceré lokality predstavia len formou ONLINE prezentácií cez hlavné stránky podujatia. Takto z pohodlia domova budú mať návštevníci možnosť nazrieť do mnohých krásnych lokalít a dozvedieť sa niečo nové.
UPOZORNENIE
Počas celého podujatia je povinné nosiť rúško či obdobnú ochranu horných dýchacích ciest. Organizátor má právo nevpustiť do priestoru podujatia návštevníka s telesnou teplotou vyššou ako 37,2°C, či z kapacitných dôvodov. Na podujatí platí zákaz podávania si rúk a návštevník je povinný si pri vstupe ruky vydezinfikovať. Prosíme vás o ohľaduplnosť a zodpovednosť - ak sa necítite dobre, zostaňte doma. Ak vykazujete príznaky akútneho respiračného ochorenia (horúčka, kašeľ, bolesť hrdla...) ste povinný zostať v domácej izolácii.
Dátum: 10.10.2020
Miesto: Obecná záhrada, Alstrova 249, Bratislava

Napíšte komentár