19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Kam na prírodné kúpaliská a jazerá s deťmi v Bratislave a okolí

Autor: Maria Bodnarova, Foto: mojeslovensko.sk, sportoviska.sk
Adresa:- Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Uprednostňujete na kúpanie prírodnú vodu pred umelými kúpaliskami s chemicky upravenou vodou? Hľadáte miesto, kde sa budete môcť schovať pred slnkom v tieni stromov? Chcete sa len osviežiť, no je vám ľúto platiť celodenné vstupné do súkromných areálov? Vyberte si z bohatej ponuky prírodných kúpalísk v Bratislave a blízkom okolí. 

Pozrite si aj naše ďalšie tipy, ktoré sme ako prvé zozbierali pre Vás :)


Zlaté piesky

Športovo-rekreačný areál s prírodným kúpaliskom, krásnou veľkou vodnou plochou a plážou s mnohými službami, ktoré patria k letnej rekreácii, ako napríklad: požičovňa vodných plavidiel, vodný tobogan, vlek pre vodné lyžovanie, tenisové kurty, plážový volejbal, futbal, detské ihriská, exteriérové stolnotenisové stoly, autocamping, chatová osada, ubytovanie hotelového typu, stravovacie služby, bufety. Voda z jazera je kontrolovaná Regionálnym úradom verejného zdravotníctva Bratislava.

Viac >>> 

7

Zdroj: starz.sk


Slnečné jazerá, Senec

Priamo v areáli sa nachádzajú detské ihriská, volejbalové plážové ihriská, tenisové kurty, požičovňa športových potrieb ( člny, vodné bicykle ), tobogany (severná strana), nové futbalové ihrisko s umelým povrchom na južnej strane i vodný futbal na severnej strane. Tým najmenším je každoročne k dispozícii i „Kútik detských radostí“ s profesionálnym pedagogickým dozorom. Voda z jazera je kontrolovaná Regionálnym úradom verejného zdravotníctva Bratislava.

Viac >>>

 

EventImage 9450

Zdroj: slnecnejazera.eu


Kuchajda

Kúpacia sezóna sa na Kuchajde začína pravidelne v polovici júna. V areáli Kuchajdy sú návštevníkom k dispozícii prezliekarne, sprchy a zariadenia pre osobnú hygienu. Pre deti je pripravených niekoľko ihrísk s pieskoviskom, preliezačkami, kolotočom a šmykľavkou. Športovci môžu okrem vody využiť ihriská na plážový volejbal, streetbal, futbal na umelej tráve či stoly na stolný tenis. Voda z jazera je kontrolovaná Regionálnym úradom verejného zdravotníctva Bratislava.

Viac >>> ☺

309046420 455961113235262 6166113676799555073 n

Zdroj: FB Kuchajda


Veľký Draždiak

Detský areál Veľký Draždiak situovaný hneď vedľa jazera Draždiak bol vybudovaný a daný do užívania s cieľom prinášať pohybové aktivity a radosť pre deti.  Jednotlivé prvky Detského areálu Veľký Draždiak sú určené pre deti od 2 do 16 rokov podľa stupňa obtiažnosti pre dieťa. Voda z jazera je kontrolovaná Regionálnym úradom verejného zdravotníctva Bratislava.

Viac >>>  

 

EventImage 9461

Zdroj: starz.sk


Štrkovec

Štrkovecké jazero sa nachádza v Ružinove. Okolo jazera je vybudovaná antuková bežecká dráha, kde si môžete zabehať v ktorúkoľvek hodinu. V areáli sa nachádza najväčšie detské ihrisko v Bratislave, ktoré sa stalo príťažlivou atrakciou a centrom trávenia voľného času celej rodiny. Cez letné mesiace sa prevádzkuje Ružinovské beach-volejbalové ihrisko. V jazere je však zákaz kúpania.

Viac >>>  

347384389 597599449184270 5271756493863474732 n

Zdroj: FB Štrkovecké jazero


Košariská 

Jazerá Košariská nájdete blízko Bratislavy, Rovinky a Dunajskej Lužnej. Takmer na jednom mieste ležia hneď tri vedľa seba. Z Bratislavy sa k nim dostanete výpadovkou na Komárno alebo po starej ceste do Podunajských Biskupíc. Majú štrkové dno i pláže, nájdete tam stánky s občerstvením, voda je pekná a čistá, kontrolovaná Regionálnym úradom verejného zdravotníctva Bratislava. Na Malých Košariskách sú pre vás k dispozícii aj lehátka a slnečníky.

336762419 3161639944127701 2334121799905889000 n

Zdroj: FB Jazero Veľké Košariská


Vajnorské jazero

Vajnorské jazerá tvorí malé a veľké jazero, oba sú prepojené kanálom. Nachádzajú sa pri Zlatých pieskoch na severnej strane diaľnice D1 z Trnavy do Bratislavy. Jazero sa využíva na rybárčenie a v zime na aj korčuľovanie. Kúpanie je možné na vlastné riziko. 

65394858 2096520053790737 7444860190211440640 n

Zdroj: FB Vajnorské jazero - Báger


Rusovce – Candell

Rekreačná lokalita Rusovské jazero sa nachádza v lužných lesoch na okraji mestskej časti Bratislava – Rusovce. Jazero má štrkopieskové dno a teda aj čistú vodu. Pláž je poväčšine trávnatá. Je vyhľadávaným miestom aj pre cyklistov a inline korčuliarov, ktorí sa tu radi chodia osviežiť. Voda z jazera je kontrolovaná Regionálnym úradom verejného zdravotníctva Bratislava.

358940743 1315585242370708 5948251811175408684 n2

Zdroj: kupaliska.sk

 


Čunovo

V menšom jazere je kúpanie povolené, čo sa týka veľkého jazera, ide o chránené územie. Platí tu 4. stupeň ochrany, čo znamená zákaz kúpania, zákaz pohybu mimo vyznačeného turistického alebo náučného chodníka, zákaz táboriť i stanovať. V areáli Divoká voda môžete využiť detský nafukovací hrad, rafting, paintball, ihrisko na plážový volejbal, požičovňu surfov, vodné skútre či požičovňu kanoe na Dunaji.

 


4. rybník nad Partizánskou lúkou

Vo 4. rybníku nad Partizánskou lúkou v populárnej a mimoriadne obľúbenej rekreačnej oblasti Železná studnička sa síce neokúpete, máte tu však možnosť si začlnkovať či vyloviť rybku, samozrejme s platným povolením. ☺ Požičovňa lodiek je otvorená v piatok, sobotu, nedeľu i sviatky od apríla do októbra, v prípade silného vetra, hmly alebo pri silnom daždi je však mimo prevádzky.

 


Zelená Voda

V Moste pri Bratislave sa nachádza skryté menšie jazero so štrkovou plážou i dnom, vďaka čomu sa voda dobre filtruje a je aj na pohľad čistá. Je tu dostatok miest na ležanie, stánok s občerstvením a malé detské ihrisko. Na osvieženie v letných horúčavách určite postačí. Navyše je ďaleko od hlavnej cesty, takže sa vyhnete hluku a ruchu. Kúpanie je na vlastnú zodpovednosť.

 


Kalné Jazero

Kalné jazero alebo Jazero Kalná je umelé jazero v Bratislave pri nákladnom železničnom depe v Rači. Má spodné štrkové vrstvy, spravuje ho Bratislavský rybársky zväz, ktorý jazero aj zarybnil. Kedysi sa používalo sa aj na kúpanie, v súčasnosti kúpanie neodporúčame. Môžete si však pri ňom spríjemniť teplé letné dni, namočiť si nohy a vychutnávať si slnko či chládok pod stromami.

 


Malý Draždiak

Malý Draždiak sa nachádza v Petržalke a je umelým jazerom, ktoré vzniklo pri ťažbe štrkov. Je súčasťou sídliska Zrkadlový Háj a najdete ho medzi ulicami Dolnozemská a Kutlíkova. Okrem rybárčenia sa tu môžete aj okúpať, avšak na vlastnú zodpovednosť.

 


Jazero Veľký Biel

Jazero sa nachádza na začiatku obce a nachádza sa tu množstvo stromov. Voda je čistá a priezračná, poležať si môžete na dvoch malých plážach. K dispozícii je i bufet s občerstvením.

 


Jazero Bernolákovo

Ak ste milovníkmi opaľovania, toto jazero je pre vás ako stvorené. Nenájdete tu stromy, čaká tu však na vás naozaj čistučká voda a upravené brehy s výborným prístupom do vody. Občerstvenie si prineste z domu, žiaden stánok s hotdogmi tu nenájdete.

 


Rudava - Malé Leváre

Neďaleko obce Malé Leváre nájdete rekreačnú oblasť Rudava, v ktorej sa nachádza jazero so štrkovými a pieskovými plážami, obkolesené borovicovými lesmi. Jazero je vhodné na plávanie aj rybolov. Výborný je prístup bicyklom. Okrem kúpania sa môžete zájsť pozrieť aj na ornitologickú stanicu s výskytom močiarnych druhov vtákov.

 


Jazero Plavecký Štvrtok

Kúsok od centra obce Plavecký Štvrtok sa nachádza jazero obklopené borovicami, pripomínajúce slovenské Chorvátsko. V lete predstavuje ideálne miesto pre nenáročné rodiny s deťmi - pláže sú čisto pieskové, s pozvoľným vstupom do jazera. Voda je v letných mesiacoch prehriata, príjemné prostredie i pre menšie deti.

20170624 150915

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Jakub 11.08.2020, 09:47

    Mily navštevnici,pieskovňa Plavecky Stvrtok je predovšetkym voda pre rybarov ktora je evidovana v rybarskej organizacii a nie žiadne kupalisko a kupanie je tam zakazane.rybari si zato platia,kupajuci su tam zadarmo este robia aj poriadny neporiadok.

  • Magdaléna Hájeková 11.06.2019, 08:30

    Zabudli ste na jazero v Ivanke :-)

  • Elena Bolfová 31.12.2018, 01:00

    Jazero Velky Biel ma od tohto roku aj prenajom paddleboardov, co prirastlo k srdcu aj nasmu synovi.
    Pan, co ich prenajima Vas aj rad zaskoli.
    Je velmi mily.

  • Vargova 26.11.2018, 09:05

    Mila Katka,
    vo vasom komentari ma pobavili hned dve vety:
    "Všetko by bolo OK, až na to, že niektorí ľudia povyšujú svoje psíky nad ľudí."
    Je niekde definovane, kto sa kde moze kupat? Ak Vam vadia psi, nech sa paci, mate k dispozicii plavaren alebo aquaparky, tam psa urcite neuvidite.
    "Kľudne ich púšťali do vody k malým deťom a čo ma veľmi podivilo, rodičom týchto malých plavcov to vôbec nevadilo."
    Takze nevadi to majitelom psov, nevadi to rodivom a navstevnikom ale vadi to Vam a preto je to problem... Nonsenz...

  • Emil 30.12.2016, 23:42

    Rád chodievam na Zlaté piesky a uvítal by som viac odpadkových košov, ich vyvážanie a lepšiu údržbu aj neplatených častí. Ináč voda je čistá a prostredie príjemné.

  • Sisa 04.12.2016, 17:06

    na Kosariska chodievame roky rokuce, cista voda, uz aj stravovacie sluzby dobre, chodievame tam velmi radi, nakolko to mame kusok od domu

  • Patrícia 02.09.2016, 11:21

    My radi chodíme do Rusoviec , je tam krásna príroda, voda čistá a hlavne neni tam veľa ľudí. a ked sa dokúpeme ideme do stodoly na super langoše alebo na rybu :-)

  • Katka 28.06.2016, 08:31

    V sobotu sme boli s vnúčatami pri jazere v Rusovciach. Všetko by bolo OK, až na to, že niektorí ľudia povyšujú svoje psíky nad ľudí. Kľudne ich púšťali do vody k malým deťom a čo ma veľmi podivilo, rodičom týchto malých plavcov to vôbec nevadilo. Neviem, aký názor máte na to vy, ale ja si myslím, že by sa aj v tomto smere mali dodržiavať určité pravidlá a majitelia psov by svojich miláčikov mali ochladzovať mimo pláži, ktoré využívajú na kúpanie ľudia.

  • Zuzana 22.11.2015, 22:34

    Viem si predstaviť lepšiu čistotu a udržiavanosť na prírodných kúpaliskách, ale na letné osvieženie na ktoromkoľvek sa vždy veľmi tešíme. :) Troška nám vadia aj občasné návaly a preľudnenosť najmä na Zlatých pieskoch či Slnečných jazerách, ale na Kuchajde či Draždiaku sa väčšinou vždy nájde nejaké pekné miestečko aj na deku, navyše konkrétne na Kuchajde sa pekne zahrajú aj deti na preliezkach.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár