25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Kde s deťmi opekať v Bratislave? Poradíme vám

Autor: Petula , Foto: sdetmi.com, freepik a jednotlivé podstránky
Adresa:Bratislava Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Krásny deň alebo víkend pred vami a vy premýšľate kam ísť opekať s deťmi von? Práve pre vás máme tipy na miesta, kde zažijete peknú "rodinnú opekačku" v Bratislave.

Nezabudnite si preveriť aktuálnu situáciu ohľadom povolenia zakladať oheň!  Treba sledovať stránku Mestských lesov a to najmä v období sucha. Oheň možno zakladať len na to určených miestach označených ako "miesto na kladenie ohňa". A nezabudnite si repelent :).


 

Areál Pod horárňou Krasňany

krasnany FotorPekné miesto v objatí hôr, ktoré je ideálne na strávenie voľného času s rodinou a deťmi. Nájdete tu niekoľko ohnísk aj miesto na grilovanie vrátane stolov a lavíc na sedenie, niektoré aj s prístreškami. Plusom sú aj dve ihriská, bufet a dostatok košov na to, aby ste udržiavali poriadok. Ak idete na miesto autom, odporúčame ísť skôr, aby ste našli miesto na parkovanie. Viete sa tam dostať aj peši a niektorí rodičia využívajú aj bicykle s ťažným lanom, keďže je to mierne do kopca.

Viac informácií >>


 

Areál Červený kríž v lesoparku

altanok2

Zdroj: Bratislava.sk

Zrekonštruovaný areál Červená kríž v katastrálnom území Rača. Zrekonštruovaný altánok je celodrevená stavba, ktorá slúži ako kryté zastrešenie s priestorom na sedenie pre cca 35 turistov a návštevníkov danej lokality. Nachádza sa tam jednopodlažný altánok, v ktorom sú stoly, lavice a gril.

Viac informácií >>


Rozhľadňa na Kamzíku

kamzik FotorSpravte si nenáročnú prechádzku od parkoviska na Kamzíku smerom k rozhľadni. Lesný chodník je zjazdný aj kočíkom. Na mieste sa môžete pokochať krásnymi výhľadmi z rozhľadne, je tam aj altánok a ohnisko, kde je možné opekať, nechýba aj pár hojdacích prvkov pre deti a stôl na ping pong.

Viac informácií >>


Koliba

20201010 115002 FotorJedno z najvyhľadávanejších miest v Bratislave na opekanie, grilovanie či oddych. Krásne výhľady, nové šantisko, preliezačky, hojdačky, bufety, bobová dráha a lanový park sú bonusy tejto lokality. Parkovisko nie je síce veľké, ale ak príde ráno skôr, určite miesto nájdete. Je možnosť dopraviť sa na miesto aj priamo autobusom číslo 44. Nájdete tam hneď niekoľko miest, kde sa dá opekať, niektoré aj so sedením, či prístreškom.


Železná studienka a Partizánska lúka

zelezna opekan Fotor

Ďalšia top lokalita v Bratislave, ktorá ponúka zázemie pre oddych rodín s deťmi a miesta na opekačku. Ak nepatríte k tým majetnejším, ktorí si objednajú altánok s grilom celý pre seba, využite niekoľko miest vhodných na opekanie a grilovanie dostupných pre všetkých zdarma. V roku 2020 vzniklo aj jedno nové, ktoré slúži verejnosti. Opäť platí, že parkovisko tu je, ale s obmedzeným množstvom parkovacích miest. Tak ak máte možnosť, príďte na bicykli alebo autobusom číslo 43, prípadne trolejbusom na otočisko.
Ak miesto nenájdete, vyberte sa na Kačín. Odporúčame v tejto lokalite aj príjemné posedenie v bufete pri Mlyne Klepáč.

Viac o Partizánskej lúke >>


 

Kačín

IMG 20191103 152623904Jedno z našich obľúbených miest na opekanie. Pekný areál, veľa stolov, ihrisko, sedenia...  Len pár metrov odtiaľ aj bufet s možnosťou kúpiť si nápoje, či nejaké pochutiny. Na Kačín sa viete odviesť aj bratislavskou MHD linkou 43 (upozorňujeme, že nie všetky autobusy 43 idú na Kačín), prípadne sa môžete prejsť zo Železnej studničky po asfaltke, či z Lamača lesnou cestou... 

Viac informácií >>

 


Líščie údolie

IMG 20200717 184941815 HDRSkvelá dostupnosť, príjemný chládok, pitná voda, či ihriská pre deti. Aj to sú ohniská a možnosti opekania v "Líšťaku" v Karlovej Vsi. Zaparkujete pri rampe, či pri plavárni Iuventa, odkiaľ je to naozaj len kúsok. Deti si môžu zobrať odrážadlá, či bicyklíky a povoziť sa po ceste určenej iba cyklistom a peším. 


Sandberg/Waitov lom

IMG 20200508 175712423 HDRSpojte výlet s opekačkou a my garantujeme super rodinný výlet na celý deň. Lokalita Sandberg ponúka viaceré možnosti aktívneho relaxu, napr. sledovanie včelárikov, náučné tabule o flóre a faune, zaujímavé detské ihrisko s vykopávkami, či - ak sa vyberiete ďalej - aj obrovskú sochu Májky fialovej (miestneho jedovatého chrobáka), či zaujímavý labyrint vo Waitovom lome. Opekať môžete pri labyrinte, či kúsok od Sandbergu.

Viac informácií >>


Biele skaly

IMG 20200503 150912046Ak by ste chceli opekať, ale spojiť to s nenáročnou turistikou na zaujímavé miesto, odporúčame Biele skaly nad Dúbravkou v lesoch pod Devínskou kobylou. Naozaj zvláštne miesto uprostred lesa ponúka možnosť opekať, ale aj pozrieť si takéto krásne indiánske totemy. Určite stojí za návštevu!

Viac informácií >>


Vrakunský lesopark (lesík)

ohnisko Vrakuna

Toto miesto teší nielen obyvateľov okolia Vrakuni, nakoľko prichádza neustále k jeho úprave. V letných horúčavách tam nájdete dostatok tieňa na prechádzky či piknik. Okrem krásnych moderných detských ihrísk a hracích prvkov. návštevníkov teší rozhľadňa a neďaleko nej aj dve miesta, ktoré slúžia na opekanie či grilovanie.


Malý Slavín

IMG 20210401 131727216Prístupnosťou síce náročnejšie, ale o to pokojnejšie miesto uprostred bratislavských lesov. Najkratšia prístupová cesta je z Marianky, ale dostanete sa sem aj napríklad z Kačína, či od Slivu. Ideálne na pekný cyklovýlet spojený s opekačkou. Aktuálne sa chystá i rekonštrukcia, tak sa určite máme na čo tešiť!

Viac informácií >>


Mohlo by vás zaujímať aj:

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Peter 26.12.2022, 10:47

    Vrakunský lesopar. Je tu aj nový bufet kde sa dá dať pivko či niečo malé na zjedenie.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár