25. 04. 2024 Marek 10°C Dážď

Výlety s deťmi do prírody v Košickom kraji

Autor: Zuzka
Adresa:Košický kraj Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Prinášame zopár tipov na miesta v prírode, v okolí Košíc, ktoré hravo zvládnete aj s deťmi.


Tomašovský výhľad

Tomašovský výhľad je skalný výstupok terasovitého tvaru v Slovenskom raji. Nachádza v nadmorskej výške 680 metrov. Ponúka najkrajší výhľad v Slovenskom raji, ktorý je naozaj dychberúci. V prípade priaznivého počasie je z Tomašovského výhľadu pekný výhľad do doliny Bieleho potoka, na Prielom Hornádu a dokonca aj na Vysoké Tatry. 

Viac info >>

185039459 812974102645736 7188888925355086223 n

Zdroj: sdetmi.com

Drienkova skala

Drienková skala, často nazývaná aj Malý Sivec sa vypína neďaleko vrchu Sivec a priamo nad vodnou nádržou Ružín.  Ponúka nádherný výhľad na Ružinskú priehradu a pohorie Volovské vrchy.Túra je nenáročná vhodná aj pre rodiny s deťmi a všetky vekové kategórie

Viac info >>

Maly Sivec

Zdroj: Flickr.com/ Miroslav Fedurco

Jazero Úhorná

Úhornianské jazero sa nachádza štyri kilometre juhozápadne od obce Smolník a dva kilometre severovýchodne od obce Úhorná, vo Volovských vrchoch v doline Smolníckeho potoka. Je to ideálne miesto na prechádzku s deťmi. Okolo jazera vedie chodník, po ktorom sa môžete prejsť. Kúpanie je len na vlastné riziko. Občerstviť sa môžete v reštaurácií susediacej s areálom. Deti sa môžu zahrať aj na staršom ihrisku pri jazere. 

Viac info >>

jazero Uhorna

Zdroj: sdetmi.com

Poráčska dolina

Poráčska dolina sa nachádza v Slovenskom rudohorí v blízkosti Slovenského raja pod obcou Poráč.  Obkolesená malebnými kopcami, bohatou faunou a flórou ponúka oddych ďaleko od ruchu miest. Ponúka turistické trasy vhodné pre všetky vekové kategórie. Nachádza sa tu aj banícky náučny chodník a tiež rekreačné stredisko, ktoré ponúka možnosti vyžitia ako v zime, tak aj v letnom období. Priamo v areáli a jeho okolí sa nachádzajú lyžiarsky vlek, multifunkčné ihriská pre deti, bežkárske či cyklistické trasy. V parku nájdete ubytovanie aj reštauráciu. 

Viac Info >>

poracska dolina 2

Zdroj: porac.sk

Thurzovské jazero

Nachádza sa 2 km severovýchodne od mesta Gelnica vo Volovských vrchoch. Aj keď v súčasnosti už bývale kúpele nefungujú, je to veľmi príjemné prostredie na prechádzku pre rodiny. Sýtosť ozónu ihličnanov tu blahodarne pôsobí na dýchacie ústrojenstvo. Deti zaujme jazero plné rýb, prípadne staršie ihrisko na lúke za jazerom, kde si môžete aj poopekať na ohniskách. Blízko sa nachádza aj malé jazero - vedľa Penziónu Erihof, tam sa môžete občerstviť. 

Viac info >>

thurzov

Zdroj: S detmi.com

Zádielska dolina

Zádielska dolina sa nachádza vo východnej časti Slovenského krasu hneď za malebnou a turistickou obcou Zádiel. V členitej tiesňave sú pozoruhodné bralá, kolmé steny a skalné útesy, ktoré sú pestré svojími tvarmi, bizarnosťou a mohutnosťou. V skalách Zádielskej doliny sa nachádzajú jaskyneCelkový čas k rázcestníku Zádielská dolina – horáreň (450 m n.m.) je z obce Zádiel približne 1 hod (naspäť 45 min).

Viac info >>

IMG 20200729 104021510


Kojšovská hoľa

Na Kojšovskú hoľu vedie hneď niekoľko turistických chodníkov, my, nakoľko sme šli s deťmi, sme si vybrali nenáročnú turistiku po asfaltovej ceste s miernym stúpaním z obce Zlatá Idka. Na vrchole hole sídli meteorologická a radarová stanica Slovenského hydrometeorologického ústavu, zabezpečujúca monitoring poveternostných podmienok.

Viac info >>
IMG 20200731 133356193 HDR2

Vodná nádrž Pod Bukovcom 

Vodná nádrž Bukovec sa nachádza asi 5 km od mesta Košice, pri obci Bukovec a je obľúbenou lokalitou rekreantov  a rybárov. Nádrž vyniká mimoriadne čistou vodou, pričom jej priemerná teplota je cca. 20°C. K dispozícií sú dve pláže. Nájdete tu sprchy, ležadlá, požičovňu lodiek, detské ihrisko a bufet s občerstvením.  Oblasť sa neustále rozvíja a zveľaďuje.

Viac info >>

bukovec3 1

Zdroj: sdetmi.com

Košický hrad

Košický hrad sa nachádza severozápadne od mesta Košice v lokalite Hradová na zalesnenom vrchu Hradová. V súčastnosti sa tu okrem areálu hradu nachádza aj návštevnícke centrum a prírodný amfiteáter. Občianske združenie Castellum Cassovia tu zriadili infocentrum a malú fotogalériu archeologických prác, ukážku odievania stredoveku a taktiež dielne na výrobu drevených výrobkov a malú kováčsku vyhňu.V lokalite Hradová je vybudovaná vyhliadková veža Hradová s výhľadom na mesto Košice a široké okolie. Taktiež je tu vybudované ihrisko pre deti. Okolie ponúka aj možnosť opekania.

Viac info >>

kosicky hrad

Zdroj: sdetmi.com

Lesopark Bankov

Lesopark Bankov je známa turistická lokalita asi 3 km od mesta Košice pod vrchom Bankov. Je východiskovým bodom pre nástup na cykloturistické trasy ako aj na výlety pre turistov a v zime  priaznivcov behu na lyžiach. Toto miesto ponúka výborné možnosti na piknik alebo na prechádzky v prírode, napríklad aj po zábavnom náučnom chodníku na Jahodnú.  Po celom okolí strediska je množstvo ohnísk na opekanie a nájdete tu aj minigolf.

Viac info >>

bankov dracia stopa

Zdroj: Dračia stopa

Vyhliadková veža Hradová

Vyhliadková veža Hradová je skvelý tip na výlet s deťmi. Z výšky viac ako 21 metrov budete mať mesto Košice ako na dlani! Vyhliadková veža je umiestnená na vrchole kopca Hradová na severnom okraji mesta Košice. Prístup je chodníkom pre peších (cca 20 min) z parkoviska štátnej cesty Košice - Kavečany. Pri ceste k veži sú umiestnené drevené sochy, ktoré zaujmú nejedno dieťa.

Viac info >>
hradova vylety

Zdroj: S detmi.com

Náučný chodník Kavečany-Hrešná

Obľúbený náučný chodník Kavečany - Hrešná je vhodný pre rodiny s deťmi v každom ročnom období. Má dĺžku 2,2 km a čas prechodu je cca 1,5 hod.

Viac informácií >>

hresna 3

Zdroj: chatahresna.sk

Hájske vodopády

Hájske vodopády sa nachádzajú v Hájskej doline (krasovej tiesňave) neďaleko cesty spájajúcej obce Háj a Hačava. Hájsky potok, ktorý preteká dolinou, vytvára vďaka výškovým rozdielom až 300 metrov v travertínových hrádzach na konci tiesňavy sústavu perejí, kaskád a 10-tich vodopádov rôznej veľkosti. Vodopády sú vysoké 1 až 7 metrov a ich výdatnosť sa odvíja od množstva zrážok Odporúčame absolvovať prechádzku lesom popri potoku od vodopádu č.1 a neminiete tak, ani jeden vodopád ! 

Viac info >>

hajske 1

Zdroj: sdetmi.com

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Valika 05.01.2021, 19:06

    Dobrý deň, odporúčam Spišský hrad z tohto výberu!

  • Jana 27.12.2020, 10:37

    Mam rada zadielsku dolinu. Odporucam si urobit aj trip do jaskyne.

  • Maja 20.12.2020, 14:55

    Zadielska dolina - da sa to označit aj ako ciel túry, ale treba rozhodne dobrú obuv. Moznost pošmyknutia sa je vysoká !!

  • Tomáš 28.11.2020, 10:56

    Zádielska dolina ponúka prechádzku v prekrásnej prírode, ktorej sa nemusíte obávať ani počas najväčších horúčav, práve naopak, počas tejto prechádzky sa príjemne schladíte vďaka mikroklíme na dne tiesňavy. Rozhodne odporúčam aj výlet na vyhliadkovú vežu Hradová, odkiaľ je prekrásny výhľad na okolie.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár