19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Smokovecká kyselka a Pekná vyhliadka

Autor: Zuzka
Adresa:Starý Smokovec Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Cesta v Starom Smokovci k prameňu Kyselka a následne na Peknú vyhliadku patrí medzi nenáročná prechádzky, ktoré hravom zvládnete aj s malými deťmi.

Prameň Kyselka

Minerálna kyselka s blahodárnymi účinkami na ľudský organizmus sa nachádza v Starom Smokovci. Vyviera v úžľabine, približne 100 m od amfiteátra.  Najstaršia písomná zmienka o prameňoch je z roku 1764 a práve veľký záujem o túto minerálnu vodu viedol v roku 1793 k založeniu osady.

Liečivá voda slabého minerálneho zápachu a dobrej chuti lieči nervové poruchy, ochorenia pohybového a kožného ústrojenstva a tiež podporuje trávenie. Prameň kyselky je voľne prístupný aj pre verejnosť a to v parčíku v novo upravenom altánku. Vedie k nemu niekoľko turistických chodníčkov. V blízkosti kyselky sa nachádza ešte ďalší prameň, vytekajúci do umelého jazierka. Tento prameň však nie je určený na pitie.

Pekná Vyhliadka

Od kyselky smeruje ďalšia trasa, po ktorej sa zhruba za štvrť hodinku dostanete na tzv. Peknú vyhliadku., z ktorej sa ponúka krásny pohľad na Starý Smokovec a okolie. Prechádzku zvládnu bez problémov aj deti. 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Stanka 03.01.2021, 01:09

    Ak sme v Smokovci, vzdy si prechádzku spríjemnime kratkou zastavkou. Osviezime sa vodou z prameňa. Mozem odporučiť, no chuti viac dospelým

  • Monika 29.12.2020, 19:52

    To musíte vidieť ! My sme išli do Lomnice a sme sa zastavili sme sa aj tam. Treba zájsť a presvedčiť sa na vlastné uši !

  • Veronika 10.12.2020, 12:42

    Nenáročný výlet v Tatrách, ale s prekvapujúcim výhľadom. Je tam aj pekná kalvária.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár