19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Kam s deťmi v Tatrách

Autor: Zuzka
Adresa: - Telefón: - www:stránka organizátora
Hodnotenie:
strbske pleso

Zdroj: sdetmi.com

Plánujete svoju dovolenku, chatu či víkend s deťmi  v Tatrách? Vybrali sme pre vás niekoľko obľúbených tipov kam chodia radi rodiny s deťmi v tomto kúte Slovenska. 

1. DO PRÍRODY

popradske pleso nasa foto

Zdroj: sdetmi.com

Tatry s kočíkom

Máte radi Tatry, turistiku a zároveň malé dieťa? A máte obavy či to zvládnete aj s kočíkom?  Už nemusíte! V Tatrách je prístupných niekoľko trás s asfaltovým alebo štrkovým povrchom, ktoré prechádzajú cez atraktívne horské oblasti  a ktoré hravo zvládnete aj s detským kočíkom. Viac info TU >>

Belianska jaskyňa

Je jediná sprístupnená jaskyňa vo Vysokých Tatrách. Viac info TU >>

Turistika s deťmi

  • Vysokohorské chaty  vo Vysokých Tatrách patria k vyhľadávaným turistickým miestam a všetky sú zvládnuteľné s deťmi rôzneho veku. 
  • Popradské Pleso - Túra je pohodová, s miernym stúpaním. Zvládnu ju aj menej zdatní turisti a deti. Na Popradské Pleso je dokonca možné dostať sa aj po asfaltke s kočíkom, či na bicykli. 
  • Vodopád Skok je jedným z najkrajších a najznámejších vodopádov Vysokých Tatier. Nachádza sa v Mlynickej doline a cesta k nemu je nenáročná, zvládnu ju aj menej zdatní turisti, či deti. 
  • Hrebienok  je ľahko dostupný v zime aj v lete a vďaka tomu, ale aj kvôli  podujatiam, ktoré sa tam konajú je veľmi obľúbeným miestom. 
  • Predné Solisko je obľúbený a najjednoduchšie dosiahnuteľný vrchol Vysokých Tatier s výškou viac ako 2000 m.n.m.Jeho dostupnosť totiž uľahčuje možnosť absolvovať väčšiu časť trasy sedačkovou lanovkou.
  • Kmeťov vodopád v Kôprovej doline je so svojimi 80 metrami najvyšším vodopádom Slovenska. 

Cestovanie s deťmi môže byť nevyspytateľné. Aby sme predišli rôznym nečakaným situáciám, treba byť obozretní. Ešte pred tým ako vyrazíme objavovať prírodné krásy Slovenska, je vhodné uzavrieť cestovné poistenie určené do hôr. V prípade nutnosti môže pokryť výdavky spojené s lekárskymi výkonmi a liečbou. Cestovné poistenie poskytuje pokoj a bezpečie pre prípad núdzovej situácie, čo je obzvlášť dôležité pri cestovaní s deťmi. Bezpečnosť našej rodiny by mala byť vždy priorita, a cestovné poistenie je jeden zo spôsobov, ako sa ochrániť.

Prechádzky 

Náučné chodníky

Náučný chodník je vyznačenou turistickou trasou, ktorá priamo v prírode vysvetľuje zaujímavosti danej lokality, poskytuje informácie o faune alebo flóre na  informačných paneloch. Vo Vysokých Tatrách ich máme hneď niekoľko.Viac info TU >>

2. ZA ATRAKCIAMI

Play Planet - zábava pre deti, oddych pre rodičov

Parádne interiérové ihrisko pre deti od 1 do 12 rokov Play Planet nájdete priamo v Starom Smokovci. Počas pracovného týždňa Vás privítajú od 13.00 do 19.00 hod., počas víkendov a prázdnin je ihrisko dostupné už od 10.00 hod. Play Planet nie je iba ihrisko, ale jeho súčasťou je aj útulná kaviareň, kde si môžu rodičia vychutnať kvalitnú kávu, či pravú belgickú čokoládu, zatiaľ čo sa detičky hrajú. Ihrisko spĺňa všetky prísne normy a zóna pre najmenšie detičky do 3 rokov zaručuje radostné a bezpečné šantenie. Staršie deti ocenia trampolíny, šmýkačky, či prekážkové dráhy. Dospelí za vstup neplatia, platí sa len za detičky.  VIAC INFO TU >>

Veža snov - Tatras Tower

Najvyššia a najvyššie položená veža, predstavuje unikátny zábavno-edukačný projekt ojedinelý svojho druhu nielen na Slovensku. Veža snov prináša možnosť zažiť unikátne emócie, zážitky a chvíle, ktoré vás potešia, zabavia, poučia a zároveň umožnia vychutnať si Tatry tak, ako ich dosiaľ nepoznáte. Sprostredkuje vám autentický a zmysluplný zážitok z prírodných krás Vysokých Tatier a umožní spoznávať ich nezabudnuteľne podmanivé čaro v úplne novej dimenzii. Vstup ako aj samotná trasa na vežu je v celej dĺžke kompletne bezbariérová, čím pozýva na návštevu všetky cieľové skupiny od rodín s deťmi a kočiarmi až po skupinu seniorov.  VIAC INFO TU >>

Stredisko Bachledka Ski & Sun

Bachledka je láska na prvý pohľad! Je to celoročné rodinné horské stredisko neďaleko rázovitej obce Ždiar na úpätí Belianskych Tatier a je zaujímavé pre všetkých – rodiny s deťmi, aktívnych turistov, seniorov  aj vozičkárov. Stredisko ponúka športové, oddychové aj zábavné atrakcie pre všetky vekové kategórie. Medzi tie najzaujímavejšie určite patria:   

Chodník korunami stromov v Bachledovej doline

V Bachledke vznikol prvý Chodník medzi korunami stromov na Slovensku.
Chodník Vás zavedie až do výšky 32 metrov na vyhliadkovú podestu s panoramatickým výhľadom. Na ceste chodníkom Vás čakajú edukačné zastávky, ktoré Vás oboznámia s miestnou faunou a flórou, ale tri adrenalínové zákutia.  Z vyhliadkovej podesty sa dole zveziete najdlhším suchým toboganom na Slovensku o dĺžke 67 metrov. Chodník je v celej dĺžke bezbariérový. VIAC INFO TU >>

bachledka

Zdroj: chodnikkorunamistromov.sk

Kráľovstvo lesa Bachledka

Kráľovstvo lesa Bachledka je jedno z najväčších detských prírodných ihrísk. Má rozlohu až necelých 5000 m² a ponúka viac ako 25 rôznych prírodných zábavných prvkov a atrakcií ako sú napríklad lanové centrum, megatrampolína, hojdačky, baranidlo, pokuston, štvrolanovka, domčeky pre malé deti, šmýkačky...
Okrem aktívneho vyžitia ponúka ihrisko aj edukačné interaktívne prvky pre veľkých aj malých. Kráľovstvo lesa sa n
achádza vedľa obľúbenej atrakcie Choník korunami stromov. Na tomto  dobrodružnom lesnom ihrisku sa zabaví celá rodina.  VIAC INFO TU >>

Bachledka Kralovstvo lesa

Zdroj: kralovstvolesa.sk

Bobová dráha v Bachledke

V Bachledke máte možnosť zviezť sa na najdlhšej bobovej dráhe v Tatrách. Ma dĺžku 1 200 metrov a 15 zákrut, čo je zárukou výnimočného zážitku z jazdy. Prevýšenie dráhy je 111 metrov a maximálna rýchlosť, ktorú môžete dosiahnuť je 40 km/hod. Bobovú dráhu nájdete neďaleko vstupu na Chodník korunami stromov.  Jazda na nej je bezpečná, rýchlosť  si reguluje sám návštevník. VIAC INFO TU >>

bobovadraha babyfriendly

 

Jazda historickou električkou

Jazdu historickými električkami Kométa a Trojča zažijete jedine v Tatrách. Nikde inde na svete v súčasnosti takéto električky nejazdia. Vďaka vlakvedúcim a sprievodcom v dobových rovnošatách zažijete svoju cestu tak, ako v časoch, keď historické električky Kométa a Trojča žali najväčšiu slávu na tratiach Vysokých Tatier.

 Iné atrakcie pre deti 

3. NA LANOVKU 

IMGP8900

Zdroj: sdetmi.com

4. ZA HISTÓRIOU

P1020853

Zdroj: sdetmi.com

Múzeá

  • Múzeum TANAP  je  najnavštevovanejšie múzeum takéhoto druhu na Slovensku. Oboznamuje návštevníkov s faunou a flórou tatranskej prírody, s jej ochranou a s dejinami sprístupňovania Tatier.
  • SKI Museum je prvé lyžiarske múzeum, ktoré sa venuje sa histórii vzniku a vývoja zimných športov vo Vysokých Tatrách.
  • Múzeum v Ždiarsky dom  sa nachádza v drevenici, ktorá kopíruje presné pôdorysné rozmiestnenie a zariadenie vtedajšieho typického obydlia. 
  • Kočiarové múzeum Pavla Baláža  vo Veľkej Lomnici je jedinečné múzeum, v ktorom môžete vidieť rôzne druhy kočov a saní z rôznych období.

5. ZA JEDLOM 

pancake 1984716 960 720

Zdroj: pixabay.com

Aj v Tatrách nájdete babyfriendly reštaurácie, či cukrárne, kde sa dá výborne najesť a deti sa zároveň zabavia.

  • Cukráreň u Elišky 

 

6. V ZIME

pixabay2

Zdroj: pixabay.com

Tatranský ľadový Dóm

Tatranský ľadový dóm na Hrebienku patrí k bez akýchkoľvek pochybností k TOP atrakciám zimnej sezóny vo Vysokých Tatrách a rozhodne stojí za návštevu.

Lyžiarske strediská v Tatrách

Lyžovanie vo Vysokých Tatrách umožňujú 3 lyžiarske strediská: Štrbské Pleso, Starý Smokovec Tatranská Lomnica.  V  Belianskych Tatrách je možná lyžovačka v obci Ždiar a v Bachledovej doline.

Sánkovačka na Hrebienku


Mohlo by Vás ešte zaujímať: 

Náš tip na overené ubytovanieApartmán Mariana*** Nový Smokovec 

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Domi 26.12.2020, 17:55

    Lanovka na lomnický štít :) odporúčam , drahšie síce, ale opla sa

  • Andrea 29.11.2020, 17:59

    Veľmi rada by dom išla ešte do Tatier

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár