18. 04. 2024 Valér 12°C Prehánky

Kultúrne leto - Letná čitáreň

13.07.2020 Autor: Danka, Foto: kcmodra.sk
Termín: 27.08.2020 a ďalšie Mesto:Modra Čas:10.00 - 18.00 Zdroj:stránka organizátora
letna citaren

Zdroj: kcmodra.sk

Letná čitáreň bude otvorená každý štvrtok. Mestská knižnica v Modre otvorí počas letných prázdnin aj svoje vonkajšie priestory záhrady pri kultúrnom dome, ktoré slúžia ako letná čitáreň. Každý štvrtok bude pre vás pripravený zaujímavý program, dobré knihy a časopisy a k tomu šálka výbornej kávy od modranskej pražiarne EBENICA COFFEE s.r.o.

Letná sezóna v čitárni začína 2. júla. Otvárame o 10.00. Čitáreň končí prevádzku o 18.00. 2. júla začína aj cyklus podujatí pre všetky vekové kategórie. Každé štvrtkové júlové dopoludnie vás pozývame na workshopy pre rodiny s deťmi, prezentáciu, čítanie a podvečer na divadelné predstavenia pre deti. Čitáreň je k dispozícii pre všetkých návštevníkov, nielen pre členov mestskej knižnice. V otvárací deň 2. júla na vás čaká workshop Kvety v knižnici a o 17.00 predstavenie Ohňostroj pre deduška v podaní združenia EDUdrama. Podrobný program na júl a august nájdete na našej webstránke www.kcmodra.sk alebo na FB Kultúrneho centra Modra.

Miesto: Záhrada pri Kultúrnom dome Modra

Čo sme pre vás na leto pripravili?

  • 2. júla o 10.00/Kvety v knižnici - workshop/17.00 – Ohňostroj pre deduška - predstavenie platformy EDUdrama . Podujatie z verejných zdrojov finančne podporil Fond na podporu umenia, hlavný partner projektu.
  • 9. júla o 10.00/Veselé samohlásky – predstavenie pre deti v podaní Ľ. Mihálikovej a bábkoherečky Z. Polonskej/17.00 Môj strakatý smiech alebo ako som sa stal silným - predstavenie pre rodiny s deťmi v podaní bábkoherca Lukáša Tandaru a workshop s OSMIJANKOm, n.o.
  • 16. júla o 9.00/Fenomén káva – prednáška o káve spojená s ochutnávkou – prezentácia spoločnosti EBENICA COFFEE s.r.o./17.00 Kohútik červený strmienok - bábková rozprávka v podaní Zuzany Polonskej a Renáty Kišoňovej
  • 23. júla o 10.00/Tvorivé dielne na motívy Hlbokomorských rozprávok/Obrázky z farebného piesku
  • 30. júla 10.00 – 18.00/Letný knižničný predajný antikvariát
  • 6. augusta o 10.00/Tvorivé dielne s Tatianou Šulíkovou - maľovanie na textil
  • 13. augusta o 18.00/Genius loci mesta Modry – diskusia na tému Slovenská ľudová majolika v Modre
  • 20. augusta o 17.00/Líza mačka z Trojice - divadelné predstavenie pre rodiny s deťmi, účinkujú bábkoherci Barbora Krajč Zamišková, Martin Kollár
  • 27. augusta 17.00/Dúhový autobus - interaktívne divadelné predstavenie pre deti, divadlo Agapé

V prípade nepriaznivého počasia sa program presúva do priestorov kultúrneho domu. Zmena programu vyhradená. V príjemnom prostredí letnej záhrady stretnete zaujímavých hostí, budú pripravené krásne knižky, detský kútik, šálka dobrej kávy či limonády a zaujímavé podujatia. Tešíme sa na Vašu návštevu.

Napíšte komentár