25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Zaži čisté rieky - zaži čistú Parnú

23.06.2020 Autor: Claudinka, Foto: FB SaUvedom
Termín: 27.06.2020 Mesto:Trnava Čas:14.00 - 17.00 hod. Zdroj:stránka organizátora
Zazi ciste rieky Zazi cistu Parnu 27062020

Zdroj: FB udalosť

Doprajte si zážitok, počas ktorého spolu očistíme naše životné prostredie, naše rieky, potoky, vodné toky, ale aj seba! Prostredníctvom svojich zmyslov dokážeme vnímať svoje okolie. Tentokrát si ho budeme môcť naozaj vychutnať, uvidieť, vypočuť a precítiť aj spoločne. Cieľom podujatia je prehĺbiť spojenie so sebou, posilniť vzájomné prepojenia medzi ľuďmi a podporiť ochranu našich vzácnych prírodných bohatstiev. Zameriame sa na breh Dunaja a jeho okolia.

Prečo Parná?
Parná je vodný tok na západnom Slovensku, pravostranný prítok Trnávky dlhý 38,5 km.
Vodné toky sú zložité systémy, ktoré sú súčasťou krajiny, ktorou pretekajú a s ktorou sú vo vzájomných interakciách. Do vodných tokov sa dostáva množstvo odpadových látok, ktoré ak by neboli odbúravané, by sa smerom po prúde postupne koncentrovali, až by spôsobili úplné zrútenie ekosystému. Sem patria aj produkty ľudskej činnosti, ktoré v rámci takýchto aktivít sa snažíme odstrániť a poukázať na tento celosvetový problém.

Čo si treba priniesť?
Z hygienických dôvodov a pre zníženie množstva odpadu žiadame každého zabezpečiť si vlastné rukavice a pevné vrece alebo tašku na zber odpadu. Nezabudnite si zobrať fľašu vody.

Kde a kedy?
Stretávame sa v sobotu 27. júna o 14:00 na hlavnom parkovisku v Kamennom mlyne

mapa

Zdroj: FB udalosť

Napíšte komentár