19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Zápisky matky roka alebo ako obyčajná matka prežíva obdobie karantény počas koronavírusu - 2. časť

Autor: Zuzka
zapisky

Zdroj: sdetmi.com

Kedže nákupy v čase korona krízy robíme iba raz týždenne, na chladničku som pripla papier, na ktorý môžu deti zapísať čo potrebujú a načo majú chuť. V pondelok ráno beriem zoznam a čítam: nový mobil, herný počítač, Playstation...

Dôjdeme s nákupom, ťaháme z auta množstvo tašiek, deti to za pár minút očekujú a komentujú: “To ste nič nekúúúpili?” Alebo vyšší level, ktorý ma tiež pravidelne dostáva do vývrtky...otvoria natrieskanú chladničku a komentujú: “To nič nemáááme???”

S deťmi robievam poslednú dobu množstvo projektov.  Pri každom výdatne pomáham, ale napriek tomu prichádzajú od učiteľov reakcie typu: “Máš tam chyby, je to krátke, zle si pochopil tému." 
Začínam si to brať osobne.

Večer sa modlíme. Moje prosby: "Aby sa korona nešírila, rodina bola zdravá..."
Deti: "Aby už zajtra prišiel kuriér a došlo Lego." Hold každý máme svoje priority.

Správa na Edupage: Ako to deti zvládaju?
Deti? Tie sú úplne v pohode, veď karanténu nazývajú, že prázdniny. 
Opýtajte sa mňa, že ako to zvládam!

Na rady učiteľov a psychológov som nechala deti, nech pracujú samostatne. Domáca úloha znela: Bol si už v kine? Desiatimi vetami opíš, ako to tam vyzerá a funguje. Syn bol s úlohou hotový za 10 sekúnd. Starší brat mu poradil, aby napísal, že v kine nikdy nebol.

Po pár dňoch ideme s deťmi na prechádzku do prírody. Pred panelákom nás zdraví niekto s rúškom, netušíme kto - asi sused :).

Už teraz viem, že rúško mi bude chýbať . Nikdy som tak rýchlo nebola pripravená vyštartovať z domu, ako teraz. Bez makeupu, sivé vlasy do chvosta, okuliare a moje milované rúško ♥...citim sa absolútne slobodnááá.

Ďalšie časti zápiskov nájdete TU >>

Napíšte komentár