19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Koncerty Slovenskej filharmónie u vás doma

03.04.2020 Autor: Claudinka, Foto: filharmonia.sk
Termín: 29.04.2020 a ďalšie Mesto:Celá SR Zdroj:stránka organizátora
TS SF online koncerty foto

Zdroj: filharmónia.sk

Koncerty Slovenskej filharmónie sa kvôli mimoriadnej situácii do odvolania nekonajú. A keďže nemôžete vy prísť do bratislavskej Reduty, Slovenská Filharmónia prichádza k vám vďaka online hudobnému archívu Slovenskej filharmónie. Záznamy vybraných koncertov sprostredkovávame prostredníctvom modernej digitálnej koncertnej siene od roku 2008. V týchto dňoch vás do nej pozývame! 
Záznamy koncertov môžete v tomto období sledovať  na stránke stream.filharmonia.sk. Webový odkaz na tento archív je dostupný aj z domovskej stránky Slovenskej filharmónie: filharmonia.sk v sekcii „Koncerty online“. K dispozícii tu máte takmer štyristo záznamov našich koncertov, z ktorých si môžete vybrať.

Snažíme sa o zaujímavú dramaturgiu a vzhľadom na  návyky jednotlivých skupín, ale i aktuálne požiadavky, napr. potreby rodičov a učiteľov, ktorí vítajú naše videá ako účinnú pomoc pri dištančnom vyučovaní, selektujeme ponuku nášho Archívu do niekoľkých žánrových celkov, pre ktoré sme pripravili špeciálny časový rozvrh zverejňovania koncertov.

Sekcia koncertov Filharmonická škôlka ponúka koncerty špeciálne pripravované pre rodičov a deti, ponuka bude aktualizovaná vždy v stredu o 8.30 hod. na stránke TU.
Sekcia Hudobných akadémií obsahuje mnoho výchovných koncertov, ktoré môžu využívať učitelia základných umeleckých škôl, ale i základných škôl práve v aktuálnej situácii dištančného vzdelávania. Ponuku aktualizujeme vždy v piatok o 9.30 hod. na stránke TUUvedené časy sa týkajú noviniek, prvého zverejnenia. Od toho momentu zostávajú odkazy k dispozícii permanentne, na neobmedzenú dobu. Vzhľadom na rôznorodú vekovú kategóriu našich divákov budeme koncerty z Archívu SF  paralelne zverejňovať aj na sociálnych sieťach - Facebooku, Instagrame a Twitteri Slovenskej filharmónie nasledovne:
Filharmonická škôlka – streda 8.30 hod.  
Hudobné akadémie – piatok 9.30 hod.

Časy zverejňovania sú prispôsobené aktivitám v rodinnom prostredí s malými deťmi. Pre školy, abonentov a návštevníkov sme zachovali časy, v ktorých sú zvyknutí prichádzať na koncerty. Prvým plánovaným programom bude Filharmonická škôlka v stredu 1. apríla o 8.30 hod.
Na Facebook stránke reaguje filharmónia na podnety poslucháčov a zverejňuje aj iné zaujímavé koncerty.

Z filharmónie želajú všetkým priaznivcom hudobného umenia a – samozrejme nielen im, aby sme spoločne zvládli súčasnú náročnú situáciu vo fyzickom zdraví a vďaka ich aktuálnemu online programu i v dobrej psychickej kondícii.

Napíšte komentár