27. 04. 2024 Jaroslav 16°C Skoro jasno

Čarodejník z krajiny OZ

20.11.2019 Autor: Zuzka, Foto: sdke.sk
Termín: 29.11.2019 Mesto:Košice Zdroj:stránka organizátora
oz

Zdroj: Štátne divadlo Košice

V čase pred blížiacimi sa Vianocami poteší Balet Štátneho divadla Košice deti aj dospelých novou výpravnou baletnou rozprávkou Čarodejník z krajiny OZ, ktorá bude v piatok 29. novembra v Historickej budove ŠDKE poslednou tohtoročnou premiérou divadla. T

Tanečné spracovanie svetoznámeho rozprávkového príbehu prináša do Košíc z Berlína režisér a choreograf Giorgio Madia, ktorý svoje autorské dielo s košickým baletom nanovo naštudoval.

 

Hudobným podkladom pre baletnú rozprávku sa stali skladby ruského skladateľa Dmitrija Šostakoviča, kostýmy do predstavenia navrhol Bruno Schwengel spoločne s Giorgiom Madiom.

V titulnej postave Dorotky uvidia diváci Natalyu Kushch, Ninu Ravasovú, Tetianu Lubsku a Vladu Shevchenko, v postave Čarodejníka OZ sa predstavia Mariano Covone, Kostiantyn Brandler a Aleksander Skopintsev. Strašiaka Strachopuda stvárnia Davide Covone, Mariano Covone, Marcel Medvecz, Plechového drevorubača Sergii Iegorov, Peter Rolik a Gennaro Sorbino a Leva Bojka  Viktor Mikulišin. Gennaro Sorbino a Martin Bányai. V ďalších postavách sa predstavia sólisti a členovia zboru Baletu Štátneho divadla Košice.  

Napíšte komentár