07. 05. 2024 Monika 23°C Prehánky, búrky

Druhé vinobranie v Abelande s burčiakom a lokšami

31.10.2019 Autor: Danka, Foto: FB
Termín: 02.11.2019 Mesto:Lozorno Zdroj:stránka organizátora
vinobranie abeland

Zdroj: FB Abeland - gazdovská dedinka

Pozývame všetkých našich priateľov a návštevníkov túto dušičkovú sobotu 2. novembra na vinobranie a na spracovanie kukurice do Gazdovskej dedinky Abeland v Lozorne.

Vďaka veľkému úspechu posledného sobotného vinobrania akciu zopakujeme s tým, že okrem muštu ochutnáte náš červený burčiak. Túto sobotu naoberáme hrozno a budeme ho s vašimi deťmi mlieť a lisovať starodávnym ručným spôsobom. Vylisovanú šťavu teda mušt si za symbolicky peniaz môžte odniesť domov do chladničky. Znova môžme moržovat turošinu, čo sa ťažko prekladá z rodnej záhoráčtiny, ale bude to asi rebrovanie kukurice na takom ručnom mlynčeku. Hlavne potrebujeme pomôcť s číchaním turošiny, po preklade so šúpaním a vešaním kukurice. Všetko sa robí pod strechou, takže akcia bude za každého počasia. Pre ovečky a kozičky a teliatko zoberte z domu suché rohliky a chlebíky a nakrájanú mrkvičku s jablkami.


Pozrite aj naše vynovené zbojnícke ihrisko pod lesom. 
Môžte ochutnať najlepšie bryndzové halušky alebo makové halušky tzv. makušky, fazuľovú polievku, cesnakové a makové lokše a Tominove bylinné limonády a čajíky. Samozrejme vám ponúkneme náš kváskový ražný biochlebík.
Zakúrime v kolibe a otvoríme o 10 hodine a zatvoríme až okolo 17 hodiny. Prosíme neparkujte hneď za zákazom vjazdu, ale ďalej na parkovisku pri vchode do Abelandu, ak je plné, prosíme parkujte za priehradou s malou prechádzkou.

Napíšte komentár