26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Jesenné vychytávky našej redakcie

Autor: Zuzka, Foto: sdetmi.com

banner vychytavky


Štýlove papučky-Topánkovo

ruzove2

Zdroj: topankovo.sk

Tieto papučky sú milým darčekom od mojich detí. Vedia, že v tieto jesenné dni a po ťažkom dni v práci sa teším na výbornú kávu a domácu pohodu v papučiach :). Papučky sú nie len veľmi hrejivé, hebké, kvalitné, ale čo oceňujem, že sú aj štýlové. Hned som si prezrela celú ponuku Topánkova a našla som chlpaté, štrikované, s veselou potlačou, ale aj paučky s rozkošnými zvieratkovými motívmi :). Blíži sa Mikuláš, takže o darčeky pre mamu aj dcérku mám postarané. Veď povedzme si, komu sa počas chladných večerov nezídu teplé papučky :-)


Nosový sprej s probiotikami Rinogermina®

IMG 20191023 084803

Zdroj: marylyn

Začala jeseň a choroby na nás útočia z každej strany. S deťmi sa vždy v tomto období spoločne točíme v bludnom kruhu nádchy, zápalov nosových dutín a dýchacích ciest. Tento rok som na odporúčanie mojej švagrinej vyskúšala ako prevenciu nosový sprej s probiotikami RINOGERMINA®. Obsahuje prospešné baktérie, ktoré silno priľnú k sliznici nosa a tak znemožňujú patogénom usídliť sa a prerásť do zápalovej infekcie. Navyše skvapalňujú nosový hlien, aby sa dutiny uvoľnili a nos sa dal ľahšie vyfúkať. Je fakt super. Pred použitím si prečítajte návod na použitie. :)


Ekologické zubné kefky Mobake s Vaším menom

OBRAZKY DO ESHOPU 1800X1200 4 4

Zdroj: mobake.sk


Žili sme v "dobe plastovej" a nie je ľahké byť zrazu EKO. Doma sme preto zvolili systém odmietnuť iba to, čo vlastne nepotrebujeme :). A išlo to samé, plastové tašky, plastové fľaše, aviváž... A keď sme objavili bambusové kefky, s plastovými sme nadobro skončili!  Mobake kefky sú 100% recyklovateľne a na 95% rozložiteľné, dokonca aj na balenie používajú výlučne ekologické a recyklované materiály. Naviac sú kvalitné s vysokou hustotou extra jemných štetín. A čo sa našim deťom rátalo najviac bolo ich vlastné meno na kefke :-).Kúpou sme urobili dobrý skutok, pretože z nákupu ide 1% jednej z environmentálnych neziskových organizácií. 


Kameninová grilovacia panvica Orava

694

Zdroj: Orava

Tento mesiac mi doslúžila moja obľúbená panvica na mäso, tak som sa poobzerala po novej. Recenzie na internete paradoxne nepriali mojim obľúbeným teflónovým, a tak som sa rozhodla vyskúšať panvicu kameninovú, konkrétne PAN-24 FMG na grilovanie od Oravy. A musím povedať, že som ostala príjemne prekvapená. Panvica je vysokoodolná voči poškodeniu, jedlo sa na ňu nelepí, ľahko sa čistí a je vhodná na všetky typy sporákov. Kameninový materiál je oproti teflónu zdravotne nezávadný a pri priehratí nevylučuje toxické látky, čo je pre mňa pri varení pre deti obrovským plusom.


FunnySOX veselé ponožky

kolazFunnySOX

Zdroj: funnysox.com

Tieto veselé ponožky ma úplne dostali v momente, keď som ich dostala ako dar spolu s mega krabicou mojich obľúbených horaliek. U známych a priateľov zožali obrovský úspech a odvtedy sú tieto dizajnové ponožky bežnou súčasťou šatníka celej našej rodiny. Blizia sa Vianoce a bez ponožiek by predsa Vianoce neboli Vianocami :) A ak siahnte po FunnySOX ponožkách, ktoré o obdarovanom niečo prezradia a zároveń ho odlíšia, určite takýmto darčekom nič nepokazíte. Čo prezradia napr. tie moje? Že milujem horalky :)


Kapsička jablko a mango zn. dmBio

2019 10 16 15.52.27

Zdroj: sdetmi.com

Môj objav mesiaca. :) Syn vôbec nechcel jesť surové ovocie či zeleninu, hoci keď bol menší, s tým nemal vôbec problém. A keďže som to nechcela úplne vzdať, tak som mu na otestovanie kúpila rôzne ovocné kapsičky. A čuduj sa svete, chutia mu! Ani som nedúfala, že sa mi podarí ho takto "oklamať" a dostať do neho 100% ovocné pyré, ale funguje to. Ak aj vaše deti bojujú s ovocím či zeleninou, vyskúšajte ovocné alebo zeleninové kapsičky. Sú vhodné pre deti už od 1 roka a to, že sú v bio kvalite, je bonus naviac. Takto mám vždy nejakú poruke a balím mu ich aj na desiatu, do školy či na cesty.


Kde je kto? Kniha a hra pre deti 2v1 

IMG 20191023 132441024

Zdroj: sdetmi.com

Novinkou medzi knižnými titulmi je táto nádherne ilustrovaná kniha pre deti, ktoré sa učia orientáciu v priestore. Je medvedík pred alebo za úľom? Je bobor vpravo, či vľavo od stromu? Aby to deti nezunovalo, pripravili autorky knihy aj zaujímavú hru, s ktorou sa skutočne zabavíte. Variantov hry je hneď niekoľko, nám sa páči vymýšľať vtipné príbehy na základe troch vybraných kartičiek :) Fantázii sa totiž medze v tejto hre nekladú :)

Dostupné na internete a v kníhkupectvách po celom Slovensku.


Šálky s vybranými slovami a násobilkou 

73149506 764237160686757 3534092776993980416 n

Zdroj: sdetmi.com

Tiež máte doma tretiaka? Tento rok ich čakajú hneď dve na pamäť náročné učivá - násobilka z matematiky a vybrané slová zo slovenčiny. Čo tak im to uľahčiť a nenápadne a hlavne postupne sa to učiť pomocou "ťahákov" na raňajšom čajíku? :) My sa často hrávame hry, kde využívame napr. vybrané slová, typu "Vytvor príbeh z troch slov z vybraných slov po V" - je to naozaj zábava a deťom sa nenápadne slová ukladajú do pamäte.

Dostupné na internete a vo vybraných obchodoch.


Kniha Ako sa zbaviť plastov 

IMG 20190926 151026352 HDR

Zdroj: sdetmi.com

Úplnou náhodou sa mi do rúk dostala zaujímavá kniha s podtitulom Návod na zmenu sveta postupne po jednej plastovej fľaši. Je ťažké zhrnúť do pár viet, čo mi kniha dala, ale viem, že sa musím podeliť aspoň o hlavnú myšlienku: skoncujme s jednorazovým plastom - fľašami, slamkami, či jednorazovými taškami a obalmi na jedlo, nápoje, či kávu. A keď nevieme úplne, aspoň minimalizujme ich spotrebu v našom každodennom živote. Zem je každú minútu zaplavovaná tonami plastov, a keď nezačneme so zmenou u nás doma, naše deti budú v budúcnosti čeliť obrovským problémom...

Dostupné na internete a v kníhkupectvách po celom Slovensku.

Sponzorovaný obsah - v tomto článku sú umiestňované produkty. Všetky práva vyhradené. Akékoľvek kopírovanie článku alebo jeho časti je povolené výhradne so súhlasom redakcie.

Napíšte komentár