28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Lukostreľba v Abelande

26.09.2019 Autor: Danka, Foto: FB
Termín: 28.09.2019 Mesto:Lozorno Zdroj:stránka organizátora
lukostrelba

Zdroj: FB Abeland - gazdovská dedinka

Pozývame všetkých našich priateľov a návštevníkov túto sobotu 28. septembra na lukostreľbu a na spracovanie kukurice do Gazdovskej dedinky Abeland v Lozorne.

Nad našim areálom bude prebiehať súťaž v 3D lukostreľbe na makety zvierat v lese. Prístup pre verejnosť je nevhodný, jedine, ak by ste sa prihlásili do súťaže v klube v Stupave. Predsa len vaše deti si budú môcť zastrieľať s lukostrelcami na našej strelnici a výťažok darujeme stupavskému klubu.
Budeme znova moržovať turošinu, čo sa ťažko prekladá z rodnej záhoráčtiny, ale bude to asi rebrovanie kukurice na takom ručnom mlynčeku. Hlavne potrebujeme pomôcť s čichaním turošiny, o preklade so šúpaním kukurice. A s jej vešaním, jednoducho na kukurici necháte len dva listy zviažete s druhou turošinou a zavesíte na natiahnuté laná. Všetko sa robí pod strechou, takže akcia bude za každého počasia.

Pre ovečky a kozičky a teliatko zoberte z domu suché rohlíky a chlebíky a nakrájanú mrkvičku s jablkami.
Pôjdeme aj do mlyna mlieť na kamennom mlyne celozrnnú múku z našej čerstvej úrody.
Pozrite aj naše vynovené zbojnícke ihrisko pod lesom.
Môžete ochutnať najlepšie bryndzové alebo makové halušky, polievku ktorú uvaril priamo gazda, teda ja, a Tominove bylinné limonády a čajíky. Samozrejme vám ponúkneme náš kváskový ražný biochlebík.
Otvoríme o 10 hodine a zatvoríme kvôli inej akcii skôr a to okolo 15.00 hod.

Napíšte komentár