26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Festival svetla a tieňa 2019

05.09.2019 Autor: Claudinka, Foto: FB Festival svetla a tieňa
Termín: 20.09.2019 Mesto:Trnava Čas:19.30 - 0.00 hod. Zdroj:stránka organizátora
festival svetla a tiea tt 2019

Zdroj: FB Festival svetla a tieňa

Jedinečné multižánrové podujatie Festival svetla a tieňa 2019 sa po prvýkrát predstaví v meste Trnava a tradične už po piatykrát v meste Banská Bystrica. Hlavná téma "SPOJ" uvedie súčasné vizuálne a svetelné umenie vo verejnom priestore historických centier v oboch mestách.

 

Festival svetla a tieňa plný nevšedných umeleckých zážitkov ti ukáže, aké jednoduché je zbúrať mestské hradby, ak sa dokážeš spojiť. Predvedie ti súboj tieňov za revu motorovej píly, jemnú interaktívnu hru svetla alebo projekcie na Mikulášskom námestí dotvárané animáciami v reálnom čase. Ak zatúžiš napojiť sa na umenie bytostne, môžeš sa ponoriť do svetelného sveta starých šamanov. Pomocou najmodernejšej VR technológie zažiješ ich tance s duchmi. Keď svetlá digitálnej imaginácie odznejú v mysli, otvorí sa ti príležitosť ovplyvniť zvukový súboj perúnskych bohov dažďa a hromu.

Svetlo a tieň budú splývať, aby ti v téme SPOJenia predviedli pôsobivé umenie, ktoré bude žiariť, tancovať, smiať sa, dramatizovať, udivovať, vyzývať k účasti alebo tichému sledovaniu. Najlepšie si ho vychutnáš až po západe slnka. Svetelné diela objavíš vo verejnom priestore priamo v meste Trnava. Neboj sa SPOJenia s umením, bude to magické.

Festival vzniká v spolupráci s mestom Trnava a Trnavským samosprávnym krajom.

Napíšte komentár