25. 04. 2024 Marek 10°C Dážď

Žilinské dožinky

07.08.2019 Autor: MS, Foto: kulturneleto.eu/
Termín: 24.08.2019 a ďalšie Mesto:Žilina Zdroj:stránka organizátora

dozinky2019

V Žiline ožije tradícia dožinkových slávností., ktorá prinesie obyvateľom Žiliny ale aj návštevníkom dva dni plné folklóru a ľudových tradícií.

V dňoch 23. a 24. augusta 2019 sa v centre Žiliny, na Mariánskom námestí, uskutoční prvý ročník folklórneho festivalu Žilinské dožinky.

Dožinkové slávnosti boli odjakživa spojené s oslavou žatvy, ukončením roľníckych prác a magickými úkonmi, ktorých cieľom bolo zabezpečiť hojnosť všetkým aj na budúci rok. Dodnes sú symbolom vďačnosti, hojnosti, veľkých osláv, dobrej nálady a tradície. Organizátori, Mesto Žilina a FS Rozsutec, sa rozhodli túto myšlienku oživiť a priniesť ju priamo do centra mesta.

Návštevníci sa počas 2 dní festivalu tešiť na bohatý kultúrny program, krojovaný sprievod mestom, tradičnú slovenskú kuchyňu a ľudové výrobky od rôznych remeselníkov. V rámci programu sa predstavia domáci interpreti ako Folklórny súbor Rozsutec, Detský folklórny súbor Cipovička, Detský folklórny súbor Lieska, Folklórni nadšenci Oprášené Krpce, Folklórna skupina Ľubovník, Klub autentického folklóru Hojana, Ženská spevácka skupina Spievanky, ale i hostia Folklórny súbor Vagonár z Popradu a Folklórny súbor Jagár zo susedných Čiech.

Neváhajte a príďte si spoločne s priateľmi a rodinou spestriť koniec leta touto prémiovou atmosférou. Vstup na festival je voľný.

Žilinské dožinky
23. augusta 2019 od 18:00
24. augusta 2019 od 16:00
Mariánske námestie Žilina
Organizátori: Mesto Žilina a FS Rozsutec

Napíšte komentár