19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Biela noc Košice 2019

04.08.2019 Autor: Zuzka, Foto: Biela noc
Termín: 06.10.2019 a ďalšie Mesto:Košice Čas:- Zdroj:stránka organizátora
biela noc

Zdroj: BIela noc

Kedy: 4.10.2019 - 6.10 .2019
Kde: Košice

Zažite mesto v inom šate - pozývame vás na jubilejný desiaty ročník Bielej noci, najväčšieho medzinárodného festivalu súčasného umenia na Slovensku.

Prvýkrát v histórii podujatia si bohatý program a prechádzku mestom plným umenia môžete užívať po celý víkend - Biela noc 2019 trvá 3 dni a 3 noci.

Čo je Biela noc?

Počas prvého októbrového víkendu sa ulice a známe aj neznáme miesta v Košiciach zaplnia umením, ľuďmi a magickou atmosférou. Biela noc návštevníkom ponúka netradičnú prechádzku mestom, ktoré na 3 dni ožije umeleckými dielami svetovej kvality. Každý návštevník dostane mapu, ktorá ho sprevádza po rôznorodých umeleckých zastávkach: vizuálne atraktívnymi inštaláciami, koncertami, filmami, divadelnými predstaveniami, tancom, literatúrou, živou performance. Pestrá ponuka rozličných umeleckých žánrov predvedie najnovšie trendy v umení aj technológiách. Návštevníci však okrem umenia môžu objavovať aj vlastné mesto a v ňom zaujímavé a netradičné priestory, ktoré súčasné formy umenia počas Bielej noci zastrešia - nádvoria, parky, stanice, mosty, nábrežia, plavárne, nákupné centrá, parkoviská a rôzne iné, bežne neprístupné miesta.

Garantujeme, že nezaspíte!

Napíšte komentár