26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Boli sme, videli sme... Prírodovedné múzeum vo Viedni

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com

Posledný júlový deň sme sa s deťmi vybrali do Prírodovedného múzea vo Viedni. Veľa sme už o ňom počuli, tak sme sa rozhodli otestovať na vlastnej koži.

IMG 20190731 134913171 HDR

Zdroj: sdetmi.com

Parkovanie

Do navigácie sme zadali odporúčané parkovisko zo stránky múzea a vydali sme sa na cestu. Z Bratislavy trvala cesta po diaľnici približne hodinu a s ľahkosťou sme parkovali priamo v podzemnej garáži oproti múzeu. Cena parkovného od 3 € na hodinu, na návštevu múzea aj s prestávkou na obed sme potrebovali 4 hodiny.

Vstupné

Prírodovedné múzeum vychádza v ústrety rodinám s deťmi a tak za vstup do múzea platia iba dospelí. Všetky deti do 19 rokov majú vstup do múzea zdarma! A to sa oplatí :)

IMG 20190731 131947433

Zdroj: sdetmi.com

Expozície

Múzeum sa rozprestiera v nádhernej historickej budove, kde už pri vstupe žasnete nad krásnymi maľbami a kupolou nad vami. Pri vstupe dostanete na informáciách zdarma mapku s jednotlivými expozíciami, jednoducho znázornenú obrázkami, čiže nepotrebujete vedieť ani cudzí jazyk :) Dve poschodia plné zaujímavých exponátov vám zaberú niekoľko hodín, odporúčame si na výlet vyčleniť minimálne pol dňa. Keďže sme mali so sebou menšie deti, zaujímali ich viac zvieratá, ktoré sú až na druhom poschodí. Je na vašom zvážení, či začnete na druhom poschodí, pokiaľ ešte deti vládzu, alebo pôjdete postupne. Na základe našich skúseností by sme našu druhú návštevu začali rovno na druhom podlaží, hoci aj prvé je plné zaujímavostí z histórie Zeme.

IMG 20190731 131513643

Zdroj: sdetmi.com

Občerstvenie

Priamo v múzeu sa nachádza aj príjemná reštaurácia s obsluhou. Ceny v závislosti od vášho výberu, k dispozícii aj denné obedné menu. Jedlo si samozrejme môžete aj nabaliť so sebou, napájadlá na doplnenie tekutín sme našli na toaletách. 

Zhrnutie a odporúčania

Celkovo nám návšteva trvala 4 hodiny aj s obedom. Deti najviac bavila časť so zvieratami, ale aj rôzne interaktívne prvky, ktoré nájdete skoro v každej miestnosti. Deti sa zabavili, určite naučili aj niečo nové, krásny výlet pre malých i veľkých. Vyzdvihujeme nádherné priestory múzea, ako aj polohu priamo v centre Viedne, čiže ak budete mať po návšteve ešte sily na prechádzku, odporúčame napríklad prejsť sa k Dómu sv. Štefana, či poprechádzať sa priamo na Námestí Márie Terézie.

Aké sú Vaše skúsenosti s múzeom? Podeľte sa aj o vaše skúsenosti v komentároch nižšie. Ďakujeme :)

IMG 20190731 124619709                                                                                                                              Zdroj: sdetmi.com

 

 

Napíšte komentár