19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Pastierske večery

18.07.2019 Autor: Maria Bodnarova, Foto: vt.sk
Termín: 24.08.2019 a ďalšie Mesto:Hrebienok - Vysoké Tatry Zdroj:stránka organizátora
csm Pastierske vecery final plagat 2019 b08b10ba7d

Zdroj: vt.sk

Ak máte v obľube poctivé tradičné suroviny, chcete ochutnať výrobky od lokálnych dodávateľov, či zažiť pravú pastiersku atmosféru, potom máme pre vás jedinečný produkt pastierske večery, ktoré sa budú konať na Hrebienku. Večer začnete v Starom Smokovci odkiaľ vás na Hrebienok vyvezie pohodlne pozemná lanovka. Hrebienok patrí k najobľúbenejším turistickým destináciám vo Vysokých Tatrách.  

Na Hrebienku sa môžete tešiť na originálnu večeru formou bufetu v ktorom vás čaká množstvo tradičných pastierskych jedál.  Počas večera nahliadnete do minulosti a spoločne si pripomenieme pôvodné pramene pastierstva a salašníctva v našom kraji. Atmosféru svojou prítomnosťou podčiarknu pastieri a výrobcovia, ktorí sú tomuto remeslu a tradícii oddaní aj dnes. 

Večerom vás bude sprevádzať ľudová hudba Bystrianka a poctivý bača a heligónkar František Lizák, ktorý vám vyrozpráva príbehy o pastierstve, jeho minulosti, tradíciách a súčasnosti. Nebudú chýbať ani ukážky plieskania bičom, či možnosť vyskúšať si prípravu rôznych tradičných-pastierskych surovín/jedál. 

Napíšte komentár