18. 04. 2024 Valér 12°C Prehánky

Agrokomplex : Národná výstava hospodárskych zvierat 2019

15.07.2019 Autor: Petula , Foto: agrokomplex.sk
Termín: 25.08.2019 a ďalšie Mesto:Nitra Zdroj:stránka organizátora

agro

Ochutnajte slovenské potraviny, pozrite si poľnohospodársku techniku pri práci a hospodárske zvieratá naživo. Zakúpte si potreby pre záhradkárov, zabavte sa v detskom svete a užite si príjemné chvíle pri ľudovej hudbe a zvykoch.

Výstava AGROKOMPLEX je jedinečné predstavenie poľnohospodárstva a potravinárstva na jednom mieste a koná sa už po 46. krát na nitrianskom Národnom výstavisku v dňoch 22. až 25. augusta 2019.

Hlavnú tému výstavy „Zo slovenských polí až na váš tanier“ zvýrazní program zameraný na výrobu zdravých potravín zo slovenských chovov a tiež na pestovanie geneticky nemodifikovaných rastlín pre výrobu výnimočných potravín.

Pre odbornú verejnosť sú pripravené diskusné okrúhle stoly zamerané na témy: „Strategický plán slovenského poľnohospodárstva na roky 2021 – 2027“, „Dvojitá kvalita potravín“, téma chýbajúcej infraštruktúry v živočíšnej výrobe a oblasť podpory poľnohospodárstva z európskych zdrojov.

Súčasťou programu na veľkých ukážkových políčkach budú „Prvé majstrovstvá Slovenska v obsluhe teleskopických nakladačov“ a tiež dynamické poľné ukážky najmodernejších poľnohospodárskych strojov a liniek. Na malých výstavných políčkach bude mať výstavnú premiéru systém Agrokruh – jedinečný poľný robot, ktorý okopáva, zalieva a sadí poľnohospodárske plodiny.

Nádherné jedince tradičných hospodárskych zvierat predvedú špeciálne chovateľské zväzy, ktoré v rámci Národnej výstavy hospodárskych zvierat ponúknu i odborné poradenstvo. Pastvou pre oči sú vystúpenia Národného žrebčína Topoľčianky, westernové vystúpenia či furmanské preteky v ťažkom ťahu. Gazdovský dvor u výskumníkov ponúkne expozíciu malých hospodárskych zvierat vrátane mláďat, súťaže a kvízy, ktoré sú veľkým lákadlom predovšetkým pre deti.

O kvalitách slovenskej produkcie Vás v pavilóne M1 na vlastné oči presvedčí viac ako 100 vystavovateľov – držitelia ocenenia Značka kvality SK, slovenskí farmári i výstava tradičných slovenských produktov COOP EXPO. Ťahákom výstavy je aj tento rok jedinečný interaktívny pavilón F s témou „Spoločne rozvíjame vidiek“ prezentujúci rôzne oblasti poľnohospodárstva a potravinárstva hravou a predovšetkým pre deti zaujímavou formou.

Po minuloročnom úspechu sa opäť v pavilóne M4 na Festivale národných špecialít predstavia výrobcovia kvalitných slovenských potravín, pavilón B bude patriť ekologicky zameraným výstavám Ekofestival a Enviro. Medzi novinkami na výstave nechýbajú ani producenti zdravých potravín, nová oddychovo-športová zóna, či pavilón C plný atrakcií pre deti.

Kolorit výstavy sprevádza piskot parnej lokomotívy z poľnej železnice. V Slovenskom poľnohospodárskom múzeu sa postarajú o nádych minulosti traktorparáda historických strojov a tvorivé dielne pre deti. V nedeľu 25.8. pri príležitosti blížiaceho sa sviatku SNP sa odohrajú ukážky historických bojov. Celý program múzea sa odohráva v prostredí historického skanzenu.

Nenechajte si ujsť toto jedinečné podujatie a príďte v dňoch 22. až 25. augusta 2019 na výstavisko do Nitry. Teší sa na Vás viac ako 650 vystavovateľov na ploche vyše 60 000 m2 s ponukou a ochutnávkami svojich výrobkov.

Vstupné: 5 € Parkovací lístok pre osobné auto: 5 €
Vstupné zľavnené: 3 € Parkovací lístok autobus: 20 €
Parkovací preukaz areál: 40 €  
Vystavovateľský preukaz: 15 € Parkovací preukaz parkovisko AX: 20 €
Firemná pozvánka: 5 € Katalóg výstavy:
Vstupné

Zľavnené vstupné:
Žiaci základných škôl, denní študenti stredných a vysokých škôl s platným dokladom o štúdiu do veku 26 rokov
Občania nad 62 rokov, ktorí sa preukážu občianskym preukazom.
Občania s preukazom ŤZP (preukaz biely)
Sprievodca držiteľa ŤZP/S.

Voľný vstup:
Občania s preukazom ŤZP (preukaz s červeným prúžkom).
Deti do začatia školskej dochádzky ( do 6 rokov ) v sprievode rodiča
Termín konania: 22.08.2019 - 25.08.2019
Miesto konania: Agrokomplex Nitra
Otváracie hodiny: 22. - 24.8.2019 od 9.00 do 18.00
25.8.2019 od 9.00 do 17.00
pavilony1

Zdroj: agrokomplex.sk

pavilony2

Zdroj: agrokomplex.sk

Napíšte komentár