25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Deň detí v Skanzene Vychylovka

29.05.2019 Autor: Annie, Foto: kysuckemuzeum.sk
Termín: 02.06.2019 Mesto:Nová Bystrica Zdroj:stránka organizátora
den dedi plagat

Zdroj: kysuckemuzeum.sk

Pozývame deti a rodičov v nedeľu 2. júna 2019 na spoločný výlet do Skanzenu Vychylovka - Nová Bystrica, osláviť významný sviatok – Medzinárodný deň detí, kde vás čakajú súťaže, hry a zábava. 

Kysucké múzeum v Čadci, Žilinský samosprávny kraj, Štátne lesy SR štátny podnik - odštepný závod v Čadci, pripravili pre deti deň plný zábavy, hier a radosti, spojený s kultúrnym programom. 
Od desiatej hodiny budú začínať súťaže v areáli skanzenu, ktoré budú prezentovať zamestnanci Lesov SR štátneho podniku odštepného závodu v Čadci. 

Trinásta hodina bude patriť svätej omši, ktorá bude odslúžená za všetky deti tejto planéty. 
O pol druhej nám na pódiu pri objekte Krčma z Korne spríjemnia krásne chvíle v skanzene detičky,heligonkári pani Jarky Jelínkovej zo Základnej umeleckej školy v Krásne nad Kysucou. Po skončení kultúrneho programu o pol tretej odmeníme deti sladkým prekvapením. Pre milovníkov histórie železníc a nadšencov vláčikov vám ponúkame navštíviť v objekte Raganov mlyn výstavu kde sa dozviete niečo o histórií lesných železníc na bannerovej výstave Vlaky s vôňou dreva, ktorá je obohatená maketami vláčikov Miroslava Poláka z Čadce a zároveň je tam sprístupnená Detská izba s rôznymi hrami pre deti a oddychovým kútikom. V Stanici Skanzen Vám ponúkame výstavu Jána Nováka z Košíc, ktorý na kolene totiž vyrába železničné rušne z rôzneho odpadu, vyhodených vecí i železného šrotu. Tejto netradičnej záľube sa venuje ako jediný na sveteVýstava sa nesie pod názvom Lokomotívy tak trochu inak a v skanzene potrvá do konca sezóny. Dúfame, že slniečko konečne vykukne a spríjemní Vám sviatočný deň hrejivým úsmevom.

Napíšte komentár