26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Vychytávky pre bábätká a budúce mamičky

Autor: Maria Bodnarova, Foto: Stránky jednotlivých produktov, sdetmi.com

banner vychytavky


Tekutý prací prostriedok Bupi BABY

Bupi gel

Zdroj: marylyn

Vedeli ste, že novorodenec má päť krát tenšiu pokožku ako my dospeláci? Aby som citlivú pokožku môjho bábätka ochránila pred podráždením, vybrala som na pranie jeho oblečenia tekutý prací prostriedok Bupi BABY Sensitive. Obsahuje mydlo, takže je mimoriadne jemný. Perfektne vyčistí všetky bábätkovské fliačky a nehody a naviac krásne vonia. Neobsahuje žiadne alergény, enzýmy, fosfáty, farbivá, bielidlá ani optické zosvetľovače. 


Umývacia emulzia Saforelle® Bébé

Saforelle Bebe

Zdroj: marylyn

Špičkový umývací gél z Francúzska je mojou "topkou" na synčekov citlivý zadoček aj celé telíčko. Umývame sa takmer po každej vymenenej plienke a keďže Saforelle® Bébé obsahuje patentovaný extrakt z lopúcha väčšieho, zmierňuje a upokojuje podráždenie v citlivých partiách a aj po dlhej noci s plienkou je jeho pokožka bez začervenania a ako v bavlnke. Je perfektný aj na vlásky, pení len veľmi jemne, takže ho ľahko opláchnem. Naviac je bez konzervantov a farbív. 


Dojčenská sklenená fľaša Dr. Brown's

image

Zdroj: drbrownsbaby.com

S mojim drobčekom sme sa dlho trápili s kolikami a refluxom. Dlho som preňho preto hľadala vhodnú fľašu na pitie, a našla som! Dojčenská fľaša Dr. Brown's má špeciálny ventilový systém, ktorý zabraňuje tvorbe vzduchových bublín v mliečku a tak reguluje bolesti bruška, nafukovanie a grckanie. Je vyrobená z odolného borosilikátového skla, udržiava vitamíny a ľahučko sa čistí. Silikónový cumlík v tvare prsníka nevytvára podtlak v uškách, drobec sa naň ľahko prisaje a vďaka rôznym veľkostiam si môžem vybrať jeho prietok presne podľa potreby. 


Vlhčené utierky babylove s 99 % vody

59642196 1032643633594003 5421970326537895936 n

Zdroj: sdetmi.com

Keďže v rodine máme atopický ekzém, vyhýbam sa pri deťoch všetkému možnému, čo by ho mohlo dráždiť či zhoršiť. Uvítala som preto, že babylove vlhčené utierky ponúkajú aj verziu, ktorá neobsahuje žiadny alkohol, parfum, či silikón, len 99% vody! Môžem ich používať nielen na zadoček detí, ale na celé telo aj tvár. Sú dostatočne vlhké a nevyschnú hneď po otvorení. Rada si ich pribaľujem aj do tašky na cesty, či prechádzky vonku, lebo stačí, ak náš malý „záhradkár“ objaví kvetináč s hlinou a už je zababraný od hlavy po päty.


Knižka pre bábätká

7699da8769780473a8057a880b36b3fd

Zdroj: Babyknihy

Vrámci vychytávok samozrejme nesmie chýbať originálna hračka pre najmenších drobčekov. :) Táto knižka je za mňa úplná topka. Je knižkou a zároveň hračkou pre bábätko, ktorá ho okrem hry súčasne motivuje a učí v polohe na brušku dvíhať hlavičku a posilňovať chrbátik. Je z textilu a má šuštiace otáčacie stránky v tvare stolového kalendára s množstvom neodolateľných obrázkov so všelijakými textúrami, bezpečným zrkadielkom či kúsatkom, takže drobčeka zabaví naozaj na dlho.

 

Perlové náušničky Cutie Kids

Cutie nausnice perly kids

Zdroj: Cutie Jewellery

Ku každej malej princezničke patria zlaté náušničky. :) Naša Marienka dostala tie svoje od krstných rodičov. Sú vyrobené zo 14 karátového zlata a osadené bielymi prírodnými perlami. Sami sme si mohli vybrať zo žltého, ružového alebo bieleho zlata a tiež si zvoliť vhodné zapínanie, aby ju nikde netlačili a dobre na ušku držali. Za mňa je obrovským bonusom aj nádherné balenie v originálnej darčekovej škatuľke v tvare pyramídky.


Silikónový náhrdelník na kojenie

Silikonovy kojo nahrdelnik zapadajuce slnko 2 1024x1024

Zdroj: zuzleme.sk

Ak svoje bábätko dojčíte, určite ste už popri kŕmení zažili ťahanie za vlasy, ťahanie trička či škrabkanie kade-tade. My to máme na dennom poriadku. :) Záchranou pre mňa bol tento krásny farebný náhrdelník, ktorý si jednoducho zavesím na krk a synček sa s ním počas kojenia pekne zahrá. Je z mäkkého certifikovaného potravinárskeho silikónu a tak ho môže bábätko dávať bezpečne aj do úst. Pomáha aj pri prerezávaní zúbkov, masíruje detské ďasná a pomáha uľaviť od bolesti. A vyzerá naozaj krásne. :)


Rastúce body Woollies

body

Zdroj: Instagram @woollies

Deti tak neskutočne rýchlo rastú... Mám pocit, že vkuse triedim skrine a vyraďujem malé veci. Rastúce merino bodyčka od Woollies sú pre mňa v tomto ozajstnou záchranou. Majú dvojité zapínanie cvočkov medzi nožičkami a zahýnacie patenty na rukávoch, takže s dieťatkom rastú minimálne 2 veľkosti a vynosí ich tak oveľa dlhšie. Sú ručne šité a vyrobené zo 100% prírodnej merino vlny, vďaka ktorej sú veľmi jemné, priedušné a dieťatko sa v nich nepotí.


Bezdotykový teplomer Orava

MT 330

Zdroj: marylyn

Choroby sa žiaľ nevyhýbajú ani bábätkám. Odmerať teplotu malému šidielku je hotová veda. Neskutočným pomocníkom je preto pre mňa infračervený teplomer Orava MT-330. Ľahko ním zmeriam teplotu aj keď spinká, na čele i v uchu, bezdotykovo už za 1 sekundu a v pamäti mu ostáva až 32 posledných meraní. Okrem toho hravo a spoľahlivo odmeria aj teplotu kúpeľa, dojčenskej výživy či mliečka.


BIO ovocná dojčenská výživa Ovko

ovko

Zdroj: marylyn

Nášmu drobčekovi práve zavádzam prvé príkrmy a Ovko ovocné výživy zo 100% ovocia v BIO kvalite sú pre mňa perfektnou voľbou. Obsahujú len čisté ovocie v piatich príchutiach a žiaden pridaný cukor ani konzervačné látky. Sú balené v praktických kapsičkách, ktoré skvele padnú aj do malej bábätkovskej ručičky. Na kŕmenie nepotrebujem misku ani lyžičku, takže si šetrím prácu s riadom, a keď ich malý zje, prázdnu kapsičku jednoducho vyseparujem do plastového odpadu.  

Zápisníček na vtipné hlášky

Vyroky vychytavky

Zdroj: marylyn

Mať doma tri deti znamená naozaj veselý život, to vám poviem. Denne vypustia z úst toľko všelijakých srandičiek, že sa idem niekedy smiechom "ušúľať". Doteraz som si tieto breptíky zapisovala na kadejaké papieriky, ale konečne som objavila zápisníček, kam ich môžem všetky zapísať. Je tak akurát do kabelky, a pritom je v ňom hromada miesta na hlášky všetkých mojich troch drobcov. Ku každému výroku si zapíšem meno, vek a miesto, kde hláška odznela. Naviac má krásny moderný dizajn


Intímny gél mucoGYNE®

IMG 20190510 110440

Zdroj: marylyn

Intímny gél mucoGYNE® s aplikátorom odporúčame do povinnej výbavy každej budúcej i čerstvej mamičky. Obsahuje optimalizovanú kyselinu hyalurónovú v lipozómoch, vďaka ktorej dlhodobo hydratuje, pomáha liečiť a lubrikuje intímnu ženskú zónu.  Je dokonalým pomocníkom pri nastrihnutí hrádze pri pôrode, pri dojčení, po gynekologickej operácii, ale aj v bežnom intímnom živote.Neobsahuje hormóny, jeho nemastné zloženie nezanecháva fľaky a nepresakuje ani cez látku spodnej bielizne.


Sladký bonus :)


Žuvacie cukríky Mentos Say Hello 

Mentos

Zdroj: marylyn

Neovládateľné tehotenské chute pozná asi každá mamička. Ak na vás príde chuť na niečo dobré, sladké a osviežujúce, odporúčam veselé žuvacie cukríky Mentos Say Hello so smajlíkom na každom bonbóne. Usmiaty, posielajúci bozk, prekvapený, šibalsky žmurkajúci, či s vyplazeným jazykom – každá z 34 tváričiek v príchutiach mentolová Mint, ovocná Fruit či citrónová Lemonade zaručene rozveselí a poteší mlsný jazýček. Nezabudnite sa podeliť aj manželom. :)

Páčil sa vám článok? Pozrite si aj naše ďalšie vychytávky >>

V tomto článku sú umiestňované produkty. Článok podlieha autorským právam. Akékoľvek kopírovanie je povolené výhradne so súhlasom redakcie.

Napíšte komentár