27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Poupratujme Vranov

06.04.2019 Autor: Zuzka, Foto: Kultúra Vranaov
Termín: 13.04.2019 a ďalšie Mesto:Vranov nad Topľou Čas: Zdroj:stránka organizátora
vrnov

Zdroj: Kultúra Vranov

4. ročník „Poupratujme Vranov“: „Milujem svoje mesto – Milujem svoj kraj“
Pod heslom: „Milujem svoje mesto – milujem svoj kraj“ mesto Vranov nad Topľou v spolupráci s Prešovským samosprávnym krajom a organizáciami pôsobiacimi na území mesta pripravilo 4. ročník podujatia „Poupratujme Vranov“, ktoré tento rok bude rozdelené do dvoch dní, a to 12. a 13. 4. 2019.

Počas prvého dňa, čiže v piatok 12. 4. 2019, budú do podujatia zapojení žiaci základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Pre nich je v úvode pripravená motivačná prednáška pod vedením ekológa Mgr. Michala Jenča. Po prednáške žiaci základných škôl sa presunú na vopred určené miesta v blízkosti škôl, s cieľom zveľadiť ich okolie. Do upratovania budú po prvýkrát zapojení aj študenti všetkých stredných škôl, ktoré pôsobia na území mesta Vranov nad Topľou. Tí budú počas dňa upratovať jednotlivé školské dvory a priestranstvá v ich blízkosti.

V rámci druhého dňa podujatia (13. 4. 2019), do ktorého sú zapojení už tradične členovia organizácií, združení a klubov, ktoré pôsobia na území mesta, je naplánované upratovanie vrchnej časti Sídliska 1. mája, Rodinnej oblasti, náučného chodníka Bila Hura v smere do Vyšného Kazimíra a v smere k Lúčnej. Zároveň do upratovania sa môžu zapojiť aj obyvatelia jednotlivých bytových domov, ktorí si aj takto môžu skrášliť svoje sídliská a oddychové zóny. V prípade potreby si môžu aj tento rok vypožičať pracovné náradie. Viac informácií, ako aj vrecia na vyzbieraný odpad, dostanú u svojho bytového dôverníka, prípadne na t. č. 0905 500 623.

Tak ako po minulé roky aj tento rok hlavným cieľom 4. ročníka Poupratujme Vranov je podpora dobrovoľníckej pomoci pri úprave a skrášlení priestranstiev nášho mesta a zároveň aj podpora výchovy k občianstvu a rozvoju pozitívneho vzťahu k svojmu mestu, škole, majetku, prírode a k vytváraniu aj nezištných hodnôt. Ambíciou tohto projektu je skrášlenie mesta a regiónu, v ktorom žijú ľudia v súlade s hodnotami priateľstva, dobroprajnosti a ochoty urobiť viac, ako sa od nich vyžaduje.

Napíšte komentár