26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Cyklistické preteky

06.04.2019 Autor: Claudinka, Foto: FB Mesto Trnava
Termín: 07.04.2019 a ďalšie Mesto:Trnava Zdroj:stránka organizátora
cyklopreteky tt

Zdroj: FB Mesto Trnava

Na otváracích pretekoch cestnej cyklistickej sezóny privíta Trnava už tento víkend stovky domácich i zahraničných jazdcov rôznych kategórií. Miestom prvých kôl „cestárov“ bude Študentská ulica, kde v sobotu 6. apríla 2019 odštartuje Slovenský pohár úvodným kolom v podobe cestného kritéria. V nedeľu 7. apríla ich už čaká známy okruh so štartom a cieľom v Suchej nad Parnou. V sobotu sú v Trnave pripravené aj preteky detí trnavských škôl a hobby cyklistov. Študentská ulica bude v čase od 8. do 19. hodiny pre dopravu i parkovanie uzavretá.

Preteky pod taktovkou Bohuslava Kujoviča a CK Olympik Trnava už tradične otvárajú domácu cestnú sezónu. Posledné roky lámu trnavské kolá rekordy v počte štartujúcich „cestárov,“ ktorý sa približuje k štyrom stovkám. Obľubu si získavajú aj preteky detí a jazdcov bez licencie. Účasť potvrdili aj jazdci nášho kontinentálneho tímu Dukla Banská Bystrica a mnohí ďalší pretekári z najvyšších priečok slovenského rebríčka.

„Štart i cieľ bude zhruba na úrovni stredných škôl na Študentskej ulici. Začína sa štartom detí o 12. hodine, postupne až po kategóriu mužov. Pre bezpečnosť jazdcov prosím obyvateľov o zhovievavosť a parkovanie mimo spomenutej ulice. Zároveň však všetkých srdečne pozývame pozrieť si preteky a povzbudiť cyklistov,“ povedal riaditeľ pretekov Bohuslav Kujovič.
V nedeľu od 11. hodiny čaká na cyklistov už známy 23 km dlhý suchovský okruh na trase Suchá nad Parnou, Košolná, Dlhá, Dolné Orešany, Horné Orešany a späť do Suchej. Mladší žiaci absolvujú okruh iba raz, muži a juniori ho prejdú až päťkrát. Predpokladaný dojazd elitnej kategórie do cieľovej roviny očakávame približne o 14. hodine.

V sobotu 6. apríla srdečne pozývame do mesta na bicykli všetky deti vo veku 6 – 15 rokov a hobby cyklistov, pre ktorých sú pripravené žiacke a „hobby“ preteky. Registrácia na tieto preteky bude od 10.00 do 11.30 h na SPŠ Komenského 1.

Viac informácií: Katarína Ďurková (PR manažérka SZC), +421 908 185 652, katarina.durkova@gmail.com, media@cyklistikaszc.sk

slovensky pohar na ceste tt

Zdroj: FB Mesto Trnava

Napíšte komentár