27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Boli sme, videli sme... Dom mora vo Viedni

Autor: Simona, Foto: sdetmi.com

Dom mora alebo Haus des Meeres

Haus des Meeres patrí k jedným z top atrakcií pre rodiny s deťmi pri návšteve Viedne. Popri viedenskej zoo, či zábavnom parku Prater, stojí určite za návštevu a tak sme sa rozhodli ju otestovať počas jarných prázdnin a bežného pracovného dňa. 

Parkovanie

Na oficiálnej stránke Domu mora odporúčajú konkrétne parkovisko, no my sme dali do navigácie parkovanie v okolí Haus des Meeres a možností bolo naozaj mnoho. Cena parkovného sa pohybuje aktuálne (rok 2019 pozn.redakcie) okolo 3€/hodinu, v závislosti od vybraného parkovacieho domu. My sme parkovali v Garage Mariahilf beim C&A, a do Domu mora sme sa prešli cez frekventovanú ulicu Mariahilferstrasse, cca 10 minút chôdze. Dom mora uvidíte už z diaľky, je to vysoká budova, ktorá je momentálne v rekonštrukcii. 

IMG 0718

Zdroj: sdetmi.com

Vstup

Keďže bol v Rakúsku bežný pracovný deň, po príchode sme šli rovno k pokladniam, no v prípade víkendu, či rakúskych prázdnin sa vám môže stať, že budete musieť čakať v rade aj niekoľko desiatok minút. Tu vám nepomôže ani zakúpenie online lístka, lebo do budovy púšťajú len obmedzený počet návštevníkov. Čiže za nás určite odporúčanie vybrať si deň, keď sú aspoň rakúske deti v škole a škôlke :)

Zoo a akváriá

Dom mora sídli vo vysokej 11 poschodovej budove, kde na každom poschodí môžete sledovať inú expozíciu, či zvieratá. Je na vás, či sa rozhodnete vyviesť sa výťahom až úplne hore a po jednom poschodí schádzať dole, alebo ako my, pôjdete hore rad radom od prízemia. Hneď dole si tak môžete prejsť tunelom popod obrovské akvárium a užiť si pocity potápačov.

IMG 0722

Zdroj: sdetmi.com

Ako sme stúpali hore, na každom poschodí nás prekvapilo niečo nové a zaujímavé. Hneď na druhom poschodí máte možnosť vojsť do "pralesa", či tropickej časti, kde voľne pobehujú malé opice, či nad vašimi hlavami poletujú pestrofarebné vtáky - pre malých i  veľkých naozaj pekný zážitok :) 

Na vyšších poschodiach sa môžete tešiť napríklad na žralokov, obrovskú korytnačku, raje, chobotnicu, morské koníky či iné. Hady a jaštery majú v Dome mora tiež svoje zastúpenie a ich veľkosti vás určite prekvapia.

IMG 0724

Zdroj: sdetmi.com

IMG 0759

Zdroj: sdetmi.com

Dom mora nie je len o pozorovaní, úplne na prízemí majú deti možnosť pohladkať si rybičky a samozrejme tomu sa len ťažko odoláva :)

IMG 0787

Zdroj: sdetmi.com

Vyhliadková terasa

Úplne na najvyššom poschodí sa nachádza príjemná kaviareň s výhľadom na celú Viedeň. Vyhliadková terasa sa ťahá po všetkých stranách a v prípade pekného počasia si môžete vychutnať hlavné mesto Rakúska ako na dlani.

IMG 0781

Zdroj: sdetmi.com

Za nás môžeme potvrdiť odporúčania, že Dom mora sa naozaj oplatí navštíviť. Celkovo nám samotná návšteva trvala necelé 4 hodiny, je však samozrejme na vás a deťoch, koľko času tam strávite. V každom prípade je to zážitok pre malých i veľkých na celý život :)

Viac o Haus des Meeres >>

Napíšte komentár