27. 04. 2024 Jaroslav 16°C Skoro jasno

Novinka - Snehové Mravenisko

30.01.2019 Autor: Petra, Foto: kosiceregion.com
Termín: 02.02.2019 Mesto:Hnilčík Zdroj:stránka organizátora
cc464cb7 8235 4012 a286 268d71fe1fc7

Zdroj: kosiceregion.com

Oficiálne uvedenie mraveniska v Mraznici je naplánované na sobotu 2.2.2019. Uskutoční sa v nadväznosti na príjazd vlaku Ľadový expres z Košíc do Nálepkova a následný presun kyvadlového autobusu z Nálepkova k lyžiarskemu stredisku. Odhadovaný čas slávnostného aktu je o 10:00.

V lyžiarskom stredisku Mraznica na Spiši sa návštevníci môžu tešiť na novú atrakciu – mravenisko zo snehu. Podľa organizácie Košice Región Turizmus má pritiahnuť pozornosť lyžiarov na menej známe lyžiarske strediská v Košickom kraji.

Mravenisko vytvorené zo snehu je novou zimnou atrakciou na Spiši. V uplynulých dňoch vyrástlo pod zjazdovkou v lyžiarskom stredisku Ski Centrum Mraznica Hnilčík. Snehovú atrakciu si budú môcť obzrieť aj cestujúci prvým Ľadovým expresom v jeho zimnej edícii.
Mravenisko v lyžiarskom stredisku vytvorila organizácia Košice Región Turizmus (KRT). „Radi by sme dali do povedomia verejnosti menej známe lyžiarske strediská v našom regióne, ktorých hlavnou devízou je, že nie sú preplnené. Oproti tatranským strediskám tak ponúkajú menej stresujúce prostredie, často sú cenovo omnoho dostupnejšie a môžu byť zaujímavou inšpiráciou pre všetkých milovníkov zimných športov,“ uviedla výkonná riaditeľka KRT Lenka Vargová Jurková. 

Ski Centrum Mraznica Hnilčík je navyše jedným z možných cieľov cestujúcich Ľadovým expresom. Cieľom tohto turistického produktu je ďalšia podpora regionálneho cestovného ruchu a tiež zastrešenie spolupráce s jednotlivými podnikateľmi na trase. Aj preto strediská Telgárt, Mraznica či SKI Gugel poskytnú cestujúcim exkluzívne zľavy na skipassy v deň danej jazdy. „Keďže je stredisko Mraznica v blízkosti železničnej trasy, no vlak tu priamo nestojí, rozhodli sme sa napojiť na Ľadový expres kyvadlovú autobusovú dopravu, ktorá bude nadväzovať na príchod vlaku z Košíc, respektíve popoludňajší návrat,“ doplnila riaditeľka. Tohtoročnou novinkou lyžiarskeho strediska v Hnilčíku je tiež krytá ľadová plocha pre korčuliarov, ktorá je v prevádzke najmä počas víkendov. Čoskoro by mal do ponuky pribudnúť aj takzvaný snowtubing.

Zimná edícia Ľadového expresu je mimoriadny turistický vlak, ktorý prevádzkuje Košice Región Turizmus spoločne so Železničnou spoločnosťou Slovensko. Cieľom projektu je zlepšenie dopravných možností pridaním priameho vlakového spojenia na trase Košice – Červená Skala. Viac informácií o vlaku i možnostiach lyžovania na trase vlaku nájdu záujemcovia na www.kosiceregion.com.

 

Napíšte komentár