29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Divadielko Perníková chalúpka

04.11.2018 Autor: Maria Bodnarova, Foto: FB
Termín: 11.11.2018 Mesto:Bratislava Čas:10:45 - 12:00 Zdroj:stránka organizátora

orig Pernikova chalupka ali 2018101914941

Jedinečné divadelno-filmové predstavenie klasickej obľúbenej rozprávky Perníková chalúpka., v ktorej odvaha a šikovnosť malého Janka za pomoci škriatka Ufa, ježibabiných pomocníkov kocúra, metly, hrnca, zrkadla a detí v hľadisku, prekabátia a potrestajú zlú ježibabu. 

Škriatok Uf má dôležitú úlohu – stráži les, aby do neho nevošli deti a nezatúlali sa rovno ku chalúpke zlej ježibaby, pretože pozná jej úmysel . Čarami si z nich chce zobrať mladosť a krásu. Jedného dňa to však ježibaba zistí a svojimi trikmi premení škriatkovi nohy na palice, aby jej už nemohol prekaziť plán. Len čo sa Uf nemôže pohnúť z miesta, na okraji lesa objaví Janko so svojou neposlušnou sestričkou  Marienkou, ktorí si chcú skrátiť cestu cez les, pretože zmeškali autobus. Zablúdia a za tmavej noci sa ocitnú pred čudesnou chalúpkou. Je postavená celá z chutných perníkov. Keby len to! Perníky spievajú, hrniec, zrkadlo, kocúr a metla, z ktorých si ježibaba spravila svojich služobníkov – pomocníkov, hovoria a tancujú a ona sa teší, že jej konečne podarí býť opäť mladá a krásna. Ale predsa sa prepočíta. Janko svojou šikovnosťou a odvahou s pomocou detí jej prekazia plány, zlo potrestajú a všetkých zo zakliatia vyslobodia.

Divadelné predstavenie je kombináciou činoherného a bábkového divadla s použitím interaktívnych filmových animácií postáv, počítačovej grafiky, videoprojekcie scén, doplnené dejovými piesňami a zvukovými efektami. 

Kde: Divadlo pod kostolom, Tomášikova 8, Bratislava

Kúpiť lístok

Napíšte komentár