27. 04. 2024 Jaroslav 20°C Polooblačno

Karlovský gastrofestival

28.09.2018 Autor: MS, Foto: karlovskygastrofestival.cz
Termín: 07.10.2018 a ďalšie Mesto:Velké Karlovice, ČR Zdroj:stránka organizátora

Verze SR

Michelinský kuchař, valašské frgály a vstup zdarma: vyrazte na Karlovský gastrofestival

Prožijte víkend ve společnosti dobrého jídla a pití! Jen tři kilometry za českou hranicí, ve Velkých Karlovicích, se 6. a 7. října koná populární Karlovský gastrofestival. Pokud jste tam ještě nebyli, nenechejte si ujít letošní 10. ročník, který je opět plný lákadel.

Vstup na gastrofestival je zdarma, což je ale jen jedním z důvodu, proč sem každoročně míří návštěvníci všeho věku. Ochutnávky totiž můžete spojit s příjemnou procházkou půvabným horským údolím obklopeným lesy a loukami.

Pestrou nabídku specialit místních hotelů a hospůdek doplňuje mezinárodní farmářský trh plný kvalitních produktů k ochutnání i zakoupení. Letos na něm najdete 70 producentů – od různých druhů pečiva přes speciality z masa, sýry, pálenky a vína či burčák až po zajímavosti, jako jsou bezlepkové bramboráky, navíc valašskou zabíjačku a ukázky řemesel. Jedna z gastro zastávek je věnována food truckům, oblíbená je i frgálová manufaktura, v níž si můžete zkusit výrobu frgálu – tradičního regionálního koláče. V doprovodném programu nechybí kuchařské show, barmanské večery či populární soutěže o nejlepší frgál a klobásu.

Mezi všemi gastro zastávkami se můžete projít po cyklostezce Bečva, nebo se svézt vláčkem, historickým autobusem a koňským povozem. Nechybí ani dětská hřiště či atrakce. To vše z gastrofestivalu činí událost atraktivní pro celou rodinu.

Třešinkou na dortu jsou degustační večery ve Spa hotelu Lanterna, které připravují hostující šéfkuchaři ocenění prestižní michelinskou hvězdou. Pokud chcete ochutnat menu francouzského kuchaře Nicolase Decherchiho, nenechejte si ujít sobotní Michelinskou galavečeři nebo nedělní Michelinský oběd, ještě zbývá pár míst. Zajímavostí je i závěrečná nedělní galavečeře s vinařstvím Kadrnka, držitelem ocenění Vinař roku 2018.

Mapa: N 49° 21′ 38″ E 18° 17′ 1″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár