28. 04. 2024 Jarmila 24°C Jasno

Deň remesiel

07.09.2018 Autor: MS, Foto: kysuckemuzeum.sk
Termín: 09.09.2018 Mesto:Vychylovka Zdroj:stránka organizátora

kovaci06

V Skanzene Vychylovka - Nová Bystrica si môžete pozrieť v nedeľu 9. septembra 2018 prezentáciu remesiel, ktoré sú pre dnešnú dobu veľmi vzácne. Svoju zručnosť, šikovnosť a kreativitu budú prezentovať najmladší, starší a najstarší remeselníci. 

Medzi najmladšiu remeselnú generáciu patria deti zo Školského klubu, ktorý pracuje pri Základnej škole v Radoli. K remeselnej činnosti žiakov v tomto školskom klube vedie pani Mária Dudková. Ako starší predvedú svoju kreativitu a zručnosť študenti Strednej odbornej školy drevárskej a stavebnej v Krásne nad Kysucou. Medzi najstarších remeselníkov patria naši starí otcovia, ktorí sa remeslu  vyučili ako samoukovia po dlhých zimných večeroch. Na uvedenom podujatí chceme návštevníkom ponúknuť stretnúť sa s remeselníkmi rôznych vekových kategórií, ktorí svoje práce, svoju šikovnosť a ukážky budú prezentovať na podujatí pri Stanici Skanzen už od 11.00 hod. Aby im práca išla od ruky a bolo im a návštevníkom veselšie o to sa postará Ľudová hudba Starejší z Novej Bystrice.

Pre tých, ktorí sa ešte v tomto roku nezviezli na vláčiku, či drezine budú mať možnosť zviesť sa na prvú úvrať, či na Sedlo Beskyd. Upozorňujeme návštevníkov, že na drezinu sa treba vopred objednať na č.t. 421/41/4397350.

Napíšte komentár