25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Prvý školský deň bude MHD pre školákov v Bratislave zadarmo

03.09.2018 Autor: Laura , Foto: dpb.sk
Termín: 03.09.2018 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

mhd

Po lete sa opäť zaplnia školské lavice a začne sa nový školský rok. Prvý školský deň chce hlavné mesto vyjsť v ústrety školákom a ich rodinám, a preto v tento deň poskytne školákom a ich sprievodu dopoludnia bezplatnú prepravu mestskou hromadnou dopravou.

Prvý deň v škole zvykne byť stresujúci, a to najmä ráno, keď sa všetci snažia byť na mieste včas. preto sme sa rozhodli trošku to odľahčiť a zabezpečiť pre školopovinných žiakov a ich sprievod mestskú hromadnú dopravu zadarmo. Využite naše nové autobusy, električky, ušetrite čas a vyhnite sa tak ranným špičkám,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Hlavné mesto v spolupráci s Dopravným podnikom Bratislavy zabezpečí v pondelok 3. septembra dopravu pre všetkých školopovinných žiakov a ich sprievod zadarmo. Platí to pre všetky spoje mestskej hromadnej dopravy do 12-tej hodiny.

Mestská hromadná doprava prešla za posledné roky masívnou modernizáciou. V rámci zlepšovania služieb a zabezpečenia komfortu cestujúcich sa z fondov EÚ nakúpilo 120 nových trolejbusov, čím sa vymenil kompletne celý vozidlový park trolejbusov, 60 nových električiek a 18 elektrobusov. Do flotily autobusov pribudlo 190 nových vozidiel. Všetky tieto nové vozidlá sú nízkopodlažné, plne klimatizované, vybavené nielen vnútorným, ale aj vonkajším kamerovým systémom.

Napíšte komentár