26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Jesenné podujatia na zámku Schloss Hof

23.08.2018 Autor: Simona, Foto: schlosshof.at
Termín: 14.10.2018 a ďalšie Mesto:Schloss Hof Zdroj:stránka organizátora

Malebný zámok Schloss Hof očarí návštevníkov v každom ročnom období. Pestrosť, ktorá je charakteristická pre jesenné obdobie, nájdeme aj v bohatej programovej ponuke. Idylický zámocký areál Schloss Hof sa začiatkom septembra stane dejiskom Veľkej slávnosti koní. Návštevníci sa môžu tešiť na rozšírenú show i úchvatný rámcový program. Pod vedením talentovaných jazdcov predvedú svoje umenie v pútavých vystúpeniach na zámockej lúke azda tie najušľachtilejšie stvorenia – nádherné lipicány a silné norické kone. Čerešničkou na torte sú pôsobivé ukážky bojov mušketierov, obzvlášť zaujímavé cirkusové vystúpenia štvornohých obyvateľov zámockého statku i napínavé parkúrové skákanie. Deti určite ocenia možnosť zajazdiť si na poníkoch či zabaviť sa na úžasnom skákacom hrade zo slamy.

Capturea

15. a 16. september je venovaný mimoriadne obľúbenému podujatiu – Festivalu umeleckých remesiel. Pripravený je jedinečný workshop s fascinujúcimi ukážkami, čo všetko sa dá „vykúzliť“ zo starého skla, lákavé predstavenie tradičnej techniky originálnej ručnej indigovej modrotlače či skvelá prezentácia umeleckého kováčstva a stolárstva. Ak návštevníkov zaujíma, ako sa pletú košíky, vyrábajú hrable či viažu metly, stačí len prísť a pozorovať zručných remeselníkov pri práci.

Jeseň je spojená s výrobou a púšťaním šarkanov. Posledný septembrový víkend 29.9-30.9. sa na zámku Schloss Hof ponesie v znamení tejto krásnej tradície. Veľkí i malí návštevníci sú srdečne pozvaní vychutnať si veselé „divadlo na oblohe“ – ŠarkaniáduNebo nad zámkom Schloss Hof ovládnu od 11:00 hod. do 17:00 hod. rafinované lietajúce stroje. Slávnostná lúka na barokovom statku sa stane dejiskom veselého „nebeského divadla". Môžete sa tešiť na tie najoriginálnejšie a najkrajšie šarkany z rôznych krajín.
V plnej sile smerom hore! – to je heslo napínavej tímovej súťaže, pre ktorú si všetci návštevníci z jednoduchého materiálu zhotovia šarkany a vypustia ich na oblohu. Najmladší hostia sa určite potešia cukríkovému drakovi, ktorý sa preženie oblohou a rozhodí nad slávnostným areálom svoje sladké bremeno. Dovtedy si deti môžu v stodole v rámci výtvarného workshopu navrhnúť pod vedením odborníkov svoje vlastné lietacie umelecké diela a pomaľovať ich pestrými farbičkami alebo olejovými kriedami. Na slávnosť si samozrejme môžete priniesť aj svoje vlastné šarkany. Kto by sa len náhle a spontánne rozhodol, že sa chce zúčastniť na nebeských formáciách alebo si v lietacích pretekoch zmerať sily s profesionálmi, môže si vybrať z pestrej ponuky šarkanov v zámockom obchode a zakúpiť si vlastný lietajúci stroj.
Či už prídete s vlastnoručne vyrobenými papierovými šarkanmi, lietajúcimi umeleckými objektami alebo vzdušnými 3-dimenzionálnymi konštrukciami – slávnosť púšťania šarkanov na zámku Schloss Hof Vám pri optimálnych poveternostných podmienkach zaručí veselé divadlo na jesennej oblohe.

Capture13. a 14. októbra je v ponuke rozmanitý program v rámci Jesennej záhradnej slávnosti – zábavné vyrezávanie tekvíc, maľovanie na tvár, unikátne workshopy pre deti i dospelých a inšpiratívne kuchárske show. Jedinečnosť atmosféry obohatia tóny príjemnej hudby. Pestrá jesenná programová ponuka nadchýna návštevníkov z blízkeho okolia i vzdialenejších miest. Impozantný zámocký areál Schloss Hof nepochybne stojí za návštevu.

Termíny:
1. – 2.9. Veľká slávnosť koní
15. – 16.9. Festival umeleckých remesiel 

29. – 30.9. Šarkaniáda 
13. – 14.10. Jesenná záhradná slávnosť

Zámocký areál Schloss Hof je otvorený od 10:00 do 18:00 hod.

Miesto:Schloss Hof 1, 2294 Schloßhof
Vstupné:dospelí  13,- € | deti (6-18 rokov ) 8,- € I deti do 6 rokov zdarma I rodinná
                         vstupenka (2 dospelí + max. 3 deti) 34,- €

TIP: Navštívte skvelú výstavu „Čo svet JE? – Zmysel a zmyselnosť“ na zámku Niederweiden s výhodnou kombinovanou vstupenkou.

Napíšte komentár