28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Múzeum Oravakafe

Autor: Annie, Foto: oravakafe.sk
Adresa:Krušetnica 131, Krušetnica Telefón:+421 948 527 957 E-mail:info@oravakafe.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Expozícia Oravakafe, v útulnom domčeku, rozpráva príbeh kávovníkového zrnka od svojho počiatku až po lahodný koniec. Z vonku nenápadný, z vnútra sofistikovaný. Interiér domčeka zdobí najväčšia mozaika z kávovníkových zŕn a dojmy dotvárajú exponáty vystavené v jeho priestoroch. Zbierka exponátov Oravakafe je slovenským rekordom a je ocenená Certifikátom za najväčšiu zbierku. V tejto zbierke nájdete staré mlynčeky, kávovary, hrnčeky... Avšak, dominantou Oravakafe je mozaika, ktorá je najväčšou na svete. Doposiaľ získala Certifikát zo Slovenska, ale plánuje sa zapísať aj do svetovej Guinnessovej knihy rekordov.

Zbierka exponátov

Jedinečná zbierka sa neustále rozrastá o nové kúsky. Ak sa chcete aj vy stáť neodmysliteľnou súčasťou expozície Oravakafe môžete prispieť do zbierky, tým, že svoj exponát, poprípade exponáty, pošlete do jedinečného oravského domčeku Múzea Oravakafe. 

oravakafe9

Mapa: N 49° 22′ 29″ E 19° 20′ 23″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Lili 23.06.2023, 06:39

    Veľmi zaujímavé miesto, príjemný personál a s možnosťou pochutnať si na výbornej , špeciálne pripravenej káve . Múzeum zaujalo aj deti. Pre milovníkov kávy vrelo odporúčam !

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár