18. 04. 2024 Valér 12°C Prehánky

Rodinný piknik u Dominika Skuteckého

01.06.2018 Autor: Annie, Foto: fb
Termín: 03.06.2018 Mesto:Banská Bystrica Zdroj:stránka organizátora

piknik

Pozývame Vás do záhrady Vily Dominika Skuteckého, kde na Vás v rámci festivalu ROCKSCAPE 2018 čaká bohatý program. Príďte si užiť netypické nedeľné dopoludnie spestrené hrami, tvorivými dielňami, divadlom, čítaním a koncertom.
VSTUP VOĽNÝ!


PROGRAM:
  • 09.00 RAŇAJKY V TRÁVE SPOJENÉ S HRAMI A KRESLENÍM

Príďte na raňajky do záhrady rodiny Skuteckých! Najmenších čaká kreslenie, bude pre nich pripravený Dominikov zábavný kufrík - hry s témou diel D. Skuteckého (puzzle, pexeso z jeho vystavených diel, magnetické portréty). Dozvedia sa viac o povolaní maliara, problematike farieb, svetle, portrétnom žánri, priestorových plánoch a kompozícii obrazu, námetoch obrazov a realistickom štýle autora.

  • 10.30 ODIVO – Nezávislé divadelné zoskupenie s rozprávkou nielen pre deti „DIVOČINY“

Rozprávka so živou hudbou o obyčajnom Maxovi s neobyčajnou fantáziou. A o jeho mačke. A o divočinách.
A o množstve iných vecí, ktoré sa zmestia do jedného červeného vozíka.


  • 11.30 AUTORSKÉ ČÍTANIE BRAŇA JOBUSA Z KNÍH JOBUSOVÝCH

Braňo Jobus prečíta z niektorých z dvanástich úspešných rozprávkových kníh (Zázračné rozprávky, príbehy o Muflónovi Ancijášovi, Komisár Mrodge, ...), ktoré napísal. Pôsobí ako muzikant a spisovateľ, účinkuje v kapelách Karpatské chrbáty, Vrbovskí víťazi a Abusus. Je tiež zakladateľom hudobného festivalu Vrbovské vetry.

  • 12.30 KONCERT VRBOVSKÝCH VÍŤAZOV

Koncert skupiny Braňa Jobusa Vrbovskí Víťazi, ktorú možno žánrovo zaradiť ako priemyselný folklór, a to hraný na vlastnoručne vyrobených bizarných nástrojoch.

  • 13.30 TVORIVÉ DIELNE: Maľovanie v záhrade a čítanie z knihy od Petra Karvaša „V hniezde“

Popri maľovaní si prečítame úryvky z autobiografického románu spisovateľa a dramatika Petra Karvaša, vnuka D. Skuteckého, ktorý vo vile a záhrade Skuteckých vyrastal. Spomienky na tajuplný ateliér jeho starého otca a na detstvo strávené v čarovnej záhrade zachytil v jeho knihe „V hniezde“.

Môžete si tiež zahrať naše obľúbené edukačné hry k stálej expozícii, ktoré sú inšpirované životom a dielom Dominika Skuteckého (TIMELINE, ARTLINE, FASHIONLINE). Pre deti budú pripravené omaľovánky a pracovné listy s témou diel Dominika Skuteckého.

Program je vhodný pre rodiny s deťmi. Stánky s občerstvením budú k dispozícii od rána.

Vila Dominika Skuteckého so stálou expozíciou maliara bude otvorená v čase od 9.00 do 15.00 hod., a to so zvýhodneným vstupným: dospelí 1,- euro; študenti, žiaci, dôchodcovia 0,50 euro; ZŤP, deti do 6 rokov zdarma.

Od 9.00 do 16.00 je vstup do záhrady Vily Dominika Skuteckého pre návštevníkov voľný. Od 16.00 Festival Rocscape pokračuje hudobným programom pre platiacich návštevníkov na iných stanovištiach.




Napíšte komentár