19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Slávnosť ruží v kaštieli Dolná Krupá

30.05.2018 Autor: Claudinka, Foto: regiontirnavia.sk
Termín: 03.06.2018 a ďalšie Mesto:Dolná Krupá Zdroj:stránka organizátora

Slavnost ruzi 2018 plagat

Pôvab ruží, ich farieb a neodolateľnej vône. To všetko nájdete na jedinom mieste, v kaštieli Dolná Krupá počas podujatia Slávnosť ruží, ktoré sa uskutočňuje na počesť ružovej grófky Márie Henriety Chotekovej.

Hudobné múzeum v Dolnej Krupej pripravuje každoročne pre milovníkov kvetov podujatie Slávnosť ruží na počesť „ružovej“ grófky Márie Henriety Chotekovej – významnej pestovateľky, šľachtiteľky ruží a majiteľky najväčšieho rozária v strednej Európe, ktorá zasvätila celý svoj život pestovaniu ruží.

Dni plné ruží prinášajú pestrý program pre každého. Okrem hudobných koncertov v nádhernej freskovej sále, je súčasťou podujatia výstava ruží, kde môžete nájsť i novošľachtenca – ružu M. H. Chotekovej. Krásu rozsiahleho anglického parku môžete zase spoznať pri nie náročnej prechádzke. Ochutnať môžete kvalitné vína, sladkú medovinku, či chutné medovníky. V rámci podujatia sú sprístupnené expozičné a výstavné priestory kaštieľa i pamätná izba Ludwiga van Beethovena, pre ktorého bola Dolná Krupá častým a obľúbeným miestom pobytu.

Počas podujatia Slávnosť ruží máte možnosť navštíviť aj svetovo oceňované medovinárstvo APIMED v Dolnej Krupej, ktoré vás 3.júna pozýva na Deň otvorených dverí. Ochutnáte niekoľko druhov medoviny a samozrejme aj tú najnovšiu s lupienkami ruží Márie Henriety Chotekovej.

Dátum a čas konania: 2.-3. júna 2018
Vstupné: 2 € / deti do 15 rokov ZDARMA
Voľná prehliadka výstavy ruží + Ako to začalo (obrazová reprodukcia jedenásť ročníkov foyer)
Sobota 2.júna | 14:00 - 18:00 hod. a nedeľa 3.júna | 9:00 - 18:00 hod.

Napíšte komentár