24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

Detská nedeľa s indiánmi

29.05.2018 Autor: MS, Foto: kysuckemuzeum.sk
Termín: 03.06.2018 Mesto:Vychylovka Zdroj:stránka organizátora

detska nedela plagat

Pozývame deti a rodičov v nedeľu 3. júna 2018 na spoločný výlet do Skanzenu v Novej Bystrici - Vychylovke osláviť významný sviatok – Medzinárodný deň detí, kde vás čakajú súťaže, hry a zábava. 

Prvý jún je sviatkom detí. Oslavuje sa v mnohých krajinách sveta. Na Slovensku sa slávi od roku 1952. Myšlienka Medzinárodného dňa detí vznikla na Svetovej konferencii pre blaho detí v Ženeve v roku 1925. Deti ho oslavujú tým, že sa väčšinou v tento deň neučia, ale školy pre nich pripravujú program, zábavné súťaže, výlety, divadelné predstavenie, sladké odmeny, športové aktivity. 
Aj tento rok pri príležitosti Medzinárodného dňa detí, Kysucké múzeum v Čadci, pripravuje v spolupráci s Lesmi SR, odštepným závodom v Čadci, s Hasičským záchranárskym zborom v Čadci a sponzormi v Skanzene Vychylovka - Nová Bystrica deň plný zábavy, hier a súťaži, ktoré budú patriť našim ratolestiam. Tento sviatok prináša radosť a úsmev nielen samotným deťom, ale aj všetkým tým, ktorí sú v ich prítomnosti a blízkosti.
Milí rodičia, ak sa rozhodnete stráviť tento významný deň v prírode, pozývame Vás do Skanzenu Vychylovka – Nová Bystrica, kde si určite prídu na svoje nie len deti, ale i vy dospelí. Od 10.00 hod. začínajú rôzne súťaže, hry, zábava pre deti až do 13.00 hod., kedy začína na pódiu svätá omša venovaná všetkým deťom na svete. 

O 12.00 hod. sa môžete započúvať do nádherných tónov detských heligonkárov – absolventov ZUŠ z Krásna nad Kysucou a Kysuckého Nového Mesta, ktorých vedie pani Mgr. Jaroslava Jelinková. Účinkovanie malých majstrov muzikantov na uskutoční na pódiu pri objekte Krčma z Korne.
Šikovnosť, zodpovednosť, ostražitosť a svoju rýchlosť pri práci nám predvedú pri objekte Stanica Skanzen hasiči HaZZ z Čadce o 13.45 hod. 

O 14.30 hod. pozývame všetky deti ku pódiu pri objekte Krčma z Korne, kedy nastane chvíľa, na ktorú sa deti celý deň tešili a to je, rozdávanie darčekov a sladkostí. Ponúkame aj jazdu na vláčiku, drezine a výstavu zo zbierok Kysuckého múzea v Čadci „Čaro modrotlače“. 
Super slnečný deň strávený v očarujúcej prírode Vám všetkým praje Kysucké múzeum v Čadci a kolektív pracovníkov, tohto roku Indiánov Skanzenu Vychylovka - Nová Bystrica.

Napíšte komentár