26. 04. 2024 Jaroslava 16°C Skoro jasno

Víkend otvorených parkov a záhrad

09.05.2018 Autor: Laura , Foto: FB
Termín: 03.06.2018 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

1vikend

Pozývame Vás na jubilejný desiaty ročník kultúrno-vzdelávacieho  podujatia Víkend otvorených parkov a záhrad! 


Rovnako ako na začiatku podujatia, i tento rok je cieľom zdôrazňovať a oslavovať hodnoty najmä historických parkov a záhrad a zapájať ľudí do ich aktívnej ochrany. Jubilejný X. ročník podujatia je súčasťou Európskeho roka kultúrneho dedičstva 2018 a jeho hlavnou témou sú Záhrady Európy. Slovenské parky a záhrady chce prezentovať  ako nenahraditeľnú súčasť prírodného a kultúrneho dedičstva Európy.

Víkend otvorených parkov a záhrad však nie je len o prírodných hodnotách našich parkov a záhrad ale snaží sa prezentovať aj kultúrne, historické či spoločenské hodnoty nášho zeleného dedičstva. Záhrady či parky sú živými pamiatkami, sú dynamické a meniace sa, každý deň máme možnosť zhliadnuť nový originál. Spolu s partnermi a dobrovoľníkmi, si organizátori aj tento rok pre Vás pripravili komentované prehliadky mnohých parkov, záhrad či iných významných otvorených plôch. Súčasťou programu je však aj množstvo ďalších aktivít pre malých i veľkých návštevníkov podujatia.

Pozývame Vás do našich parkov a záhrad. Veríme, že z nášho programu si vyberiete aj Vy a spolu so svojimi rodinami, priateľmi či len tak sami sa vyberiete na prechádzky po našich parkoch a záhradách, na ktoré Vás srdečne pozývame!

Zoznam parkov a záhrad - TU. 

Napíšte komentár