19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Stoplice

Autor: Maria Bodnarova, Foto: Stoplice
Adresa:Eshop pre celú SR Telefón:+421 948 411 850 www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Detské gumičky, sponky do vlasov a odznaky proti všiam. 


Nočnou morou každého rodiča je, aby jeho dieťa nedostalo vši. Riziko zavšivavenia je najviac rozšírené u detí predškolského a školského veku. Preto je potrebné urobiť preventívne opatrenia a znížiť potenciálne riziko zavšivenia vhodnou ochranou. Na ochranu pred všami, samozrejme okrem dodržiavania základných hygienických zásad, odporúča Stoplice použivať gumičky a sponky do vlasov proti všiam. Pre chlapcov sú vhodné odznaky, ktoré sa zapnú na vonkajší odev (vhodné hlavne v školských šatniach, aby nedochádzalo k prenosu vší z odevu na odev).

Ide o prírodne produkty, ktoré obsahujú výtažok z gaforníka lekárskeho (Cinnamomum Camphora -0,75g) a levandule lekárskej (Levandula Angustifolia 0,25g). Účinnosť zložiek po otvorení je 3 mesiace. Ak gumičku alebo sponku do vlasov nepoužívate, odporúčame ju skladovať zatvorenú v PVC obale, ktorý je súčasťou balenia. Výrobok skladujte na tmavom a suchom mieste.

Výrobky sú vhodné pre deti od 3 rokov. Výrobky sa neodporúča používať osobám, ktoré sú alergické na gafrovník a levandulu. Výrobok spĺňa bezpečnostné požiadavky hygieny a je možné ho čistiť vlhkou handričkou.

KANFORA – GÁFROVNÍK LEKÁRSKY (CINNAMOMUM CAMPHORA)

Prezývaný aj škoricovník nemá so škoricou nič spoločné. Tento vždy zelený strom dosahuje výšku až 20 metrov. Pochádza z Ázie, zdomácnel však aj v Severnej Amerike. Extrakt z kamfory sa často používa vo farmaceutickom priemysle ako prísada do mastí na prekrvenie pokožky, pri reumatických a dýchacích problémoch, zmierňuje bolesti svalov a kĺbov. Na ďalekom východe, už za čias osmanskej ríše zašívali extrakt z kanfory do golierov košieľ vojakov, aby zabránili šíreniu vší.

LEVANDUĽA (LAVANDULA ANGUSTIFOLIA )

Pochádza zo západného Stredomoria a ako prví objavili jej liečivé účinky levandule Rimania. Používali ju ako antiseptikum, repelent, či pri praní. Názov levanduľa pochádza z latinského slova “lavare“, čo znamená umývať sa. Staré mamy ich dávali do skríň s oblečením, aby odpudzovali mole.

Na základe analýzy rizík, daný výrobok vyhovuje požiadavkám o bezpečnosti hračiek.

Napíšte komentár