20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Vychytávky sdetmi.com partičky za mesiac apríl

Autor: Maria Bodnarova, Foto: Stránky jednotlivých produktov, sdetmi.com

VychytavkyKedže sdeťmi.com je veselá partička mamičiek, ktoré si užívajú každodenné radosti aj starosti a popritom pre vás tvoria túto stránku, rozhodli sme sa s vami podeliť aj o veci, zážitky, ktoré nás za uplynulý mesiac nadchli, inšpirovali, zaujali alebo sa inak v našich rodinkách osvedčili.

Možno sa inšpirujete aj vy a niečo z toho "ochutnáte" či vyskúšate. Tešíme sa na vaše komentáre.


1. Pyžamožrút

Pyžamožrút si rád pochutí na pyžamku mojich malých nezbedníkov - ráno si ho schovajú do bruška a večer si ho nájdu na rovnakom mieste, pekne upratané v brušku hračky. Počas dňa im naviac robí radosť ako originálny vankúšik v izbičke. Pyžamožrút má jedinečný originálny dizajn, krásne farby a je úžasne príjemný na dotyk. Detičky si s vďaka nemu s radosťou upratujú pyžamká aj postieľku a mne ostane čas na rannú kávu. :)

118


2. Voskovky 3 v 1

Moje deti milujú kreslenie. Ráno ledva otvoria očká a už si pýtajú farbičky a papier. :)) A keďže kreslenie rozvíja ich mozočky i jemnú motoriku, veľmi rada ich v tom podporujem. Na výbere farbičiek si dávam si špeciálne záležať. Tento mesiac som objavila voskovky 3v1 značky Carioca. Sú hrubé a preto ideálne sadnú do ručičky a naviac sú drevené, takže sa s nimi perfektne pracuje. Krásne kreslia, samé kĺžu po papieri. :) Deti zbožňujú aj to, že sa si s nimi môžu maľovať. Namočia štetec alebo prštek do vody, prejdú po voskovej stope a tá sa pekne „rozmachlí".

voskovky 3 v 1


3. Konfigurátor náušničiek

Viete, že existuje stránka, kde si môžete pre svoju malú princeznú vymyslieť náušničky presne podľa vašich predstáv? Ja som si ju tento mesiac vyskúšala. :) Cutie Kids má v ponuke naozaj bohatý sortiment krásnych náušníc a tak som mala problém vybrať si. A pre také mamičky ako ja vymysleli fantastický konfigurátor. :) V štyroch jednoduchých krokoch som si vyberala tvar náušníc, farbu zlata, farbu kamienka a pohodlné zapínanie a o pár dní sme mali doma presne "tie naše".

vytvorte si vlastni nausnicky cutie 1


4. Quiet book Piqipi

Najlepšie šteniatko na svete? Predsa to od Piqipi! Nie sú s ním starosti, netreba ho kŕmiť ani venčiť. :) Nehryzie, nepĺzne, dokáže riadiť vláčik aj hrať pexeso. Ľúbi farebné kostičky a zo všetkého najradšej sa hrá. Môj najmenší synček ho totálne miluje. Knižka je našim obľúbeným spoločníkom na prechádzke v kočiari aj večer v postieľke. A verte mi, svojou hravosťou dostane aj vás. :)

F3C9293


5. Magnetická skladačka v tvare knihy

Ako zabaviť deti v aute na dlhej ceste, to je pre mňa večná dilema... Keď sme začiatkom mesiaca cestovali 400 kilometrov na svadbu našich známych, dala som im do ruky magnetickú knižku a poviem vám, bola to výhra! Podľa kartičiek si na magnetickú tabuľku vytvárali obrázky a krásne sa s ňou zahrali minimálne na pol cesty. :) 

33784269 2121205951229803 5741357198613676032 n


6. MioMat

Keď teraz častejšie svieti slniečko, trávime vonku takmer celý deň. Doobeda sa ponáhľame domov, aby som stihla rýchlo niečo navariť a uložiť deti na obedný spánok. No a preto sa mojim najlepším kuchynským spoločníkom týchto dní stal práve MioMat. "Hrnček var" je ako z rozprávky, navarí mi polievku, akú mu poviem, a nemusím byť ani pri ňom. :) Stačí vložiť nakrájané suroviny, zaliať vodou a spustiť program. Keď prídeme domov, polievočku už len dochutím a servírujem na tanier. Rovnako jednoducho si pripravujem aj kaše, rastlinné mlieka a smoothie. Navyše varí aj v RAW kvalite a má krásny moderný dizajn, takže je hrdou ozdobou mojej kuchyne.

polievka


7. Kuchynská váha s nutričnou kalkulačkou Orava

No, zima sa definitívne skončila, schovala som bundy a môže sa začať príprava na leto. Teda, chudnutie do plaviek. :)) Nie som zástanca diét ani denného potenia v posilňovni. Čo sa mi ale veľmi osvedčilo, je kontrola stravy. Obmedzila som pečivo, vylúčila sladké a dávam si pozor, čo si dám na tanier. Veľmi mi v tom pomáha kuchynská váha s nutričnou kalkulačkou Orava EV-8 A. Pri vážených surovinách si „posvieti“ na kalórie, soľ, proteíny, cukor, tuky, cholesterol aj vlákninu z katalógovej databázy až 999 druhov potravín! Navyše si môžem uložiť do pamäte 99 predvolieb a sledovať tak, koľko živín a kalórií som už počas dňa prijala. 

31224277 10157201085693765 1929476477 o


8. Čaj Wilfred Dračia studňa

Uf, tá jarná únava ma tento rok neskutočne zmáha. Najhoršie je, že moji traja krpci ma nenechajú ani na chvíľočku vydýchnuť a tak musím celý deň fungovať, aj keby som mala chodiť ako zombík. :) Sestra mi poradila životabudič, vraj 100 krát lepší ako káva, tak reku, skúsim. A poviem vám, je to "šupa"! Z jednej dávky si pripravím aj 3 šálky a nabudí ma na celý deň! Po druhej popoludní ho už radšej nepite, lebo je veľká pravdepodobnosť, že nebudete môcť zaspať. :)

dracia studa obal


9. Vitamín D3 Kids od Jamieson

Pamätáte sa, ako do nás naše maminky liali rybí olej? Brrr, ešte teraz ma striasa... Vitamín D je však pre detičky veľmi dôležitý, aby sa im správne vyvíjali kosti, zúbky, srdiečko aj cievy. Aj keď je vonku viac slniečka, ich malé telíčko si ho stále nedokáže vyrobiť dostatok. To by sme museli byť na slnku každý deň medzi 11 - 14 hodinou a muselo by na nich svietiť presne pod uhlom 45 stupňov, samozrejme bez opaľovacieho krému. :) Vitamín D3 Kids od Jamiesonu moje deti milujú. Chutí ako jahodový cukrík a tak si ho ráno sami pýtajú. :)

decko


10. Ochranný obal na lízanku

Po Veľkej noci ostal náš byt zasypaný plastovými vajíčkami z čokoládových vajíčok. A tak som na internete gúglila, čo tvorivé z nich vymyslieť. A našla som toto - jednoduchý návod, ako si vyrobiť ochranný obal na lízanku. Poviem vám pravdu, práve kvôli polepeným cukrovým rukám lízanky deťom kupujem málokedy, ale s týmto to funguje dokonale! Jednoducho som špičkou nožíka pretlačila dierku v spodnej časti vajíčka a skvelá vychytávka je na svete! :)

vychytavka lizanka

Napíšte komentár