29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Vianoce na hrade Kremnica

22.12.2017 Autor: Annie, Foto: ziar.dnes24.sk
Termín: 27.12.2017 Mesto:Kremnica Zdroj:stránka organizátora

vnhkrKremnické múzeum pripravilo na záver roka špeciálne sviatočné podujatie s názvom Vianoce na hrade. Strhujúci vianočný príbeh na kremnickom hrade. Detektívny zážitok v autentickom prostredí mestského hradu.

Príbeh o vianočnej hviezde, ktorý oživí prehliadky Mestského hradu v stredu 27. decembra 2017. Dramatizovaná prehliadka má byť napínavá, zábavná, ba takmer detektívna. Príbeh, odohrávajúci sa priamo na Mestskom hrade, návštevníkov prenesie do doby spred 100 rokov.

Ocitnú sa uprostred vianočných príprav, na ktorých sa podieľa celé mesto. Vyvrcholením príprav má byť vianočný stromček vyzdobený tou najkrajšou a najžiarivejšou vianočnou hviezdou široko-ďaleko. Všetko sa však zamotá, keď vianočná hviezda zmizne. Richtár nemôže dopustiť, aby Kremnica ostala bez najdôležitejšej vianočnej ozdoby. Veď ako by to vyzeralo, keby tak bohaté mesto nemalo patričnú hviezdu na vianočnom stromčeku, ktorú v Štedrý večer mešťania rozsvietia. Akonáhle sa návštevníci nechajú vtiahnuť do príbehu, pustia sa do pátrania, na konci ktorého sa azda podarí záhadu nielen vyriešiť, ale aj osláviť najkrajšie sviatky roka v svornosti a hojnosti.

Dramatizované prehliadky sa na kremnickom hrade uskutočnia v piatich časoch – o 10.00, 11.00,13.00, 14.00 a 15.00 hod.

 

Napíšte komentár