28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Rímska mestská štvrt Carnuntum

Autor: Danka, Foto: carnuntum.at/
Adresa:Petronell-Carnuntum (AT) Telefón:+43 (0) 21 63 33 77-0 E-mail:roemerstadt@carnuntum.at www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Carnuntum ponúka  sprievodcovské služby a rôzne programy pre deti. Program je pripravený pre návštevníkov všetkých vekových kategórii.

Stanoviská a orientácia:

Hlavnou súčasťou prehliadky je prezentácia rímskeho života v zrekonštruovanej mestskej štvrti, oboch amfiteátroch a škole gladiátorov. Prehliadka je pripravená tak, aby zaujala i najmenšieho návštevníka. Čľapot vody v mramorových bazénoch rímskeho kúpeľa, paleta vôní v jeho priestoroch a záhradách, ale i pestré nástenné maľby unesú deti do dobrodružného sveta fantázie.

Dôležitým prvkom koncepcie múzea je zážitok pre všetky zmysly: zariadenie domov si môžete aj ohmatať a zrekonštruované kuchynské pomôcky čakajú iba na to, aby ste si ich aj „vlastnoručne“ vyskúšali.

Priestor na zábavu pre deti

Dostatok priestoru na vyšantenie sa detí poskytuje nielen priestranný areál rímskej mestskej štvrte, ale i rozsiahle arény amfiteátrov. Okrem toho sa pri reštaurácii Forum Culinarium s bohatou ponukou gastronomických dobrôt pre celú rodinu, nachádza i veľké ihrisko. V bezprostrednej blízkosti reštaurácie sú tienisté miesta na oddych, z ktorých rodičia vidia na ihrisko, kde sa hrajú ich detičky.

Carnuntum počas striedania ročných období

Z jara sa objavia v areáli snežienky a narcisy, v máji rozkvitnuté čerešne. Neskôr v lete dozrievajú v záhrade s bylinkami černice a napokon, v šuchotavom, pani jeseňou vymaľovanom lístí gaštany a vlašské orechy. Deti tak majú v Carnunte možnosť pozorovať striedanie ročných období. V letných mesiacoch ponúkajú trávnaté plochy ideálne miesto na spoločný rodinný piknik a na lúkach mimo hlavných trás sa smú naháňať za frisbee alebo bedmingtonovým košíčkom.

Najvhodnejšími podujatiami sezóny pre deti a dospievajúcich sú: Rímsky festival a Festival pre deti.

Narodeniny pre najmenšch

V letných mesiacoch sú v ponuke rímskej mestskej štvrte raz denne prehliadky so sprievodcom, vhodné pre všetkých členov rodiny. Téma prehliadok sa obmieňa. Na deti čaká aj chvíľka modelovania. Každodenné prehliadky so sprievodcom sú prispôsobené veľkosti skupín. V rámci programu „Gratulamur tibi“ môžu malí fanúšikovia Rimanov osláviť v rímskej mestskej štvrti svoje narodeniny. Skupina detí (minimálne 8 členov v sprievode 2 dospelých) dostane na úvod možnosť vkĺznuť do rímskych odevov a zmeniť sa na malých Rimanov. Potom nasleduje razba rímskej mince. Okrem prehliadky mestskej štvrte čakajú na deti na všetkých stanovištiach napínavé aktivity a hry! Pred spoločnou prípravou rímskeho olovrantu sa na počesť oslávenca koná kadidlová obeta. 

Ak máte záujem o oslavu narodenín, kontaktujte členov  rezervačného tímu – radi vám pomôžu na tel. č. +43 (0) 21 63 33 77-0 alebo na adrese: roemerstadt@carnuntum.at

Otváracie hodiny: 18.marec - 18.november 2018 | denne od 9:00 do 17:00 hod.

Vstupné: Navštívte rímske mesto Carnuntum – využite kombinovaný lístok! Objavte antické poklady a tajomstvá v troch historických lokalitách Carnunta! Rímska mestská štvrť, amfiteáter vojenského mesta a Museum Carnuntinum môžete pohodlne preskúmať naraz alebo jednotlivo - v priebehu sezóny - v dňoch podľa vlastného výberu. Návštevníci all-in-one-day si odnesú rímsky suvenír.

Dospelí 
 12 
So zľavou, pre členov skupín* 10 €  
Deti od 11 do 14 rokov €  
Žiaci s triedou €  

Výhoda pre rodiny: deti do 10 r. v sprievode zákonného zástupcu majú = vstup zadarmo. Platí na jednorázový vstup do každej z lokalít výstavy až do konca sezóny 2018.

Deti vo veku do 6 r. zadarmo

*Zľavy: mládež vo veku 15-18 r., skupiny, seniori, študenti, osoby s obmedzenou mobilitou a vojaci v prezenčnej službe po predložení príslušného preukazu.
 

Pripojte sa v čase voľna - počas slovenských sviatkov k prehliadkam so sprievodcom v slovenčine!

Mimoriadnym „špeciálom“ pre hostí zo Slovenska bude počas slovenských sviatkov ponuka sprievodcovských služieb po rímskej mestskej štvrti v slovenčine. O 10.00, 12.00, 14.00 a 15.30 hod. majú hostia možnosť pripojiť sa k jednohodinovej prehliadke so sprievodcom.

Rímska mestská štvrť: od 10.00 (iba sviatok!), 12.00, 14.00, 15.30 hod.
Príplatok k vstupenke/osobu/lokalitu výstavy: € 3,-

 

 

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Michaela 07.01.2020, 16:09

    Chceli sme tam byť 10 minut, nakoniec sme tam boli 2 hodiny

  • Oli 14.12.2017, 18:50

    Riadna prechádzka, zvládnete aj so škôlkármi.

  • Mari 09.12.2017, 21:34

    Unikatne prostredie. Moj Miško to tam jednoznačne zbožňuje.

  • ľudmila 05.12.2017, 23:03

    zaujímava historia aj pamiatky pre deti a rodiny okolie zámku

  • ľudka 05.12.2017, 13:33

    zaujímava historia

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár