18. 04. 2024 Valér 12°C Prehánky

Goralský dvor

Autor: goralskydvor.sk, Foto: goralskydvor.sk
Adresa:Dunajec - Tour, Goralský dvor, Ladislav Simoník, Haligovce 188 065 34 Telefón:+421 905 389 413, +421 907 764 982 E-mail:info@goralskydvor.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Goralský dvor sa nachádza pri hlavnej ceste v smere Stará Ľubovňa – Červený Kláštor, od ktorého je vzdialený 3 km.


Súčasťou Goralského dvora je 14 chát, Slovenská reštaurácia, letná Koliba, futbalové a volejbalové ihrisko, záhradné šachy, ruské kolky, detské ihrisko s hojdačkami aj pre dospelých, požičovňa bicyklov, raftov a kajakov, camping pre prívesy a stany. Na pobyt si klient môže doviesť aj svojich štvornohých priateľov. Celý areál strážia dvaja štvornohí priatelia.

V blízkosti areálu sú turistami vyhľadávané Haligovské skaly, Prístavisko pltí, Národopisné múzeum v Červenom Kláštore. Okolie poskytuje veľa možností pre aktívny oddych a turistiku pešo, horskými bicyklami do blízkeho okolia a Poľska na priehradu a zámok v Niedzici, výstup na Tri Koruny, hrebeňové pochody cez Haligovské skaly a poľského kúpeľného mestečka Sczawnica. K dispozícii je možnosť vozenia na pltiach. Nájdete tu aj skanzen dobových strojov a ZOO v Goralskom dvore.

Ubytovanie: 

Turistické chaty,typ bungalovy
Každá chata má 3 samostatné uzamykateľné izby ( 1/2, 2/3) , soc. zariadenie, sprchu a teplú vodu. V zimnom období sú vykurované. Pre rodinné pobyty je možné si prenájat celú chatu, s možnostou pristavenia si stanu pri chate, a využivania soc. zariadení v chate a detského ihriska.

Camping ***
Nachádza sa v areáli Goralského dvora. Je vybavený samostatným sociálnym zariadením so sprchami a teplou vodou, 2 x kuchyňou s riadom, varičami, rýchlovarnými kanvicami a mikrovlnnou rúrou, práčovňou so žehliarňou a soc. zariadením pre telesne postihnutých. Možnost napojenia na elektrickú energiu 230 V, vodu a kanalizáciu na chemický odpad. Na stolovanie je možné využit otvorené a kryté ohniská so sedením a priestor na prípravu jedál s priestorom na umývanie riadu. Pre deti slúži detske ihrisko s hojdačkami. Zariadenie je vybavené bezbarierovym prístupom aj do reštaurácie.

Reštauračné služby: 

V štýlovej reštaurácií, v kolibe, pikniky, Goralské večery v kolibe pri fakliach s muzikou, Goralské svadby, občerstvenie na plte, štýlový jedálny lístok, goralské a slovenské špeciality.

Slovenská reštaurácia: jej kapacita je 110 stoličiek. Pozostáva z troch miestností, s možnosťou vzájomného prepojenia. Celá reštaurácia je prepojená na priľahlé terasy a Kolibu. Využíva sa na spoločenské posedenia s tanečným parketom,školenia, svadby, alebo učebne.

Letná Koliba: jej kapacita je 100 miest s možnosťou rozšírenia do 250 miest. Je vybavená otvoreným ohniskom, na ktorom sa pripravujú rôzne špeciality. Vo večerných hodinách je osvetlená fakľami. Využíva sa na pikniky pred alebo po splave na pltiach, spoločenské posedenia, vystúpenia ľudových súborov, večerné sedenia a svadby. Pripravujú sa rôzne špeciality Na spríjemnenie sedenia v kolibe ako aj v reštaurácií hrá Goralská muzika a voľné chvíle sa dopĺňajú krátkym vtipným programom - dojenie baranov, mlátenie prázdnej slamy cepami, zatĺkanie klincov, rezanie dreva.

Cenník

 

 

Mapa: N 49° 22′ 60″ E 20° 26′ 23″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Eva Palascakova 04.12.2022, 20:17

    Výborná kuchyňa, krásne prostredie, výborný personál.

  • GEP 27.11.2020, 21:06

    Kuchyňa za nas top,pre decka preliezky a pekne okolie. Ked má človek čas treba sa aj tu zastaviť

  • Marcel 27.07.2020, 10:19

    Ja som bol pred dvoma dňami z deťmi stanovať v kempe Goraľsky dvor a bolo super odporúčam ,každému je tam čisto ,vreštauracii varia výborne všetko z domácich produktov všetko si chovajú sami ,krásne okolie ,majitelia sú ústretový ,poradia ak treba . (Ak si chce niekto niečo uplatňovať ako ten pán mikodel najprv sa opýtam informujem či sa to dá ,logicky nie?, najprv využíva služby a potom buzeruje že niečo je zle ) Z mojej strany bolo tam super .

  • mikodel 17.07.2020, 10:59

    ak si chcete uplatniť rekreačný príspevok neodporúčam využiť lebo bol problém s vydávaním dokladov a pani, od ktorej sme žiadali potvrdenie bola veľmi protivná

  • Anna 04.01.2019, 16:10

    Goralsky dvor som navštívila pred 10 rokmi. Krásne prostredie, ako stvorené na oddych, veľmi priateľský personál, aspoň v tej dobe bol

  • Mária S. 06.12.2018, 16:01

    Varia tam ozaj veľmi dobre

  • Zuzana 02.12.2018, 18:28

    vyborna kuchyna, vsetci sme si skvele pochutili

  • Mária Svoreňová 14.12.2017, 19:30

    Pekné prostredie ,výborná kuchyňa s príjemným personálom.Určite sa sem vrátime.

  • Anton 27.12.2016, 15:02

    Veľmi pekná príroda, výborné prostredie na oddych a relax, veľa možností na výlety do okolia...

  • maria 05.12.2016, 19:16

    Príjemné prostredie, miesto pre turistiku, blízko aj klastor, splav Dunajca, či rafting, výborná slovenská kuchyňa. Pred reštauráciou preliezky pre deti.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár