16. 04. 2024 Dana/Danica 11°C Dážď

Domček na strome v Kačínskej doline

Autor: Laura , Foto: Mestské lesy v Bratislave
Adresa:Cesta mládeže, 2835/22, 831 01 Bratislava Telefón:+421 2 547 890 34 E-mail:info@ba-lesy.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Tree house, alebo domček na strome v Kačínskej doline je prvý svojho druhu nie len v Bratislave, ale aj na Slovensku.


Ďalším zaujímavý projektom, ktoré pripravili Mestské lesy v Bratislave v spolupráci s Magistrátom Hlavného mesta SR Bratislavy pre širokú verejnosť, je domček na strome, ktorý sa nachádza v Kačínskej doline nad chatou Kačín a bude slúžiť záujemcom o nocovanie v prírode.

Cieľom je ponúknuť ľuďom netradičný zážitok, počas ktorého je možné jedinečným spôsobom vnímať všetkými zmyslami okolitú prírodu a tak hlbšie spoznať les. Pobyt v domčeku je maximálnym zážitkom, keď vnímate energiu stromov prechádzajúcich domčekom, počúvate zvuky lesa, pozorujete život v korunách stromov, ako aj ranné prebúdzanie sa okolitej prírody. Je to spôsob ako sa zastaviť z každodenného zhonu, prečistiť si myseľ, oddať sa meditáciám.

Domček v korunách stromov sa nachádza v Kačínskej doline na území Vinohradov v mestskej časti Nové Mesto vo výške 6 m nad zemou. Je zaistený oceľovými lanami, pomocou ktorých je zavesený do koruny stromov. Oceľové laná sú podložené dubovými doštičkami a nezasahujú do stromov. Do domčeka a dostanete točitým schodiskom. Je určený maximálne pre 3 osoby vrátane detí s možnosťou prenocovania. Terasa je zabezpečená zábradlím a ochrannou sieťou. Celková rozloha objektu je 26 m2. Domček sa skladá z vnútornej časti s veľkoťou 15 m2 a z vonkajšej terasy so stolíkom a stoličkami s rozlohou 11 m2. 

Vybavenie domčeka: manželská posteľ a ďalšie samostatné lôžko. Lôžka sú vybavené perinami s posteľnou bielizňou. V domčeku bude inštalované kúrenie a navyše sú tu zaujímavé dizajnové prvky. WC je riešené suchým záchodom. Voda na umývanie je v zásobníkoch, suchá toaleta je vo vzdialenosti 20 m od domčeka. Elektrina nie je zavedená. Asi 50 m od domčeka je k dispozícii altánok a ohnisko na opekanie. 

Cena za pobyt v domčeku je 100 EUR/noc.

Záväznú objednávku posielajte na: info@ba-lesy.sk .
Domček sa prenajíma od 10.10.2016.

Mapa: N 48° 12′ 39″ E 17° 4′ 12″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár