19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Dedinka remesiel a umenia Abeland

Autor: Danica, Foto: abeland.sk, ezahorie.sk
Adresa:Karpatská 1044, Lozorno 900 55 Telefón:0918 795 686 www:stránka organizátora
Hodnotenie:

V jedinečnom prostredí karpatských lesov neďaleko Bratislavy, v Lozorne nájdete rodinnú farmu Abeland. V Lozorne treba odbočiť smerom k priehrade a pokračovať smerom na Košariská. Z asfaltky odbočíte doprava až za zákazom vjazdu na malé parkovisko.
 
Okrem tradičných remesiel, zvieratiek, čistej prírody, ekologickej architektúry a permakultúrnych záhrad tu nájdete aj sympatickú čajovňu. Počas každej soboty sa v dedinke dejú rôzne tematické programy zamerané hlavne na zachovanie tradičných remesiel, kultúry a stretnutie rodín s priateľmi.
Pre verejnosť je farma otvorená v sezóne LEN v soboty od 10.00 hod. do zotmenia.
 
Vstupné je dobrovoľné.

V dnešnej dobe mnohým rodinám chýba dostatok spoločne prežitého času. Uvedomujúc si túto situáciu rozhodli sa v Abelande spraviť niečo, čo je v ich silách a tak svojou troškou prispieť k zachovaniu pravých hodnôt v spoločnosti. Pozývajú Vás prežiť vzácny čas v dedinke. Pripravili program, ktorý je určený najmä pre rodiny s deťmi, ale aj bez detí, budúce rodiny, či skupinku priateľov, ktorí majú chuť na niečo nezvyčajné. 

Otvorené v sezóne okrem zimy a letných prázdnin v soboty od 10.00 hod. do zotmenia.

 

Rodinné dobrodružstvá

Rodinné dobrodružstvá sú vlastne veľmi špecifické "teambildingy" so zameraním na rodinu. Je na Vás, pre ktorú dobrodružnú cestu sa rozhodnete. Na začiatku každej budete zoznámení so všetkým co budete potrebovať, dostanete základnú výbavu, mapu a listinu, ktorá Vás povedie ako ďalej. Ostatné, ako ten čas prežijete a ako jednotlivé časti zvládnete, je už na Vás. V dedinke Abeland a jej blízkom okolí sú pripravené podmienky, v ktorých môžete prežiť jedinečné dobrodružstvo.

Vyberte si cestu, ktorá vás najväčšmi láka: 

  • LovecDrsné lovecké podmienky pre celú rodinu, kde každý bude musieť preukázať svoje zručnosti. Spoznajte aké náročné je zaobstarať si obživu, uloviť a upiecť ryby na ohni a k tomu si od zrnka pšenice upiecť chlieb. Zvládnete si pripraviť svoj pokrm alebo ostanete hladní ? Čas trvania: 4 hodiny, odporúčaný vek: od 6 rokov, vstupné: 29 EUR pre celú rodinu bez ohľadu na počet členov, najmenej však 2 osoby.
  • Gazda - Keď sa necítite na drsných lovcov, vstúpte do sveta syrárskeho remesla. Aké to je podojiť kravu a vlastnoručne si vyrobiť čerstvý syr. A k nemu chrumkavý bochník chleba upečený od zrnka pšenice vlastnými rukami chutí najlepšie. Čas trvania: 4 hodiny, odporúčaný vek: od 6 rokov, vstupné: 29 EUR pre celú rodinu bez ohľadu na počet členov, najmenej však 2 osoby.

Lezecká dráha Abeland

Viete aký je pohľad na svet z koruny starého buka? Alebo lietanie zopár metrov nad zemou? Zažite toto lezecké dobrodružstvo, a vyskúšate si svoju zručnosť vyliezť po rozprávkovom strome s drevenými chytmi, šplhať po lane či zdolať lanový rebrík, aby ste z 20 metrovej výšky videli svet novými očami.

Lezecká dráha sa skladá z lezeckého stromu, lanovej lezeckej dráhy a lanoviek

  • Lezecký strom - je atrakcia kde si môžete vyskúšať lezenie po strome pomocov drevených chytov, lana a lanového rebríka. Vhodné pre deti už od 6 rokov, alebo pre toho kto si trúfa a nemá strach z výšky. Cena samostatne za strom: 3€ jedno vylezenie.
  • Lanová lezecká dráha - jedná sa o okruh 9 rôznych na seba nadvezujúcich prekážok. Každá prekážka si vyžaduje špecifickú šikovnosť a zdatnosť pre jej úspešne zdolanie. Vyžaduje si vlastné istenie lezca, ktorému musí lezec z bezpečnostných dôvodov perfektne rozumieť. Preto je táto atrakcia vhodná pre trochu starších, potrebná je výška asi 140cm. Cena: 4€ na 30 minút.

Okrem toho v Abelande ponúka miestny kováč aj možnosť vyskúšať si prácu so žeravým železom, pri čom sa vám bude venovať (cena je cca 3 € na 15 minút), alebo streľbu z historického luku 8 striel - 1 €.

Mapa: N 48° 19′ 22″ E 17° 4′ 47″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Kristína Bodišová 07.01.2023, 10:48

    Milujeme farmy a táto je super

  • Zuzana 23.11.2022, 08:39

    fajn výlet. Boli sme tam s kamošmi. Krásne prostredie.

  • Veronika 01.05.2021, 17:36

    V porovnani s inými farmami veľké sklamanie - hviezdička len za roztomilé kozliatka.
    Na pitie žiadna voda, len sladká limonada v papierovom pohári bez veka, nepraktická na prenášanie, keďže dieťa len tak pol litra nevypije. Papierová slamka sa po polhodine rozmocila v pohári.
    Fazulova polievka studena (nie vlažná) a bez chuti, ani stopa po klobasle, , udenom mäse a zemiakoch.
    Bryndzové halušky - čierny zlepenec s bryndzou a minimom oskvariek - taktiež úplne studene.
    Dodržiavanie nejakých covid opatrení žiadne - návštevníci bez ruska sa tlačili v rade na jedlo i pri zvieratkách.

  • sona 19.11.2014, 16:06

    prijemne prostredie, ale za pekneho pocasie to byva velmi plne, najma, ak sa chcete aj najest...

  • Zuzana 25.04.2014, 18:51

    pekne, zaujimave prostredie a aj akcie

  • Martina 25.04.2014, 17:22

    vrelo odporucame :)

  • Denka 24.04.2014, 21:53

    Vraciame sa pravidelne, absolvovali sme aj niekoľko akcií ku Dňu matiek. Odporúčam.

  • Ida 10.04.2014, 14:14

    Super!

  • Dena 05.12.2013, 22:28

    Navštevujeme niekoľkokrát ročne, "akcie" sa konajú pravidelne a vždy sú tematicky zadelené. Malým mínusom sú chýbajúce chodníčky, po daždivom počasí je všade blato, odporúčam určite návštevu v gumákoch! :-) Inak fajn, deti sa aj vždy niečomu priučia.

  • Renata 02.12.2013, 20:09

    nádherné, nekomerčné, príjemné, rodinné prostredie kde sa nedá cítiť zle i keď vám dieťa na jar čľupne do rybníčka a je celé mokré i keď o ďalších 5 minút zapadnete autom na parkovisku do bahna..... a pri vyťahovaní sa lano roztrhne ..... je tam úžasne i keď je vám do plaču .... lebo je tam vždy krásne vďaka všetkým človiečikom, domácim i návštevníkom... Toto všetko hore opísané sa stalo počas našej prvej návštevy ktorá ale nebola posledná. No a ešte keď ochutnáte wou domáci syr a chlieb ..... úžasná rodinka Ábelová ďakujeme

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár