26. 04. 2024 Jaroslava 13°C Polooblačno

Zážitkový svet Mendlingtal - Drevo a jeho ťažba

Autor: Simona, Foto: erlebniswelt-mendlingtal.at
Adresa:Lassing 19, 3345 Göstling an der Ybbs, Rakúsko Telefón:+43 (0) 7484 7289 E-mail:info@goestling-hochkar.at www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Kedysi zdobili veľké množstvo alpských potokov a riek vodné kanály, riečne brány, hrádze, mlynské kolesá a priehrady. V údolí Mendlingtal všetko opäť starostlivo postavili. Ide o pozvánku na cestu do časov, v ktorých boli potoky a rieky dopravnými cestami pre drevo.

Pôsobivé kaňony, kľukaté potôčiky so pstruhmi, či rôznorodý život rastlín - to je príroda priamo v Mendlingtal. Okrem toho, však, Mendlingtal priťahuje aj inými zaujímavosťami. Letmý pohľad do života kováčov a drevorubačov je k nahliadnutiu v starom kováčskom dome. 140-ročný mlyn, historická pekáreň chleba, či 100 rokov stará benátska doska, ktorá je poháňaná vodou. Deti si môžu vyskúšať lesnú cestu a prejsť sa bosé po rôznych povrchoch na špeciálne pripravenom chodníku. Stará píla priblíži, ako sa kedysi rezalo drevo, mlyn poháňaný vodou zas ako sa kedysi mlela múka. 

Dĺžka chodníka, ktorý vedie pozdĺž celého zážitkového sveta je približne 3,5 km, je vhodný i pre menšie deti (nie pre kočíky). 

Otvorené od 1. mája do 31. októbra
Denne od 9:00 do 17:00
Každú prvú nedeľu a tretiu sobotu v mesiaci sú o 13.30 hod. organizované ukážky dobovej ťažby a transportu drevaTu môžu návštevníci zažiť, ako sa kedysi drevo prepravovalo priamo po vode až do údolia. 

Prehliadky pre skupiny kedykoľvek po predchádzajúcej dohode.

Cenník:

Dospelí € 8 -
seniori € 6 -
deti € 5, -


Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Milena 06.01.2019, 13:59

    Pekna vychadzka po drevenych mostikoch a schodikoch ponad rieku. Zaujimave a zvladnutelne aj pre rodiny s mensimi detmi.

  • ľudmila 05.12.2017, 12:24

    pekný chodník

  • Lola 01.12.2016, 18:50

    Super naucny chodnik po drevenych mostikoch a schodoch napriec udolim, idealne aj pre rodiny s detmi. Na oboch koncoch udolia su rozne atrakcie a hracie prvky pre dospelych aj deti. Napr.moznost dojit drevenu kravu

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár