19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Rabkoland - poklad medzi poľskými zábavnými parkmi na dosah ruky

Autor: Annie, Foto: Rabkoland.pl, PR správa
Adresa:Rynek, 34-700 Rabka-Zdrój Telefón:+48 570 390 988 E-mail:park@rabkoland.pl www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Jar plná zelene je ideálny čas rozhodnúť sa pre rodinný odpočinok. Na juhu Poľska, takmer na samotných hraniciach so Slovenskom, sa nachádza neobyčajné miesto plné jedinečných atrakcií pre deti. Hovoríme o zábavnom parku Rabkoland, ktorý je už roky jedným z najväčších turistických pokladov Rabki-Zdrój a celého regiónu Podhalie.

Komplex sa môže pochváliť bohatou, už 35-ročnou tradíciou. Ide o kombináciu zážitku s moderným pohľadom na dobrú zábavu. Všetko sa opiera na tematickej a pútavej zápletke, ktorú v parku vidno takmer na každom kroku. Dnes sa objekt rozprestiera na ploche 2 hektárov, pozostáva zo 6 tematických zón a takmer 50 atrakcií. Čo však fascinuje a pobaví najviac, sú ikonické miesta ako Veľký Ohýbač Času (ruské koleso) alebo Požierač skál. Srdcia najmladších ukradne aj najnovšia tematická zóna - Farma tety Marušky na čele so Zeleninovými vežami. Deti v nich využívajú nielen ďalekohľad na pozorovanie, ale aj vyhliadkovú plošinu či 12-metrovú šmýkačku, ktorá je skutočným zážitkom! Každá atrakcia má svoju históriu, identitu a jedinečný názov. Najmladší môžu padnúť do náručia vikingského sveta alebo sa vybrať do krajiny vynálezcu Krucabomby.

Rabkoland LOW 63

Zdroj: rabkoland.pl

No čím by bol Rabkoland, bez jeho malých hrdinov? Atrakcie a celá výzdoba objektu sa odlišuje svojou tematikou, vychádzajúc z rozprávkovej histórie parku a osudu veselej skupiny. O dobrú náladu a zábavu sa starajú krokodíl Oskar, klaun Mareček a pán Čmeliak. Spoznaním histórie Krucabomby či Irenkiných ovečiek si deti rozširujú obzory. - No dôležité je, že je to zábava spojená so vzdelávaním, ako aj stimulácia kreativity. Malí hostia vďaka unikátnym miestam získavajú vedomosti z oblasti prírody, geografie alebo histórie. Spoznávajú miestnu kultúru a zábavou pod holým nebom si zlepšujú psychomotorickú kondíciu - vysvetľuje Kamil Lech, hovorca Rabkolandu.

Nové atrakcie upútajú zrak

Zábavný park sa neustále rozvíja a túto sezónu pripravuje pre návštevníkov nové atrakcie. S prvým otvorením brán objektu (28. apríla) mohli deti a ich rodičia využiť novú Loď Vikingov. Je určená pre hostí s výškou od 105 cm a môže ju využívať 24 detí alebo 18 dospelých súčasne. Je to poriadna dávka emócií a cestovania až do neba. Najmladší každú chvíľu navštívia Záhradku, naplnenú obrovskou zeleninou. Uvidíme tam gigantickú mrkvu, paradajky aj reďkovky. Okolo sa objavia didaktické tabule zamerané na vzdelávanie. V Špajziarni sa zase hostia stanú súčasťou dobrodružstva s hrajúcimi sa myškami. Nájdete tam 5 miestností plných predmetov a nástrojov.

Rabkoland LOW 86

Zdroj: rabkoland.pl

V Rabkolande po vyčerpávajúcej zábave čaká na návštevníkov až deväť gastronomických bodov! V reštauráciách sa podávajú chutné obedy, ako aj rýchle a sýte občerstvenie a sladkosti, vrátane zmrzliny alebo vaflí. Hostia si môžu dať skvelý obed v Pasibrzuchu, ochutnať klasické talianske delikatesy v Pizzerii pod Palmami alebo sa ponoriť do sveta sladkostí v Sladkej Irene.

Očarujúca lokalita. Slováci si park obľúbili

Rabkoland rady navštevujú rodiny s deťmi (od 2 do 10 rokov), a to vďaka jedinečným atrakciám, ako aj výbornej polohe a dobrej dostupnosti. Ocenia to nielen poľskí, ale aj slovenskí turisti, ktorí sa do objektu často rozhodnú prísť práve pre blízkosť hraníc. Park sa nachádza len asi 40 km od Slovenska! Mnoho ľudí sa preto radi rozhodnú pre cestu do Poľska. Veľkým plusom je aj otázka kultúrnej podobnosti, srdečnosť obyvateľov severného suseda a atraktívne ceny.

Rabkoland LOW 21

Zdroj: rabkoland.pl

Ďalšou výhodou je malebná poloha Rabkolandu. Hostia oceňujú nielen jedinečnú krajinu pohoria Podhalia, ale aj nádhernú a zdraviu prospešnú mikroklímu v Rabke-Zdroju. Mesto susedí s úchvatnou horskou krajinou, čo je tiež obrovská devíza - dodáva Kamil Lech. Príchod do Rabky-Zdrój a návšteva areálu je hotovým receptom na oddych, relax a zábavu. Už dnes sa teda oplatí nasmerovať zrak k prihraničnému parku, najmä preto, že ho máte takmer na dosah ruky.

Otváracie hodiny:

  • otvorený denne od mája do októbra

máj august
10.00-18.00 h. (pondelok-nedeľa)
V prípade zlého počasia možná zmena otváracích hodín!

Cenník TU

 

Mapa: N 49° 36′ 31″ E 19° 56′ 54″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Lenka 06.09.2016, 11:05

    Tento park sme boli navštíviť začiatkom apríla, čo bol skvelý nápad, nebolo to tam preplnené, 5. ročná dcérka si to skvele užila. Myslím, že sa to cenovo oplatilo oproti jarmokom, ktoré sa konajú na Slovensku, a hlava sa krúti už len pri kúpe žetónov :). Jediné mínus dávam za platenie, ktoré nieje možné v €, a po blízku sme ani žiadny bankomat nenašli.

  • Ja 03.09.2016, 11:00

    No a ja som tam nebola

  • Lucia 29.08.2016, 18:13

    Zhodnotila by som to ako tradicne jarmocne kolotoce a atrakcie na jednom mieste. Strasidelny hrad mi pripomenul detstvo :) Deti si to poriadne uzili, je super ze atrakcie mozu vyuzivat neobmedzene. Myslim ze deti tak do 8 rokov si to uziju riadne, pre tie starsie to uz nemusi byt az take "wau".

  • Aja 22.08.2016, 14:18

    Ak travite dovolenku na Orave, Rabkoland odporucam. Boli sme tam so 6 rocnou a 2 rocnou dcerkou a obe sa tam super zabavili. Su tam atrakcie pre male aj velke deti. Plati sa zlotymi, ale v areali je zmenaren, takze v pohode. Len by to mohlo byt otvorene dlhsie ako do 18.00 hod. Tiez by sa tam zisla nejaka restauracia navyse. Na pizzu sa cakalo vyse hodiny....inak niet co vytknut.

  • Lenka 03.07.2016, 19:39

    Krasny park plny zábavy a oddychu. Strávili sme tu príjemný den a syn bol nadšený so všetkých tých atrakcii. Ani nevedel povedať co sa mu najviac páčilo. Je skvele ze sa da platiť aj kartou a hned za vstupom je možné zmeniť si Eura na zlote.

  • Mariana 22.11.2015, 22:54

    Odporúčam veľmi - strávili sme tam krásny deň plný zábavy a detskej radosti...deti nechceli odtiaľ ani odísť. Je to vhodné pre deti tak do 12 rokov, pre starších sú tam tak asi 3 kolotoče.

  • Tina 20.11.2015, 21:01

    je tam krasne,velmi sa nam pacilo,v lete ideme zas

  • slávka 11.09.2014, 10:39

    Boli sme spokojní. Máme to blízko, takže určite ešte pôjdeme.

  • stanaa 19.04.2014, 00:10

    dokonalé pre deti, odporúčam, my pôjdeme zase

  • delfynka 12.12.2013, 17:21

    Je tam krásne, deťom sa tam veľmi páčilo a nechceli ani domov ísť. Určite treba ísť pozrieť.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár