19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Rozprávková dedinka Habakuky

, Foto: Habakuky
Adresa:Donovaly-Mišúty Telefón:+421 911 822 034 E-mail:info@habakuky.eu www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Nechajte sa vtiahnuť do sveta fantázie a prežite rozprávkové chvíle v každom veku. Pýtate sa kde? V pôsobivom prírodnom prostredí na Donovaloch existuje, pre malých i veľkých, jedinečná rozprávková dedina Habakuky - Dobšinského rozprávkový svet.

Tvoria ju domčeky v štýle ľudovo-fantazíjnej architektúry, ktorým dominuje Škrupinkový zámok s jazierkom, amfiteáter s kapacitou cca 200 osôb a obchodný dom KÚRNIK ŠHOPA SENTER. V dedinke sa za občerstvenie či suveníry platí originálnou habakukáčskou menou – zlatými a striebornými mincami HABAKUKY, ktoré sa zamieňajú v zmenárni a nainštalovaných bankomatoch.

Autentické prostredie dedinky ožíva od polovice mája do konca júna pre školské výlety a organizované skupiny. Hlavná sezóna prebieha vždy v mesiacoch júl a august, pričom dedinka je otvorená každý deň. V prípade nepriaznivého počasia je však dedinka zatvorená. Náplňou návštevy rozprávkovej dedinky sú interaktívne divadelné predstavenia slovenských ľudových rozprávok v podaní hereckých súborov, vo vybraných domčekoch sa predvádza remeselné umenie našich predkov a šikovní animátori vedú deti ku kreatívnej činnosti v tvorivej dielni Negrambľoš.

Oddychovú zónu tvorí priľahlá lúka s detským ihriskom, preliezkami a hojdačkami. Na objednávku je pripravený špeciálny program pre organizované eventy. Aktuálne dianie v dedinke Habakuky môžete sledovať na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

V letnej sezóne 2023 (1.7. - 3.9.) sme si pre Vás pripravili zaujímavý program:

  • 10:00  -  Otvorenie dedinky s animátormi v kostýmoch a oboznámenie návštevníkov pri bráne
  • 10:30  -  Zlatá priadka
  • 11:00  -  Animátori a ich herecký vstup
  • 11:30  -  Medovníková chalúpka
  • 12:30  -  Koncert - kvíz s kapelou Habakuka
  • 13:30  -  Rozprávka Soľ nad zlato (5. učinkujúcich hercov)
  • 14:30  -  Tri prasiatka
  • 15:15  -  Vstup animátorov (tanečná škola)
  • 15:30  -  Zlatá priadka

Zmena programu vyhradená! V prípade koncertov, či iných kultúrnych podujatí si prevádzkovateľ vyhradzuje právo na zmenu otváracích hodín!

Vstupné a otváracie hodiny >> TU  

 

Mapa: N 48° 52′ 47″ E 19° 13′ 56″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Lujza 05.06.2022, 22:03

    Obrovské sklamanie, v domčekoch nič len prach a špina, terén príšerný, môžete si nohy polamat, na hranie pre deti nebezpečné preliezačky, a program teda rozprávky úbohé. Neodporúčam.

  • Patrícia 26.07.2021, 14:53

    Boli sme v Habakukoch v auguste 2020 a niečo hrozné. Rozprávka o Zlatej Priadke, ktorá sa pre nepriaznivé počasie konala v stodole, bola pre nášho syna traumatizujúca. "Herečka", ktorá predstavovala Martinka Klinkáčika a ktorej empatia asi nikdy nič nehovorila, sa opýtala detí, že či si zapamätali ako sa volá. Prihlásili sa deti ako aj náš syn a vykríkol Martinko Klinkáčik, to čo nasledovala, nemalo nič spoločné ani s amatérskym divadlom. "Herečka" začala po ňom vrieskať, že prečo to Priadke prezradil a prišla k nemu a vrieskala mu rovno do tváre. Náš syn tam chytil záchvat plaču a ona mu ešte pridávala. Ľudia sa začali dookola obzerať a hľadať rodičov, boli sme ďalej, aby sme uvoľnili menším deťom miesto. Preskočila som pár detí a vzala malého na ruky a "Herečka" išla stále do neho. Ľudia boli pobúrení a my v šoku, že niečo takéto sa môže stať na detskom predstavení. Dlho sme ho upokojovali. Chcela som tento komentár napísať už pred rokom, ale nejako mi to časovo nevyšlo. Ale dnes ma motivovala kamarátka, ktorá sa vrátila z Donovalov a rozprávala hrozný zažitok z Habakukov. Boli na divadelnom predstavení o 12nástich mesiačikoch a že na javisku tam len vrieskali. Že musela syna z tade zobrať lebo bol veľmi vyplašený. Ešte by som chcela dodať, že náš syn nie je nijaká citlivka, ale v tej situácii by aj dospelého rozplakala "Herečka" Martinko Klinkáčik. Chalúpky mohli byť krásne tak pred 10siatimi rokmi, bufet má ponuku, ktorej sa ponuka nedá ani nazvať. No, myslím si, že by nám mali dávať pri pokladni vstupné, za to, že tam niekto vôbec vstúpi. Iste viete tie peniažky investovať do lepších atrakcií na Donovaloch, ako napr. Myšiačikov vodný svet, bobová dráha, či Donovalkovo. Habakuky už nikdy nenavštívime. Pekná myšlienka, ale ďaleko od reality. Bohužiaľ.

  • Dana 07.01.2020, 22:38

    Habakuky deti neuveriteľne nadchli. Rozprávkové predstavenie, kostýmy a aj herci naozaj dokázali upútať od začiatku až po samí koniec. Zvieratá, domčeky. Super, možno trošku zrevitalizovať. Vstupné vysoké a predražené občerstvenie, jedlo...

  • Stanka 06.01.2020, 13:46

    Boli sme tam 2x. Zdá sa mu všetko už opotrebované, bolo by dobré trošku investovať.
    Ceny sú ozaj vysoké, no deťom sa páči.

  • Martina Holecová 29.11.2019, 18:28

    Pekné prostredie a atrakcie pre deti - odporúčam

  • Didi 24.11.2019, 12:27

    V Habakukoch sme boli 3x a určite ešte zopakujeme,mínusom je vyššie vstupné,ale deti sa vždy zabavili a boli nadšené z divadielok,syn dodnes spomína na Divadlo o Jankovi Hraškovi,areál je krásny a aktivity pre deti zábavné,odporúčame.

  • Renka 10.07.2019, 11:30

    Vysoké vstupné, suveníry ani nehovorím. Piaty rok tie isté rozprávky, treba zmenu. Inak herci sú super. Výber jedla pre deti nič moc, len hranolky a samé somariny. Preliezačky a hojdačky v hroznom stave. Ďakujem tento rok určite návštevu vynecháme. Plán dobrý, ale to slovenské podnikanie na zaplakanie.

  • Viera M. 23.11.2018, 22:22

    Trochu velke vstupne, na to co ponukaju. Domceky su pekne z vonka, vo vnutri sme cakali viac domcekov rozprakovo doladenych. Predstavenia su pekne, no skor pre starsie deti. Vsetko sa plati navyse a je to dost drahe..... aj ponuka obcerstvenia je draha a mala.

  • Mgr. Martina Drienova 18.10.2018, 17:16

    Chodím s deťmi každý rok, ale musím povedať, že rok od roku horšie a horšie. Areál zanedbaný, rozťahaný a okrem pekných domčekov z rozprávok a rybníka Vás prostredie ničím nezaujme. Práve naopak, hneď do oka človeku padne akási čínska budova, v ktorej sa síce hrajú predstavenia, no vôbec sa do slovenskej rozprávkovej dedinky nehodí. Chcelo by toviac menších domčekov. Rozprávky pekné, ako každý rok, hlavne Medovníková chalúpka a Martinko Klingáč, no rozprávka o drevenej krave sa nepáčila ani len mojim deťom, pretože ju nepochopili. Bábkové divadlo v čiernom meste bolo zbytočne dlhé, no našťastie ju herci zručne odohrali a zabavili nás.

    Navyše k hercom. Rozprávala som sa s niekoľkými. Boli príjemný, ochotný a plný rozprávkovej nálady.

    Nápad s HABAKUKMI, ktorými sa dá platiť je síce pekný, no nepozorný ľudia, ktorý Habakuky navštevujú pravideľne si ani len nevšimnú zdražovanie. A to nie len v jedle, ale hlavne v suveníroch. Ale stále nechápem prečo, keď mám na lístku napísané, že je to poplatok za členské na 1 deň, tak sa nemôžem do areálu vrátiť.

    Jediné, za čo som dala bod sú už spomínaný herci a nápad na brožúrku, ktorej autora by som rada spoznala.

  • LILKOVI 20.07.2018, 16:20

    dobrý den najprv sa ma pani v pokladni snažila oklamat na vstupnom pevne verím že to nebol úmysel a hrozne velké sklamanie pre môjho malého synčeka zaplatili sme síce menšie vstupné ale nikto nám nepovedal že kvôli trošinkému poprchávaniu budu yatvárat čiže sme vstúpili niečo o pol 4 a zatvárali o 16h.dost me to naštvalo doslova nás vyhánali aj sme si zamenili tie ich peniažky chceli sme si niečo kúpit a to jednanie??? rychlo rychlo zatvárame a ešte drzost pani pokladníčky?videli ste niečo?ked som sa ohradila že nás nikto neupozornil že budú zatvárat bolo mi drzo odpovedané že to majú na plagáte takže sa radšej presvečte pred vstupom aké je počasie a či nezatvárajú pekne dakujem za sklamanie môjho synčeka a za zbytočne utratené peniaze to si niekto pekne namastil kapsy

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár