19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Kurzy pre detičky v RC Hviezdička

Autor: Annie, Foto: rchviezdicka.sk
Adresa:RC Hviezdička, Ul. 9 mája 74, Banská Bystrica Telefón:+421908 200 654 E-mail:mc.hviezdicka.bb@gmail.com www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Hocus-Lotus – angličtina pre najmenších:

Intenzívny kurz anglického jazyka pre detičky od 1,5 roka do 6 rokov
Kurz pre detičky s maminkami je intenzívnym kurzom, kde celým procesom učenia jazyka detičky sprevádzajú postavičky dvoch Dinokrokov - Hocus a Lotus (Dinokrok je zmiešanina dinosaura a krokodíla). Hocus a Lotus prevádzajú deti rôznymi situáciami hlbokým emočným podtónom. Príbehy sú tvorené jednoducho detsky s využitím najpoužívanejších rečových prostriedkov prezentovaných v krátkych muzikálových pesničkách (príbehoch).  Osvojenie si jedného príbehu trvá 5 týždňov, pričom rodičia majú k dispozícii CD a DVD s textami piesní, ako aj možnosť dokúpiť si ďalší materiál - dinoknižky s farebnými obrázkami vyjadrujúcimi obsah príbehov, aby mohli pokračovať vo výučbe v domácom prostredí.

Intenzívny kurz anglického jazyka pre škôlkarov
Intenzívny kurz Hocus a Lotus v MC Hviezdička je určený pre deti do 6 rokov a celým procesom učenia jazyka detičky sprevádzajú postavičky dvoch rozkošných Dinokrokov - Hocusa a Lotusa (Dinokrok je zmiešanina dinosaura a krokodíla). Hocus a Lotus sprevádzajú deti rôznymi situáciami hlbokým emočným podtónom. Príbehy sú tvorené jednoducho detsky s využitím najpoužívanejších rečových prostriedkov prezentovaných v krátkych muzikálových pesničkách.

Jednoducho a zábavne
Výučba pomocou naratívnej metódy Hocus a Lotus sleduje prirodzený proces osvojovania si cudzieho jazyka. S magickým tričkom sa trieda mení na park Hocusa a Lotusa, kde deti spoločne s nimi zažívajú rôzne dobrodružstvá cudzieho jazyka.

Základom hodín je, že deti nadobudnú k cudziemu jazyku a k učiteľke pozitívny prístup, na hodiny sa tešia, učenie je pre nich zábavou a identifikujú sa s postavičkami HOCUS a LOTUS.

Na Vás a Vaše detičky sa teší Slavka Polgárová, tel.: 0903 121 999

Hviezdičkovský bádateľko:

Rodinné centrum Hviezdička Vás srdečne pozýva na kurz s aktivitami zameranými  na rozvoj zmyslového vnímania, jemnej motoriky a sústredenia s použitím vybraných prvkov Montessori pedagogiky. Aktivity sú vhodné pre maminky s detičkami vo veku od 10-12 mesiacov do 3 rokov.

Na kurze sa venujeme tvorivým, zaujímavým a nenáročným aktivitám inšpirovanými aj Montessori pedagogikou a tieto aktivity tak prispievajú k rozvoju schopností detí. 

Vnímanie vývinových období dieťaťa umožňuje rozvoj v rôznych oblastiach – napr. motoriky, jazykov, matematiky, fyziky – v oblastiach, ktorá Vaše dieťatko práve baví...

Kurz prebieha každý utorok o 9:00 a 10:30
Kapacita kurzu: 8 detičiek
Dĺžka kurzu: 10 týždňov
Info a prihlášky: 0908 200 654, e-mail: mc.hviezdicka.bb@gmail.com

 

Teší sa na vás Martina Macíková, 0908 200 654

Cvičenie na fitloptách:

Deti milujú pohyb a cvičenie na fitloptách využíva prirodzenú detskú potrebu pohybu. Cvičenie je určené pre mamičky s detičkami vo veku od 6 mesiacov do 3 rokov. Jednoduché a hravé cviky na známe detské piesne napomáhajú udržiavať telesnú zdatnosť v dôležitom období telesného vývoja dieťatka. Zdokonaľujú sa pohybové zručnosti a schopnosti dieťatka, keďže nie pri všetkých cvikoch a hrách sa využívajú fitlopty. Pri cvičení je maminka partnerom dieťatku a tým, že sa dieťatko môže spoľahnúť na ruky maminky, môže skúmať nové možnosti svojho tela...

Kurz trvá 10 týždňov (lekcií) + 2 náhradky v prípade telefonického ospravedlnenia vopred, ktoré si môžete vyčerpať vrámci nasledujúceho kurzu.

  • 09.00 – Bábätká
  • 10.00 – Detičky od 12 do 24 mesiacov
  • 11.00 – Detičky od 24 do 36 mesiacov

CUPI-LUPI SALSA:

RC Hviezdička s Jankou Cupákovou Kiabovou Vás srdečne pozývajú na tanečný oddychový kurz pre maminky s miminkami od 2 mesiacov do 1 roka (10kg).

Kurz trvá 10 týždňov a prebieha jeden x týždenne.
Jedna lekcia má 45 minút,
Ak svoje dieťatko nenosíte, my vás to naučíme a nosič zapožičiame.

Ergonomické nosenie pozitívne vplýva na telesný aj duševný vývin dieťaťa. Dieťatko má pocit bezpečia, istoty, cíti teplo matkinho tela. Všetko je mu známe, dieťatko je chránené maminkinou náručou a vychutnáva si pohupovanie do rytmu latinskoamerických tancov. Prídite si „zacupitať“ s Jankou Cupákovou.

Viac info a záujem o kurz nahláste prosím na čísle 0915 509 780.

Šikovné rúčky alebo zamazané pršteky:

Na tvorivých dielničkách si deti vyskúšajú rôzne výtvarné techniky, ktoré napomáhajú rozvoju hrubej a jemnej motoriky. Maľujeme štetcom, prštekmi, kreslíme farbičkami, trénujeme strihanie, trháme papier, priliepame, odtláčame rôzne predmety, modelujeme, navliekame cestoviny. Téma sa vyberá aj podľa ročného obdobia, sviatkov (výroba vianočných a veľkonočných dekorácií, darčeky na Valentína, Deň Matiek, Deň Otcov, masky na karneval a pod.)

Tvorivé dielničky pre deti približne od 2 rokov, je to individuálne, niektoré menšie detičky vedia pekne spolupracovať – v zásade platí, že čím menšie dieťatko, tým kratší čas udrží pozornosť pri jednej činnosti. Ale s pomocou maminky môže aj „malý umelec“ vytvoriť krásne diela.

Tvorivé dielničky “šikovných ručičiek” prebiehajú nepravideľne (raz za dva týždne, prípadne podľa dohody)

Je toho naozaj veľa, čo môžeme spoločnými „šikovnými rúčkami“ vyrobiť a pritom sa aj krásne zamazať.

S batohom cez hory:

S batohom cez hory je turistický krúžok – aktivita mimo materského centra pre rodiny s deťmi. Spolu budeme spoznávať okolie Banskej Bystrice. Výlety a ich termín oznámime pár dní vopred na Facebook stránke alebo e-mailom.Budeme sa tešiť, keď sa k nám pridáte...

Info a organizácia - Slavka Polgárová 0903 121 999.

Malí záhradkári:

Na jar pripravujeme pre rodiny s detičkami jarno-letnú aktivitu, ktorá bude prebiehať v priestoroch materského centra a ako už vidieť z názvu, aktivita sa týka záhradky a všetkého, čo v nej prebieha

Spoločne si pripravíme priestor pred materským centrom, kde si spolu zasadíme hlavne kvietky (možno aj nejakú zeleninku) a o náš minizáhon sa budeme starať polievaním a okopávaním. Deti majú možnosť vidieť, ako z malého semiačka vyrastie mrkvička, alebo kvietok, ako sa treba o záhradku starať a čo to znamená „vypestovať si zeleninku sám a ako nám potom výborne chutí“.

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Veronika 06.01.2021, 16:55

    Hviezdička je síce malé centrum, ale útulné. Radi sme sem chodili na fitlopty a bádateľka.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár