29. 04. 2024 Lea 25°C Skoro jasno

Detskú bankovú aplikáciu TABI pomáhali vytvoriť aj deti

Autor: MS, PR správa

Finančná gramotnosť Slovenska je dlhodobo pod priemerom Európskej únie. Škola na zastrešenie finančnej gramotnosti detí nestačí, má svoje limity.

Tatra banka sa ako spoločensky zodpovedná firma rozhodla prispieť k zlepšeniu v tejto oblasti. Vytvorila novú detskú bankovú aplikáciu TABI, v ktorej sa zamerala hlavne na generáciu Alfa, do ktorej spadajú deti narodené po roku 2010 – ide momentálne o deti 14 a menej ročné.

43ac0aec f74b 40a6 ac98 8c6e3e3c6f1e

Zdroj: sdetmi.com

Digitálne technológie hrajú v životoch ľudí z generácie Alfa veľkú rolu. Akýkoľvek produkt z každej krajiny sveta je pre nich dostupný iba vďaka pár kliknutiam. Preto je finančná gramotnosť pre túto generáciu obzvlášť potrebná.

Na tvorbe detskej bankovej aplikácie sa spolupodieľali experti z rôznych oblastí, ako aj samotné deti, ktoré stáli nielen pri samotnej tvorbe, ale i testovaní a zbieraní pripomienok.

Detská aplikácia Tatra banky TABI je rozdelená na 2 časti. Edukačno – herná časť je zameraná na finančné vzdelávanie detí a je prístupná pre všetkých bez ohľadu na to, či sú klientmi banky. V druhej časti nájdu klienti bankové funkcionality, cez ktoré sa deti naučia narábať s vlastnými peniazmi.

Edukačno-herná časť má 6 kapitol

Aplikácia TABI – ktorej názov vznikol kombináciou písmen TB – Tatra banka a AI – umelá inteligencia, sa snaží priblížiť deťom hravou formou. Sprievodcom sa stáva digitálny tvor TABI, ktorý učí dieťa narábať s peniazmi, motivuje ho šetriť a správať sa zodpovedne k peniazom. Aplikácia dieťa vzdeláva a pomáha mu osvojiť si pojmy zo sveta peňazí a následne si otestovať svoje nadobudnuté vedomosti v zábavných kvízoch. Za úspešné plnenie vedomostných kvízov získava coiny, za ktoré si môže vo virtuálnom obchode zakúpiť rôzne vylepšenia pre svoju postavičku TABI. Zaujímavosťou je, že edukačná hra je dostupná pre všetkých – klientov aj neklientov banky

TABI detska aplikacia Tatrabanky

Zdroj: tatrabanka.sk

Banková funkcionalita detskej aplikácie TABI

Ak má dieťa Detský účet v Tatra banke, môže mu rodič aktivovať aj bankové funkcionality. V tejto časti si dieťa kontroluje zostatok na účte, šetrí si na svoje sny, mení si PIN ku bankovej karte a podobne. Tatra banka umožňuje rodičom sledovať v rodičovskej zóne ich bankovej aplikácie, na čo dieťa míňa svoje peniaze, meniť mu limity na karte, ako aj sledovať jeho pokrok vo vzdelávaní.

Ak dieťa ešte nemá Detský účet, otvoria ho rodičia jednoducho online v mobilnej aplikácii Tatra banka. Proces je veľmi rýchly a postačuje naň len mobil. Vďaka napojeniu banky na register fyzických osôb už rodičia nemusia posielať žiadne dokumenty banke ani navštíviť jej pobočku.

Tatrabanka detska aplikacia TABI

Zdroj: tatrabanka.sk

 

Napíšte komentár